To beriem. Len či náhodou nebola v poslednej dobe niekde inde lepšia cena? Či sa to oplatí kúpiť teraz alebo čakať. Lebo ak ma byt 850ka niečo na štýl 1050 tak to ani rozmýšľať nebudem. Amoled na cyklo PC ozaj nepotrebujem.
Tiež by som to nechcel, keby 850ka bola čisto AMOLED, ako 1050. Ani hodinky AMOLED by som nechcel, jedine mobil mi dáva význam. Ak by sa GARMIN rozhodol robiť iba jednu verziu a to AMOLED, hneď by som prešiel pod inú značku.
Ja myslim, ze postupne vsetko prejde na oled (aspon kym sa nerozsiri mikroled alebo nieco lepsie). Bfu to bude proste vnimat ako nieco prestiznejsie ako mip – nieco v style sklenena zadna strana na mobile (aj ked to kazdy potom supne do obalu, aj ked to sa t cele rozbije prip pade, aj tak ma vacsina ludi odpor k plastovovej zasnej strane (zial)) To je trh, predavaju sa krasne hluposti, predstiz, zmena.
O to horšie, ani som to nejako nesledoval, keď som videl tie farbičky na 1050. A už keby som si mal vybrať tak radšej AMOLED, ako LCD. LCD je o mnoho horšie vidno na slniečku. Radšej horšie farbičky a dlhšiu výdrž batérie u mňa aspoň a mne MIP úplne vyhovuje. Z fénix 8 by som si nič nevybral, ale som rád, že aspoň urobili Garmin Enduro 3. Ale ako spomínal kolega vyššie, príde doba, keď už MIP nebude a prejdú iba čisto na OLED a možno to už bude FÉNIX 9 a EDGE 850.
Že láme držiaky, som sa zasmial. To je malý problém, to vychytajú, lepším materiálom. Ale to bola prvá verzia LCD, ďalšie verzie vymakajú. Ale serie ma len to, že keby robili vždy dve verzie MIP a AMOLED, ale to možeme iba snívať, ľudia chcú AMOLED žiaľ.
Ja mám 840, tak takéto problémy idú mimo mňa a ja mám ešte na ňom aj púzdro gumené z ALI a temperované sklo a dávam pre istotu tiež tu poistnú šnúru cez riadidlá, keby náhodou to malo uletieť A na cestnom to nemože uletieť, neverím tomu. Ale na GRAVELI, alebo MTB to je už iná káva, tam to dostáva riadne zabrať tými otrasami, hlavne MTB.
No to nie je urcite jedno. Ja mam od Garminu mtb drziak a na nom sa naskor odlomia tie "packy" na Edge, ako sa nieco stane s drziakom.
Ale ved kazdy si vyberie displej podla svojich potrieb. A Edge 1050 nema amoled, ale LCD Vivid, to je dost podstatny rozdiel.
Myslené ironicky, jasné že to není jedno, není to lacné zariadenie ten GPS prístroj a reklamáciu neuznajú si myslím, povedia že človek s tým zle zaobchádzal. Keby náhodou spadol ten prístroj na betón a rozbil by sa. Každopádne som zvedavý na EDGE 850 a EXPLORE 3.
ja cakam hlavne na ten explore 3. lebo dvojka nieje hodna svojho mena. akoby sa v dnesnej dobe zabudlo na cestovatelov (odolnost. vydrz baterie, prehladnost, jednoduche ovladanie). a to garmin robil cele roky odolne turisticke navigacie. teraz mam pocit ze cela cyklo produkcia je zamerana na ciselka, ine akoby ani neexistovalo. ok dame tam mapy a bude to aj akoze navigacia. uz len tie podkladove mapy v connecte hovoria za vsetko. pritom maju pre zariadenia topo mapy aj so znackami.
