Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftGusto0 napísal:
mne by skor pomohlo keby sa trasa dala odoslat do garminu priamo z mapy.cz a z garminu priamo na stravu

V mapy.cz vyexportuješ trasu do GPX súboru.

V mobile si nainštaluj aplikáciu GPX/FIT Exporter a v Garmine IQ aplikáciu gimporter. Pomocou nich pošleš GPX súbor bezdrôtovo z telefónu do Garminu.
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 13:12:54
13
arrow_leftlacoge napísal:
vieš to odoslať z freemap.sk naplánuj si trasu a "Exportovať mapové prvky" a keď ho máš spárované s garmin účtom uloží sa ti to medzi dráhy

toto vies aj z komootu, gusto mal myslim na mysli odoslat to priamo do edgu, teda obist connect
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 13:34:48
00
Strava, zwift, rouvy a takéto firmy si musia žiadať peniaze, veď žijú iba z toho, ale GARMIN pýta brutálne prachy za hardvér, niekoľko násobne viac na jeden produkt, ako je výrobná cena. Do teraz mu to stačilo roky rokúce a zrazu treba spoplatniť, nech mi nikto nehovorí, že to není nenažranosť firmy. Bol som v predstave, že za tie peniaze, čo pýta za HW, že v tom je započítaní aj GARMIN CONNECT a isto to tak aj bolo, ale nejaký šulino nenažraný prišiel s nápadom. Všetko, čo je raz spoplatnené, budú len obmedzovať, vždy to tak bolo aj bude.

Naposledy upravil pikoo21 dňa 28.03.2025 - 14:46:46, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 28.03.2025 - 13:50:26
02
predstava bola ze si garmin sparujem s mapy.cz a tie mi odoslu trasu priamo od nich do garminu, to iste strava. je mi jasne ze sa to nikdy nestane.
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 13:50:43
00
toto vie napr. aj komoot https://www.komoot.com/devices
.. mozno to budu viediet aj mapy.com casom

Nemusis ani nic posielat, vsetky svoje planovane Komoot trasy mas vlastne „hned" aj v Garmine.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 14:19:19
00
Ach jaj :D
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 15:49:09
00
Pozrime sa na to pozitívne. Za 9€ mnohí majú šancu konečne získať inteligenciu. Veď to je na nezaplatenie :lol:
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 20:19:40
07
arrow_leftGusto0 napísal:
predstava bola ze si garmin sparujem s mapy.cz a tie mi odoslu trasu priamo od nich do garminu, to iste strava. je mi jasne ze sa to nikdy nestane.

ved strava to predsa ponuka, resp ked si ulozim trasu, automaticky mi ju hodi do zariadenia, nemusim nic riesit s connect
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 20:33:17
00
arrow_leftzasnezeny_kaktus napísal:
ved strava to predsa ponuka, resp ked si ulozim trasu, automaticky mi ju hodi do zariadenia, nemusim nic riesit s connect

ty mas stravu sparovanu priamo s edge ? vsak si odinstaluj connect z mobilu a napis ci ti to funguje nadalej ...
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 20:43:49
00
connect v telefone mat nemusis, staci ze mas edge na wifi a dotiahne ti ulozene trasy zo stravy, takze najprv vyskusaj, potom bodkuj...
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 21:13:05
00
Ale to nie je prepojenie edge + strava. Keby si nemal v connecte nastavene ze ma ten vyjazd odoslat do stravy tak ti ta wifi nepomoze. Wifi je len sposob akym sa dostane ten FIT subor do connectu. Na vyber je BT do telefonu, wifi na server alebo kabel do PC/NB. Strava to prebera z connectu.
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 21:18:50
00
arrow_leftzasnezeny_kaktus napísal:
connect v telefone mat nemusis, staci ze mas edge na wifi a dotiahne ti ulozene trasy zo stravy, takze najprv vyskusaj, potom bodkuj...

ok tak nemusis mat v telefone, pointa bola inde, vidim ze stale nechapes ... do edge ti ide cokolvek z connectu, nie zo stravy ...
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 21:50:55
00
Garmin je verejne obchodovana spolocnost na burze, takze udaje o trzbach po jednotlivych segmentoch, o marziach, atd. su dohladatelne.
napr. tu:
https://www.garmin.com/en-US/investors/earnings/
https://www.garmin.com/en-US/newsroom/wp-content/uploads/2025/02/2024-Q4-GRMN-Earnings-Release_Final.pdf

celkove marze
https://www.macrotrends.net/stocks/charts/GRMN/garmin/profit-margins

ale to uz patri do inej temy...
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 21:57:53
01
arrow_leftvlastoch napísal:
ok tak nemusis mat v telefone, pointa bola inde, vidim ze stale nechapes ... do edge ti ide cokolvek z connectu, nie zo stravy ...

Nepise nahodou o tom, ze sa mu to tam posiela do apky Strava, ktoru ma v Edge skrz IQ? To by Connect nepotrebovalo, tak to ma aj Komoot napr., ako som uz pisal
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 22:00:05
00
arrow_leftvlastoch napísal:

Ale sak ja tomu rozumiem ze bez strava - connect integracie to nejde. Iba som pisal to, ze nemusis aktivne pouzivat, otvarat ani nijako inak utilizovat connect, aby si to tam zo stravy dostal.

Vzdy musi byt v strede nejaka integracna platforma ktora bude tahat a tlacit requesty s gpx. Predstava ze to bude niekto robit zadarmo(mimo garmin lebo ten to ma zaplatene pri kupe) alebo otvori zariadenie je pri garmine nerealna.

Treba tlacit na konkurenciu.
Zobraziť komentár 29.03.2025 - 06:51:42
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up