Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftGusto0 napísal:
tak som sa dokopal k vymene vidlice - a ze tam sadla ako rit na serbel - SID SL select 100mm, -550g, zo zvedavosti som to uz odvazil cele (na osobnej vahe) - 9,6kg :tmi: teraz sa na tom budem bat jazdit :-D
predok siel dole o cca 1.5cm (kratsia vidla a vyhodil som este 0.5cm podlozku) a velmi to pomohlo posedu - to ma potesilo asi najviac, ako sa to teraz sprava. ten chod je uplne iny ako mal rekon gold - tomu nepomohol ani plny pocet tokenov. do sidky som zatial nedal ani jeden. uvidim casom, mozno jeden pojde. 3P lockout na korunke - velmi rad som sa zbavil packy a trciaceho bowdenu. pri tej prilezitosti som konecne skratil aj hadicu prednej brzdy.

Možno ešte Tufo ale nie čierne ale hnedú bočnicu :) inak pekné .
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 10:56:20
00
arrow_leftdominikkellner7 napísal:
O REBE ani neuvažuj, to si radšej nechaj Recona. Je tvrdá a jej chod je podobný schodom. A pri dlhších zjazdoch začne ku koncu kopať. Ja som svoju upgradol o patronu race day2 a debon air a teraz chodi rovnako ako SID ultimate, len je ťažšia. Ale ak kupuješ celú vidlu, tak rovno SID.

To je zaujímavé Mám Rebu 2024 na HT a Sid s race day 2 patronou na fulle a tvrdil by som práve opak.Však aj čo som doposial všade čítal že SID-ky sú tvrdé xc vidlice.A to ju mám komplet premazanú po velkom servise s novou patronou RD2 ked som sadol na Rebu ihned ma prekvapil makší chod hlavne na korenoch v Súlove.Natlakované sú obe na totožný tlak.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:05:12
00
Gusto0 a teleskopka gde? :)
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:09:29
00
ni-gde :-) vyuzil by som ju ale - par krat v roku vozim podsedlovu tasku na vylety a nechce sa mi starat o dalsi kus kur_vitka na bicykli. az take tereny nejazdim ze by to bola u mna nutnost. viem zit aj bez nej.

prvy dojem zo sid je ze je to race vidlica - cim vacsie bomby ides tym je lepsia. rekon presne na opak - hobby vidlica co ma "vidlit" ale ked chces ist bomby tak nestiha.
preto este uvidim ci ju trosku nesfuknem a nepridam token, no ja mam prave rad tvrdy bike.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:44:51
04
Smutne ako to dokazili , Reba, ktora fungovala vyborne (a bola vcelku lahka) v roku 2008 (ako pridali dualflow , myslene vzhladom na RS) uz dnes funguje ako drziak (tazky). Neni len tvoja skusenost veru.Holt, pokrok nezastavis :)
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 12:57:39
00
Budem mimo temu, ale tie tokeny k comu sluzia? Kludne do spravy, dakujem :)
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 14:18:51
00
https://www.mtbiker.sk/clanky/9461/bottomless-tokeny-co-je-to-a-na-co-je-to-dobre.html
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 14:19:58
13
arrow_leftGusto0 napísal:
ni-gde :-) vyuzil by som ju ale - par krat v roku vozim podsedlovu tasku na vylety a nechce sa mi starat o dalsi kus kur_vitka na bicykli. az take tereny nejazdim ze by to bola u mna nutnost. viem zit aj bez nej.

prvy dojem zo sid je ze je to race vidlica - cim vacsie bomby ides tym je lepsia. rekon presne na opak - hobby vidlica co ma "vidlit" ale ked chces ist bomby tak nestiha.
preto este uvidim ci ju trosku nesfuknem a nepridam token, no ja mam prave rad tvrdy bike.

Mas HT, tak ten servis jednej sedlovky navyse nie je az taka katastrofa. Hlavne ked si uvedomim kam posunula moje jazdenie. Podsedlovku das vpohode, ak das klasicku sedlovku na lanko.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 14:31:16
04
Na druhej strane to vyzerá na ľahké HT na dlhšie výjazdy. Predpokladám že nejaké enduro segmenty kde je teleskopka nutnosť veľa nejazdí. Čiže zbytočná váha navyše. Ja naopak rozmýšľam ze teleskopku pošlem papa. Veľa ju nevyužívam, je zbytočné ťažká a vadí mi že doslova pláva pod riťou. Je nová a už ma vakel. Fox transfer.
Ešte sa aj istejšie cítim s pevnou sedlovkou ;) Fakt až vyslovene ťažké enduro veci kde ju človek potrebuje.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 14:41:31
00
MaTTho Vobec s tebou nesuhlasim. Teleskopku bezne vyuzivam aj ked jazdim po meste. Ta volnost pohybu na bicykli (ked je zasunuta) je k nezaplateniu a otvara branu k novym skills a celkovemu zlepseniu jazdeckych schopnosti.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 14:51:10
011
Tak tak, teleskopka je super. Ale foxka je nahovno :D
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 14:54:18
10
MaTTho: na enduro je nutnost, na bezne veci nie, ale prida velmi na pohodliu.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 15:04:54
00
HT bez teleskopky je iba tazsi gravel..
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 15:11:05
14
To zase prr, ja som mal požičaný gravel na Maline Brde, trochu som pojazdil ale je to na zabitie. Ľahký prevod tam nebol, riadidlá úzke - extra zle sa manévrovalo. Dole kopcom po šotoline som bol celkom vyklepaný. Mne sa to zdalo, že je to aj do ľahšieho terénu nevhodné. Ale na cesťáku som v podstate nikdy nejazdil.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 15:27:58
02
arrow_leftIxnay napísal:
HT bez teleskopky je iba tazsi gravel..

Gravel je iba mtbcko s baranmi.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 15:28:56
06

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up