Ahojte, chlapci poradte. Premyslam ci kupit Grand Canyon AL7, alebo zainvestovat do AL8? Chcem ho na výjazdy oblasť myjavské kopanice, čize kopce, asfalt, lesy . Nejaku divočinu v lesoch nedavam, koreň, kameň, ale skoky nie?priemer jazdy 30-40 km. Keďze som žienka po 40-tke, chcem niečo pohodlné. Mám Orbea Alma v slabsej výbave bola do 1000€, nieje to bohvieaka vozba. Vdaka za rady. Zas nech nekúpim “delo” a na nič mi to nebude?
GC7 je uplne minimum. Brzdy su zakladne, na bezne jazdenie postacujuce. Ja ked sa rozbehnem, uz mi nestacia. Takisto spominane XT
radenie ma obrovsku vyhodu v tom, ze smerom dole sa da ist az o 2 stupne. Kto neskusil, neoceni

A lepsia vidlica je len dalsie plus.
Mam doma 7, sused kupil 8. Ak nejdes uplne po cene, ber 8.
Exceed je uplne ina kategoria bicykla. XC styl. Na rychle dupanie, slapanie do stupania. Ten
bicykel taha ist rychlo, slapat viac a viac. Ale nechces na nom ist po rozbitej ceste, nebodaj behnut cez les - kdezto GC si to normalne pyta. Takisto plaste su rychle, s nizsim odporom, ale na sviznejsom traily rychlo narazia na limity. Pri Exceed4 si na podstatne horsich komponentoch. Tam by som bral aspon 5ku.