Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Neuron je vhodné vstupné celopero, tiež som s ním začínal..
Zobraziť komentár 10.04.2025 - 11:57:50
00
Je to taký univerzál. Hore vyslapes pohodlne. Dole môžeš ísť ako namydleny blesk a keď narazis cestou dole na trail alebo technický úsek, korene kamene, naozaj rozbitý terén tak to prejdes tiež ľavou zadnou. Je to bike hlavne pre ľudí ktorí si chcú užiť cestu dolu. Ale nechcú trpieť cestou hore.

Prípadne si myslím že zvládne aj celodenné výlety v horách
Zobraziť komentár 10.04.2025 - 12:02:57
00
Cize univerzal pre ludi co jazdia traily, primarne urceny na nejake modre traily s tym ze zajazdis i cierny i zeleny a zaroven na tom este relativne v pohode vyslapes na zaciatok trailu. Celodenka bude na tom lahsia ako na endure ale tazsia ako na dc ci xc biku (ale zase, co je celodenka?).
Naviac ten neuron teraz nie je to co neuron pred 6 rokmi takze sa to uplne neda porovnavat.
Zobraziť komentár 10.04.2025 - 14:08:25
01
arrow_lefttomtoylc napísal:
celodenne výlety na enduro bajku ... vážne ?
to si vezmi radšej CTM Skaut 4.0 ... isto lepší kompromis
... ale tak dosť zaleží aký bude ten tvoj pomer trailov voči tým ,,celodenným,, výjazdom a aké traily jazdíš :)

ja by som sa nebál ani tohoto
https://kubicasport.eu/sunn-shamann-dc-s2-29

Dneska som zistil známy má skaut 2.0 čo pvoieš?
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 21:32:36
00
Pises ze budes jazdit hlavne lesne cesty a obcasne rodinne vylety po cyklochodniku, ziadne extremne zjazdy. Skaut je trailovy alebo all-mountain bicykel. Ano zvladne to co chces ale primarne je urceny na traily, v tvojom ponimani to asi uz budu tie extremne zjazdy. Na tych lesnych cestach a cyklochodnikoch ta bude oproti vhodnejsiemu bicyklu brzdit. Ci uz koli vyssej vahe, komponentom alebo kinematike a geometrii ramu ktora bude viac prisposobena trailovemu jazdeniu. Ak na tom budes jazdit len tie lesne cesty tak asi ani ten zdvih poriadne nevyuzijes. Oproti vhodnejsiemu biku, napriklad nejakemu sviznejsiemu xc-cku, sa na tom viac namakas, rychlejsie sa unavis a tym padom prejdes menej km a jazdit budes pomalsou rychlostou. Osobne si myslim ze pri tom co na tom bicykli chces jazdit budes po odozneni wau efektu pri porovnani s tvojim aktualnym bicyklom celkom sklamany a zistis ze ten bicykel proste "nejde". Podla mna staci pozriet web s akymi videami a obrazkami ten bicykel vyrobca prezentuje. V tvojom pripade je asi najmenej zobrat znameho na taku jazdu aku s tym chces jazdit a menit si bicykle. Sam uvidis co ako.
Zobraziť komentár 12.04.2025 - 23:18:59
00
arrow_lefta-biker napísal:
Pises ze budes jazdit hlavne lesne cesty a obcasne rodinne vylety po cyklochodniku, ziadne extremne zjazdy. Skaut je trailovy alebo all-mountain bicykel. Ano zvladne to co chces ale primarne je urceny na traily, v tvojom ponimani to asi uz budu tie extremne zjazdy. Na tych lesnych cestach a cyklochodnikoch ta bude oproti vhodnejsiemu bicyklu brzdit. Ci uz koli vyssej vahe, komponentom alebo kinematike a geometrii ramu ktora bude viac prisposobena trailovemu jazdeniu. Ak na tom budes jazdit len tie lesne cesty tak asi ani ten zdvih poriadne nevyuzijes. Oproti vhodnejsiemu biku, napriklad nejakemu sviznejsiemu xc-cku, sa na tom viac namakas, rychlejsie sa unavis a tym padom prejdes menej km a jazdit budes pomalsou rychlostou. Osobne si myslim ze pri tom co na tom bicykli chces jazdit budes po odozneni wau efektu pri porovnani s tvojim aktualnym bicyklom celkom sklamany a zistis ze ten bicykel proste "nejde". Podla mna staci pozriet web s akymi videami a obrazkami ten bicykel vyrobca prezentuje. V tvojom pripade je asi najmenej zobrat znameho na taku jazdu aku s tym chces jazdit a menit si bicykle. Sam uvidis co ako.

