Takze xc, max dc (downcountry), cize zdvihy medzi 100-130mm, skor medzi 100-120mm. Ak chces ten bike mat dlhsie tak by som sa osobne zameral na ram a bral nieco na com vies v pripade potreby vystavat lepsi bike. S ramom potom
tlmic ktory byva zlozitejsie vymenit pretoze nestaci len kupit tlmic ale potrebujes ho mat interne nastaveny na dany ram. Nasledne vidlicu a
kolesa ktore su drahsie komponenty. Proste radsej lepsi ram ako XT prehadzovacku.
Nie je to pravidlo ale cim vyssi zdvih v danej cene tym tazsi bicykel, odolnejsie
komponenty a pomalsia jazda do kopca a spevnenych povrchoch. Na druhu stranu pohodlnejsie zjazdy.
Neviem ake mas poziadavky na cenu...
Podla mna toto nevyzera zle aj ked 2 roky stary model tak mam pocit ze ram maju stale rovnaky
https://isako.sk/product/13339/cyklistika-bicykle-horske-celoodpruzene-orbea-oiz-h30 (neviem co je to za stranku, takuto cenu som nasiel vo viac shopoch), remote zamykanie tlmicu i vidlice, malo by to byt zamykanie z riadidiel.
Ten Scott podla mna tiez nemusi byt uplne zla volba ale trochu by som sa asi obaval toho tlmicu ktory je taka lacnejsia znacka, neviem ako to je so servisom a do toho ramu asi hocijaky tlmic len tak nevopchas. A voci tej orbeii bude trochu viac zjazdovejsi i tazsi.
Presne takúto odpoveď som očakával. Úplne si to vystihol. Po nejakom jemnom naštudovaní som si povedal že asi ten Scott fakt nemusí byť zlá voľba len ako píšeš ja sa tomu prt rozumiem a práve neviem čo očakávať od toho tlmiča . Snažil som sa aj googlit a nemohol som ho nikde na predaj nájsť takže v prípade poruchy neviem čo očakávať kto to dokáže opraviť no a druha vec že ja to asi tak ľahko neznicim odhadujem. Ešte ma možno zaujal ten Neuron 5 ktorý by tam tiež teoreticky mohol spadať.