Veľmi podobný problém som riešil, akurát mimo cyklo.
Tiež Nemecký obchod zopár mesiacov ignoroval emaily/nedvíhal tel. a neriešil reklamáciu.
Ozvali sa tuším po pol roku, nech si prevezmem opravený tovar, na čo som im odpísal, že som ich opakovane žiadal o vrátenie peňazí na základe odstúpenia od zmluvy, nakoľko si nesplnili zákonnú povinnosť vyriešiť reklamáciu v "primeranom čase" (tak to definuje Nemecký zákon, nemajú 30 dní ako my) a na tom trvám, ale odmietali k tomu pristúpiť, proste tento a ďalšie emaily odomňa ignorovali.
Rieši sa to Európskym konaním vo veciach s nízkou hodnotou sporu.
Na webe EÚ je formulár, ktorý treba vyplniť, vytlačiť, podpísať a odniesť na podateľňu súdu prislúchajúcemu tvojmu trvalému bydlisku.
Keďže to robila EÚ a nie smerácka mafia, je to užívateľsky prívetivé, t.j. mal by si to zvládnuť vyplniť aj sám, bez právneho vzdelania.
Ak by ti to predsa len robilo problémy, môžeš kontaktovať Európske Spotrebiteľské Centrum na Slovensku so žiadosťou o pomoc, aktuálny telefón a e-mail na nich nájdeš tu:
https://www.eccnet.eu/contact-your-local-eccNásledne čakať na súd... Ja takto čakám už asi rok.
Súd následne posúdi, či reklamácia bola oprávnená (ak by predajca jej oprávnenosť rozporoval) a či išlo o neprimerané natiahnutie reklamácie vzhľadom na povahu vady, t.j. či tvoje odstúpenie od zmluvy bolo oprávnené a teda či je aj pohľadávka na sumu tovaru oprávnená, a ak rozhodne v tvoj prospech, dostaneš rozhodnutie s ktorým môžeš ísť za predajcom.
Ak by predajca naďalej odmietal peniaze vrátiť, môžeš ísť za Nemeckým exekútorom, aby to vymohol.