Chcem sa ísť previesť práveže na tom snáď tento víkend. Ja len že tu písali že aj Neuron je vhodný že na klasickú jazdu ho zamknem zase pri zjazde odomknem a tento mi prišiel podobný, ale uvidím cez víkend aký budem mať dojem z toho.
Zobraziť komentár 14.04.2025 - 11:56:45
00
Čaute nie je to môj prvý bike. Ale nebudem zakladať novú tému. Jazdím celodenné túry, na rôznych povrchoch od udrziavanych lesných ciest po turistické alebo nazvem to poľovnícke chodníky. Aj čisto traily.

Čo poviete na tento Cube stereo

https://www.cube.eu/uk-en/cube-stereo-one22-c-62-tm-29-dustyolive-n-gold/835300
Zobraziť komentár 16.04.2025 - 17:41:11
00
Osadenie je pekne, len by to chcelo realnu cenu.
Co sa mi ale nezda su uchyty na kosik. Toto nevyzera na 2 plnohodnotne flase. Na dlhsie vylety by som to preferoval pokial nejdes do Ska kde sa to hlada velmi tazko.
Zobraziť komentár 18.04.2025 - 07:36:46
00
arrow_leftpotkanko007 napísal:
Osadenie je pekne, len by to chcelo realnu cenu.
Co sa mi ale nezda su uchyty na kosik. Toto nevyzera na 2 plnohodnotne flase. Na dlhsie vylety by som to preferoval pokial nejdes do Ska kde sa to hlada velmi tazko.

Kúpiť sa dá okolo 2900, fľaše nepoužívam.

Čo je "SKa"?
Zobraziť komentár 18.04.2025 - 08:03:05
00
Sko je velkost.

Cena je v pohode. Este by som zvazil ci neist radsej do klasiky ktora ma normalne vedene bowdeny, kym sa este da zohnat. Takto je to sice pekne, uhladene, ale servis je hroza.
Zobraziť komentár 18.04.2025 - 08:41:41
00
Tu hrôzu servisu poznám. Mám káble vedene cez predstavec. Takže to bude o level lepšie 😆
Zobraziť komentár 18.04.2025 - 09:16:24
00
Ten cube je úplne fajn. Osadenie, hmotnosť, dizajn. Bike na každý bežný deň a aj na trail. Cube má dosť slušný cable manažment, no s týmto novým cez hlavko nemám skúsenosť ale snáď to bude tiež ok aj keď dúfam že tento trend zase čoskoro vyšumí. Ďalšia výhoda je ľahká dostupnosť náhradných dielov ak bude treba.
Zobraziť komentár 18.04.2025 - 10:47:18
01
Ja som teraz kupoval svoj prvy celodpruzeny Bike, po dlhom studovani som siel do NEURON 6, zatial som velmi spokojny , ale jedina vec na ktoru upozornujem zadny tlmic sa neda zalockovat. Je tam FOX Float Rhytm. Zatial mam na nom len cca 150km po lese a nieco aj po asfaltke a uplna spokojnost. Ak by bol zaujem mam este kupon na zlavu 5% aj 100eur. Kludne piste.
Zobraziť komentár 20.04.2025 - 11:36:04
00
Neuron 6 má tlmič Fox Float a ten sa zamknúť dá - mam ho tiež doma (ten môj teda ale prešiel značnými upgradmi - zostal vlastne len ram a spominany tlmič )
Zobraziť komentár 20.04.2025 - 13:10:43
00
arrow_lefttomtoylc napísal:
Neuron 6 má tlmič Fox Float a ten sa zamknúť dá - mam ho tiež doma (ten môj teda ale prešiel značnými upgradmi - zostal vlastne len ram a spominany tlmič )

A vies poradit ako? Je tam len to cervene koliesko na nastavovanie.
Zobraziť komentár 21.04.2025 - 22:45:52
00
keyboard_arrow_up