Je to taký univerzál. Hore vyslapes pohodlne. Dole môžeš ísť ako namydleny blesk a keď narazis cestou dole na trail alebo technický úsek, korene kamene, naozaj rozbitý terén tak to prejdes tiež ľavou zadnou. Je to bike hlavne pre ľudí ktorí si chcú užiť cestu dolu. Ale nechcú trpieť cestou hore.
Prípadne si myslím že zvládne aj celodenné výlety v horách
Cize univerzal pre ludi co jazdia traily, primarne urceny na nejake modre traily s tym ze zajazdis i cierny i zeleny a zaroven na tom este relativne v pohode vyslapes na zaciatok trailu. Celodenka bude na tom lahsia ako na endure ale tazsia ako na dc ci xc biku (ale zase, co je celodenka?).
Naviac ten neuron teraz nie je to co neuron pred 6 rokmi takze sa to uplne neda porovnavat.
celodenne výlety na enduro bajku ... vážne ?
to si vezmi radšej CTM Skaut 4.0 ... isto lepší kompromis
... ale tak dosť zaleží aký bude ten tvoj pomer trailov voči tým ,,celodenným,, výjazdom a aké traily jazdíš
Pises ze budes jazdit hlavne lesne cesty a obcasne rodinne vylety po cyklochodniku, ziadne extremne zjazdy. Skaut je trailovy alebo all-mountain bicykel. Ano zvladne to co chces ale primarne je urceny na traily, v tvojom ponimani to asi uz budu tie extremne zjazdy. Na tych lesnych cestach a cyklochodnikoch ta bude oproti vhodnejsiemu bicyklu brzdit. Ci uz koli vyssej vahe, komponentom alebo kinematike a geometrii ramu ktora bude viac prisposobena trailovemu jazdeniu. Ak na tom budes jazdit len tie lesne cesty tak asi ani ten zdvih poriadne nevyuzijes. Oproti vhodnejsiemu biku, napriklad nejakemu sviznejsiemu xc-cku, sa na tom viac namakas, rychlejsie sa unavis a tym padom prejdes menej km a jazdit budes pomalsou rychlostou. Osobne si myslim ze pri tom co na tom bicykli chces jazdit budes po odozneni wau efektu pri porovnani s tvojim aktualnym bicyklom celkom sklamany a zistis ze ten bicykel proste "nejde". Podla mna staci pozriet web s akymi videami a obrazkami ten bicykel vyrobca prezentuje. V tvojom pripade je asi najmenej zobrat znameho na taku jazdu aku s tym chces jazdit a menit si bicykle. Sam uvidis co ako.
Pises ze budes jazdit hlavne lesne cesty a obcasne rodinne vylety po cyklochodniku, ziadne extremne zjazdy. Skaut je trailovy alebo all-mountain bicykel. Ano zvladne to co chces ale primarne je urceny na traily, v tvojom ponimani to asi uz budu tie extremne zjazdy. Na tych lesnych cestach a cyklochodnikoch ta bude oproti vhodnejsiemu bicyklu brzdit. Ci uz koli vyssej vahe, komponentom alebo kinematike a geometrii ramu ktora bude viac prisposobena trailovemu jazdeniu. Ak na tom budes jazdit len tie lesne cesty tak asi ani ten zdvih poriadne nevyuzijes. Oproti vhodnejsiemu biku, napriklad nejakemu sviznejsiemu xc-cku, sa na tom viac namakas, rychlejsie sa unavis a tym padom prejdes menej km a jazdit budes pomalsou rychlostou. Osobne si myslim ze pri tom co na tom bicykli chces jazdit budes po odozneni wau efektu pri porovnani s tvojim aktualnym bicyklom celkom sklamany a zistis ze ten bicykel proste "nejde". Podla mna staci pozriet web s akymi videami a obrazkami ten bicykel vyrobca prezentuje. V tvojom pripade je asi najmenej zobrat znameho na taku jazdu aku s tym chces jazdit a menit si bicykle. Sam uvidis co ako.
Chcem sa ísť previesť práveže na tom snáď tento víkend. Ja len že tu písali že aj Neuron je vhodný že na klasickú jazdu ho zamknem zase pri zjazde odomknem a tento mi prišiel podobný, ale uvidím cez víkend aký budem mať dojem z toho.
Čaute nie je to môj prvý bike. Ale nebudem zakladať novú tému. Jazdím celodenné túry, na rôznych povrchoch od udrziavanych lesných ciest po turistické alebo nazvem to poľovnícke chodníky. Aj čisto traily.
Osadenie je pekne, len by to chcelo realnu cenu.
Co sa mi ale nezda su uchyty na kosik. Toto nevyzera na 2 plnohodnotne flase. Na dlhsie vylety by som to preferoval pokial nejdes do Ska kde sa to hlada velmi tazko.
Osadenie je pekne, len by to chcelo realnu cenu.
Co sa mi ale nezda su uchyty na kosik. Toto nevyzera na 2 plnohodnotne flase. Na dlhsie vylety by som to preferoval pokial nejdes do Ska kde sa to hlada velmi tazko.
Cena je v pohode. Este by som zvazil ci neist radsej do klasiky ktora ma normalne vedene bowdeny, kym sa este da zohnat. Takto je to sice pekne, uhladene, ale servis je hroza.