Tak ono PREMIUM verzie sú EDGE, predsa len tie EXPLORE sú už podradné zariadenia. Ešte dobre, že sa dajú sťahovať TOPO mapy aktuálne do GARMIN zariadení, kedže GARMIN na to kašle, však verzia TOPO GARMIN CZECH v5 PRO napr., je už aká stará, bez aktualizácii. A ďaľšia nevýhoda je, keby GARMIN vydal v6 mapy, tak to treba kúpiť a nedá sa to aktualizovať ako TOPO freemap. A strašne sa mi páči na GARMIN produktoch, áno su drahé, ale že neobmedzujú GARMIN CONNECT službu. Pozrime sa na STRAVU a iné, aby si človek predplatil verziu. Zároveň to aj nechápem, že to nespoplatní, tam sa dá toľko nahrabať peňazí na predplatnom. Príklad ROUVY a ZWIFT, tam sa aké prachy točia Zas na druhú stranu majú spoplatnené tiež Tacx Training, ale to sa nechytá na ROUVY a Zwift.
PS: Gusto0 ty si človek, či stroj Že 3000 výškových, veď ja keď dám cca 2000, tak mám srdce až v krku, veď to není ani možné dať bez elektriky, či ?
Z môjho užívateľského pohľadu je 840ka parádny prístroj. 850ka by musela mať nejaký skvelý upgrade aby si mne oplatilo meniť. Takže za mňa netreba čakať, treba kúpiť 840ku ak je v dobrej cene teraz.
Ja som skôr zvedavá, že 130+ dostane konečne upgrade a príde 150ka. Na MTB mi vyhovuje tento malý a jednoduchý model.
Tiež som váhal a nakoniec objednal 840, čakať na 850 kto vie kedy príde, bral som to cez Decathlon, najlepšia cena aktuálne. Dúfam že to nebude veľký prístroj na MTB
ja cakam hlavne na ten explore 3. lebo dvojka nieje hodna svojho mena. akoby sa v dnesnej dobe zabudlo na cestovatelov (odolnost. vydrz baterie, prehladnost, jednoduche ovladanie).
Som v tomto laik, ale ostatné EDGE sú v tomto (odolnost. vydrz baterie, prehladnost, jednoduche ovladanie) nejako lepšie?
Explore 2 som si kúpil tento týždeň (aby som na dovolenkách nemusel stále vyťahovať mobil) a už som ho aj prevetral a teda čakal som viac. Ale predpokladám, že z hľadiska tých vlastností nie je asi nejako zásadne horší ako vyššie modely... či?
Na bežné jazdenie mám 130+ a teda súhlasím, s Kristina, že
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aby to malu adekvatnu vydrz, musi sa teda zvacsit bateria — 1050 je opacha s 161g. Ked na to das puzdro, si tamer na 180g.
To by samo o sebe nevadilo, vadi, ze to lame drziaky. Na gravelbike by som si to urcite nekupil. https://www.reddit.com/r/Garmin/comments/1ivlkwz/garmin_edge_1050/
Ak Garmin nadizajnuje a zacne vyrabat nove, pevne drziaky, tak nech to ma kludne aj polkila a 7 palcovy displej
Ked ti je maly problem, ze to sa ti to pocas jazdy obucha o ram bajku alebo prinajhorsom cele odleti, co je potom podla teba seriozny problem? ?
Ale ved kazdy si vyberie displej podla svojich potrieb. A Edge 1050 nema amoled, ale LCD Vivid, to je dost podstatny rozdiel.
PS: Gusto0 ty si človek, či stroj
Ja som skôr zvedavá, že 130+ dostane konečne upgrade a príde 150ka. Na MTB mi vyhovuje tento malý a jednoduchý model.
Som v tomto laik, ale ostatné EDGE sú v tomto (odolnost. vydrz baterie, prehladnost, jednoduche ovladanie) nejako lepšie?
Explore 2 som si kúpil tento týždeň (aby som na dovolenkách nemusel stále vyťahovať mobil) a už som ho aj prevetral a teda čakal som viac. Ale predpokladám, že z hľadiska tých vlastností nie je asi nejako zásadne horší ako vyššie modely... či?
Na bežné jazdenie mám 130+ a teda súhlasím, s Kristina, že