Téma lepší rám VS lepšia výbava by bola vhodná téma na článok. Rád by som videl podiel užívateľov bicykla ktorý kúpil o niečo lepší rám a povedali si že potom vymenia
komponenty a naozaj to urobili.
Voľba rámu je dôležitá, ten určuje či
bicykel sadne na tvoju postavu a charakter jazdenia. Ale komponenty ti zas uľahčia alebo stažia prekonanie vzdialenosti či prekážok
Podľa mňa ak nemáš neobmedzený rozpočet musí to byť kompromis. Kvalitné komponenty sú drahé. Len taky brzdový systém na komplet môže stať viac ako 2 stovky, o pohone ani nehovorím. Kolesá detto. Pruženie tiež. Tieto komponenty nie sú spotrebak a utešiť sa spôsobom že keď sa to optrebuje tak to vymením je falošná predstava.
Keď zhrniem (berte má obrazne) kúpim 2000
bike lebo má lepší rám ale výbavu za 500 eur vyhodim aby som ju vymenil za výbavu v hodnote 1000 eur. To mi nedáva zmysel.
Skôr by som povedal že dnes si cyklista musí vedieť veľmi presne zadefinovať čo chce a kde chce jazdiť. A na základe toho vyberať bicykel. Pretože mnohí cyklisti vyberajú vzorcom "čím väčší zdvih tým viac Adidas!"
chcel by som vidieť definíciu lepšieho rámu, a o materiály z ktorého je vyrobený sa baviť nebudeme
Tu vybavu "za 500" vsak vies za nejakych ~400 EUR aj predat! A nie vsetko z nizsej rady je nepouzitelne, hlavne ked sa bavime o hobby jazdcovi. Sam jazdim prehadzku Deore (s XT kladkami za nejakych 10 EUR) a nemozem na to povedat 1 krive slovo. To iste Deore brzdy, a to vazim takmer 110kg.