Ten cube je úplne fajn. Osadenie, hmotnosť, dizajn. Bike na každý bežný deň a aj na trail. Cube má dosť slušný cable manažment, no s týmto novým cez hlavko nemám skúsenosť ale snáď to bude tiež ok aj keď dúfam že tento trend zase čoskoro vyšumí. Ďalšia výhoda je ľahká dostupnosť náhradných dielov ak bude treba.
Ja som teraz kupoval svoj prvy celodpruzeny Bike, po dlhom studovani som siel do NEURON 6, zatial som velmi spokojny , ale jedina vec na ktoru upozornujem zadny tlmic sa neda zalockovat. Je tam FOX Float Rhytm. Zatial mam na nom len cca 150km po lese a nieco aj po asfaltke a uplna spokojnost. Ak by bol zaujem mam este kupon na zlavu 5% aj 100eur. Kludne piste.
Neuron 6 má tlmič Fox Float a ten sa zamknúť dá - mam ho tiež doma (ten môj teda ale prešiel značnými upgradmi - zostal vlastne len ram a spominany tlmič )
Neuron 6 má tlmič Fox Float a ten sa zamknúť dá - mam ho tiež doma (ten môj teda ale prešiel značnými upgradmi - zostal vlastne len ram a spominany tlmič )
A vies poradit ako? Je tam len to cervene koliesko na nastavovanie.
Asi je rozdiel co si pod lockom predstavujete. Jedna vec je nastavenie kompresie a druha celkovy lock. A tiez moze byt rozdiel v nastaveni kompresie, na niektorych tlmicoch moze byt najtvrdsie nastavenie takmer ako lock, inde sa to moze stale celkom pohupovat. A ak je tlmic zavzdusneny tiez to nebude lockovat 100%
splietaš dve veci 😅 lock je lock,(nemusi byt 100tný, pripadne poloha pedal) a rebound-odskok je niečo uplne iné
kolečkom na tlmiči sa nikdy nenastavuje zamykanie
nastavnie kompresia na FOX Float DPS tlmiči ani nie je (Neuron ma/mal len Float DPS tlmiče)
Nic nesplietam len nerozumies pisanemu textu. Pisal ze ma float rhythm tlmic, podla vyrobcu tam ten rythm tlmic davaju. Nevidel som ten tlmic, tiez sa to moze lisit od rocniku i tlmenia (grip, dps, ..?) ale podla tejto fotky https://www.dirtbike.ro/imageproxy?url=https://admin.dirtbike.ro/storage/files/ro/30966/33e89cf18c527a2160d107a5686c7d6a.jpg&w=3840 tam je nastavenie pomalej kompresie (firm <-> open) a nie lockout. Ak tam hlada uplny lockout kedy to je 100% tvrde tak to tam podla tej foto nieje. Preto pisem ze je rozdiel medzi lockom a nastavenim kompresie. Jeden z vas moze pisat o nastaveni kompresie do modu firm ako o lockoute druhy o skutocnom lockoute. Fakt to tu je ako medzi malymi detmi. Pre istotu som to napisal a napisem to znovu, ak packa nepritvrdzuje chod moze byt i zavzdusneny tlmic.
Inak DPS tiez nastavujes len pomalu kompresiu (trojpolohove nastavenie kompresie, vyssie rady mozu mat este jemne doladenie open polohy).
jasné, už chápem ako si to myslel ... beriem späť
a máš aj pravdu, Neuron nemá uplný lock-out ako píšeš (ako niektoré XC/DC full bajky) - je to ta kompresia čo spomínaš
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prípadne si myslím že zvládne aj celodenné výlety v horách
Naviac ten neuron teraz nie je to co neuron pred 6 rokmi takze sa to uplne neda porovnavat.
to si vezmi radšej CTM Skaut 4.0 ... isto lepší kompromis
... ale tak dosť zaleží aký bude ten tvoj pomer trailov voči tým ,,celodenným,, výjazdom a aké traily jazdíš
ja by som sa nebál ani tohoto
https://kubicasport.eu/sunn-shamann-dc-s2-29
Dneska som zistil známy má skaut 2.0 čo pvoieš?
Chcem sa ísť previesť práveže na tom snáď tento víkend. Ja len že tu písali že aj Neuron je vhodný že na klasickú jazdu ho zamknem zase pri zjazde odomknem a tento mi prišiel podobný, ale uvidím cez víkend aký budem mať dojem z toho.
Čo poviete na tento Cube stereo
https://www.cube.eu/uk-en/cube-stereo-one22-c-62-tm-29-dustyolive-n-gold/835300
Kúpiť sa dá okolo 2900, fľaše nepoužívam.
Čo je "SKa"?
Cena je v pohode. Este by som zvazil ci neist radsej do klasiky ktora ma normalne vedene bowdeny, kym sa este da zohnat. Takto je to sice pekne, uhladene, ale servis je hroza.
A vies poradit ako? Je tam len to cervene koliesko na nastavovanie.
Musí mať aj modrú páčku. Jediné že by nemal a Canyon začal šetriť
kolečkom na tlmiči sa nikdy nenastavuje zamykanie
nastavnie kompresia na FOX Float DPS tlmiči ani nie je (Neuron ma/mal len Float DPS tlmiče)
Inak DPS tiez nastavujes len pomalu kompresiu (trojpolohove nastavenie kompresie, vyssie rady mozu mat este jemne doladenie open polohy).
a máš aj pravdu, Neuron nemá uplný lock-out ako píšeš (ako niektoré XC/DC full bajky) - je to ta kompresia čo spomínaš