Ja take HT zavidim. Koli zdravotnym tazkostiam jazdim aktualne lahsie XC tereny na 14kg ht-cku a ten rozdiel je tam citit. Teleskopka a pomalsie
plaste isli prec prve. Zatial co predtym som si tocil rozne traily bez pauzy, napriklad cele TBK plus nieco naviac, tak tam som tu teleskopku vyuzil na zaciatku a na konci trailu. Teraz ked nejazdim rozdrncane traily len asfalt, strk, lesne cesty, singlace a pomalsie Blue trail tak ta teleskopka mi nijak nechyba. Teleskopka nutnost nieje. Na blucko mi staci zastat a dat dole
sedlo rucne. Otazka par sekund a co si vsimam tak 95% ludi i tak pred trailom zastavuje a pauzuje. Tiez ked som s tym bikom siel bikepacking tak bud som sa vyhybal brasni pod sedlo alebo som menil sedlovku za pevnu. No a nejaka normalna hrebenovka sa da ist celu dobu s vysunutym sedlom, trasy kde bolo treba kazdu chvilu pouzivat teleskopku by som spocital na dvoch rukach, a pravdupovediac napadaju mi hlavne Alpske staty. Takze ze bez teleskopky sa nevie bicyklovat nejaka skupina ludi este neznamena ze to nevedia vsetci.