Zdroj nemam. Zamyslel som sa nad tym a to je moj odhad.
Vysvetlim preco - na priklade tych Nizkych tatier.
Podla navrhu nesmie byt vnadisko 3 km od turistickej znacky alebo obydlia. To znamena, ze nesmu byt 3 kilometre na sever alebo juh od hrebena, 3 km od dedin co su v podhori a potom medzi znackami ktore idu na hreben musi byt aspon 6 km (3+3). Vsetko vzdusna ciara a orientacne, neberieme teraz sklony svahov.
Nevedel som to naskriptovat - aby to zobrazilo vsetky body, tak som to spravil aspon manualne na jednej casti.
V zapadnej casti NT je asi najvacsia plocha, ktora splna uvedene podmienky, v doline potoka Paludzanka na juh od Liptovskych Klacian.
Tam som orientacne vyznacil 3 km od turistickych chodnikov. Pozri sa aka mala plocha v tej oblasti ostala nevyznacena. A to je to najvacsie, co som v zapadnej casti NT nasiel. Nic ine so tam so vzdialenostou >3km od znacky nie je.
Vo vychodnej casti NT bude asi mensia plocha medzi Ciernym Vahom a kopcom Holica - tam su znacky od seba cca 6.5 km. Ale to bude naozaj maly flak.
Slovensko je husto osidlene a ma vela turistickych znaciek. 3 km od chodnikov alebo obydli je naozaj iba velmi mala cast lesov.
To je dovod, preco som odhadoval tu plochu zo zakazom vnadisk tak na 95% plochy lesov.
Príloha:

3km-NizkeTatry.png
245.79 KiB
thumb_up0thumb_down
Obrazok je z mapy.com a velkost kruhu mozete porovnat s mierkou co je vlavo dolu.