Do roku 2021 som žil v podstate fakt pekný život. Od 2021 kedy som kúpil bicykel ( neskor iný bike ) u mňa začali problémy ktoré mi ničia život. Začal som pociťovať močenie v noci, neustále nutkanie na močenie a do toho sa pridalo ale že šialené svrbenie perineálnej časti ( úsek medzi semeníkmi a zadkom ). Dvaja súkromní urologovia povedali, že to je asi z bicykla ale musel by som to preháňať. Nepreháňam to. Dobre, idem najskôr postupne:

Musím zmeniť sedlo, ktoré bude mať výrez v strede. Kedže to je enduro ( rád šľapem / rád jazdím traily ) chcem aby aj ako tak vyzeralo. Načo sa mám zamerať?
- Výrez: aby mi netlačil na to perineum.
- Rozmery?: teraz mám 140mm x 260
- Značka? Zaujala ma značka Selle San Marco
- Materiál alebo iné tipy?

Dakujem
03.04.2025 - 10:50:05
00
s vyberom sedla ti neporadim, no na tvojom mieste by som sa snazil absolvovat viac medicinskych vysetreni. Moze byt, ze sedlo a unik mocu spolu nesuvisia, pripadne sedlo len zvacsilo problem, ktory si uz mal.
Aj doktori ti povedali, ze ak je to z biku tak jedine ak by si to prehanal. Mozno mas aj zly posed...

Teda poradie podla mna by malo byt najprv dodatocne vysetrenia -> bikekfitting -> vyber pohodlneho sedla
03.04.2025 - 11:49:40
06
No tak táto téma tu dnes pristála ako naschvál, zrovna keď som sa rozpísal tu https://www.mtbiker.sk/forum/post2092438.html#p2092438 :)
Už na Jeseň 2024 som mal na MRI nález ale vtedy som riešil iný zdravotný problém a toto som ignoroval.

Budem pokračovať pod touto mojou vetou. Práve močenie bol ten problém, ktorý som riešil na jeseň a pri ktorom mi našli vysunutú platničku ako sekundárny nález. V noci sa budím na potrebu (1-2-3x), popr. keď sa vymočím, tak o minútu potrebujem ísť znovu. Bol som u super urológa, ktorý nakoniec zistil, že problém bude neurologického charakteru. Vysvetlil mi to jednoducho, akokeby močový mechúr stráca signály z mozgu - práve nato bolo zamerané aj jedno vyšetrenie. Bol som na MR celej chrbtice + hlavy a zistili mi hydrosyringomyeliu alebo tak nejako sa to volá. Je to akokeby rozšírený miechový kanál a je rozšírený zrovna pri tom močovom nerve, ktorý utláča.
Zrejme to mám od narodenia ale podľa doktora zlým držaním tela (hrbím sa + natiahnutý na bajku) sa tá oblasť naťahuje a tým sa to zhoršilo. Podľa neho by sa to mohlo zlepšiť špecializovaným cvičením + upraviť držanie tela. Nič iné s tým robiť nevedia. Ešte som dostal lieky na senzitivitu moč. mechúra, tie pomáhajú veľmi dobre. Jedna tabletka a celú noc nemusím ísť.
Samozrejme nemusí to byť aj tvoj prípad ale presne ako píše mat, najprv by som absolvoval vyšetrenia aj z pohľadu neurológie.
03.04.2025 - 12:07:35
02
lear1 to si ma nepotešil, ale samozrejme nejdem robiť unáhlené závery, ja toto mám fakt že presne od vtedy od kedy bicyklujem predtým som bol šťastný zdravý človek. Ja v podstate ine tazkosti nemam takže u mna to platnička nie je ale presne ako píšeš asi neurologický charakter, aj sedava praca + bicykel tlačí na taký nerv volá sa to pudendálna neuralgia, AI je nikedy lepší ako lekár. Ja to mám aj v zime ked od novembra do marca nebicyklujem ale zvažujem už aj predaj bicykla a ukončenie tohto športu. Ale idem tiež k neurologovi to riešiť, vdaka za postreh
03.04.2025 - 19:15:37
00
No momentalne riesim nieco podobne a myslim si, ze bicyklom to nie je - navyse mas celoodpruzeny mtb bike, cize nesedis hodiny a ani tlak pri slapani a vibracie sa tak neprenasaju. Tiez sa mi to zacalo novembri, ked som v podstate jazdil minimalne, tipujem, ze som mal stres z dovolenky, ktoru som planoval. Bol som nedavno u urologa, robili mi vsetky testy, vsetko ok... Tipujem to na to, co si napisal-chronicka panvova bolest. U mna to bude hlavne zo stresu/uzkosti, kedy telo nevedome stahuje svaly panvoveho dna a priznaky ake si popisal, ja som nastastie nemal to nocne mocenie. Daj si do YouTube chronic pelvic pain. Je to dosledok dnesnej doby - sedava praca, stres... Kupil som si aj polohovatelny stol. Neviem no. Ja si myslim, ze v mojom pripade to je v hlave a treba sa nejak zrelaxovat, uvolnit a prestat sa nervovat kvoli blbostiam, co je pre mna ako perfekcionistu velmi tazke.

Co sa tyka sedla, tak som nahodil Ergon SMC Sport Gel Men, dnes som bol na nom prvy krat. Netlaci ma nic, ale ci to pomohlo neviem. Ja som na bicykli nikdy nemal problem, preto si nemyslim, ze to je z bicykla, lebo vobec nejazdim vela a uz vobec nie niekolkohodinove vyjazdy.
03.04.2025 - 20:38:01
00
Napísal si to asi najlepšie ako sa dalo, v podstate toto mi povedali aj "bylinkári" že to je psychického pôvodu že zo stresu. Však na rovinu každý máme niečo čo ho serie, a som tiež presne takýto nervujem sa kvôli maličkostiam ale predsa si myslím, že za to može aj ten bike a asi zlé sedlo. Dnes som ten ergon držal, no ja jazdím niekolkohodinvé ale urobim najskor navštevu u neurologa a budem mudrejší. A diky za tip to na tom youtube si pozriem.
03.04.2025 - 21:13:52
00
arrow_lefthybridtheory napísal:
....... Začal som pociťovať močenie v noci, neustále nutkanie na močenie ......

Trocha to odľahčím....
Tiež sa v noci zobudím a musím sa ísť vyčúrať.....ale pravdupovediac až doteraz som myslel že to prostata... :) :?:
03.04.2025 - 22:29:49
00
Tak vám pridám aj ja môj nedávny zážitok. Niekoľko mesiacov som sa budil v noci na silné nutkanie na močenie. Niekedy aj 2x! Už som bol presvedčený že to bude asi prostata - nemám ešte ani 40rokov. Potom som si uvedomil, po náhodnom rozhovore so známym, ktorý sa ma opýtal či neužívam veľa vitamínu C, že užívam. Vysadil som Cčko na mesiac a všetky problémy prestali, dokonca aj svrbenie na hlave, ktoré som spájal s potenciálnou alergiou :D .
Užíval som 1000mg s postupným uvoľňovaním denne počas zimy, keď chodili kolegovia do práce uchrchlaní..
Rada na záver: rovnaký symptóm - iné príčiny = navštív lekára..
04.04.2025 - 07:47:38
23
keyboard_arrow_up