Potrebujem radu chcela by som vymenit XCT vidlica za niečo lepší. Rozpočet 180 eur. Vobec sa do toho nerozumiem, čo by bolo vhodné tam dať. Bike mam v profile
nevie niekto co moze sposobovat ten zvuk? pred zimou som normalne dojazdil, nic take to nerobilo a teraz prva jazda a nieco akoby skripe...najprv som si myslel ze to robi vidlica, ale ked ju zamknem tak to robilo aj tak...bicykel je takmer novy
Dik za nasmerovanie.. Nebol to predstavec, ale mal som povolený zadný tlmič, dokonca na 2 miestach a prenášalo sa to akoby cez štanglu dopredu a úplne mi to pripadalo že to ide od vidlice..potom som radšej kontroloval všetky sroby a našiel ešte ďalšie povolené.. Ale už je krásne ticho chvalabohu
Ja skúsim odpovedať tak konkrétnejšie ako Ivan..... Áno a dosť hodne sa to oplatí. FOX36 je úplne inde ako RS35. Ak sa teda bavíme o základných modeloch FOXky Rhythm a Performance. To je asi najlacnejšia alternatíva ***** pracujúcej vidlice.
Zdarek rozmýšľam nad výmenou vidlice rockshox 35 gold 160 za fox 36 čo poviete oplatí sa
Zavisi od toho, aka Fox 36. Ak je to obycajna Float Rhythm verzia, tak je to nic moc. Rockshox 35 gold s doladenim tokenmi mi prisla o dost citlivejsia ako Fox 36 Float Rhythm a teda nie som si isty, ci to stoji za vymenu, ak teda nie je zadarmo .
35ka chodila lepšie ako Rhythma ? To sa mi nezda... všetky 35 čo som skúšal mali prejav ako zbijacka. Gold na tom bola máličko lepšie ako Silver ale žiadna sláva. Prtava negatívna komora, nastavenie odskoku je aj v krajných polohách s minimalnou zmenou... Ďalšia nevýhoda 35ky sú tie miniatúrne klzné púzdra ktoré sú robené max na 2 sezóny a pokiaľ viem tak vymeniť sa nedajú...
ja som mal zas presne opačnú, a myslím že nie len ja RS 35 je vlastne taký Recon s hrubšimi nohami ... to sa neda porovnať s Fox 34/36
zakladná Fox patróna (fit grip) keď sa spravne nastaví tak ide jak maslo
Možno aktuálne RS produkty s chargerom neviem teraz aký tam je 3.1?? tie by mohli chodiť pekne. Jazdil som len PIKE Ultimate s chargerom ešte 2.1 a tá vidla je oproti FOX 34,36,38 Rhythm a Performance ako zbíjačka. Ide to, ale určite nie maslovo hladko plus navyše na tvrdých dopadoch vidla ide okamžite aj pri vysokom tlaku a tokenoch nadoraz. Foxka drží väčšinou stred zdvihu a ani na zle skočených pníkoch v lese to nedorazím. Je ale veľmi dôležité rozdeľovať jazdcov - tu si nie sme bohužiaľ všetci rovní, ale medzi jazdcami sú niekedy až priepastné rozdiely. Napríklad kamarát čo jazdí bike parky mi povedal, že na mojom nastavení odskoku by sa zahlušil. Skúsil som jeho setup na mojich tratiach a bol som výrazne pomalší a dole mi skoro odpadli ruky a vyklepalo mi skoro zuby z koreňov.....Tak pozor aj na toto pri hodnotení maslovosti chodu.
Neviem ako 3.1 ale 3 je oproti predchádzajúcemu Mezzer-u tiež ***** zbíjačka . Škoda, že nikde v Európe som nevedel zohnať samostatné vonkajšie 29" nohy, inak by som si ho nechal. Dám tomu Lyriku ešte chvíľu šancu, ale pomaly začínam uvažovať o výmene za niečo iné. Takto to vždy dopadne, keď chcem ušetriť pár Eur.
Jednoznačne za peniaze čo sa to predáva tak základný FOX. ....čo sa týka Manitou tak, hladkosť chodu má určite Mezzer ďaleko lepší ako RS vidlice. Mezzer má len zopár problémov, ktoré ho nerobia najlepšou vidlou v danej kategórii. Tie problémy sa dokonca ani nemusia prejaviť u každého, ale u mňa samozrejme odpadne všetko čo má odpadnúť a pokazí sa všetko čo sa má pokaziť. K tomu RS ešte keď to porovnávam, tak hladšie šla dokonca nejaká vidlica od SR Suntour čo som skúšal. Kľudne by som môj top Pike za to vymenil. V podstate z RS jediné čo spĺňalo kritéria (absolútne hladký chod a zdvih bez konca) bola Boxxer Ultimate - tak nejako má pracovať vidlica.
Ako zasa so Suntourom pozor... Tie ich Duroluxy s r2c2 patronami chodia veľmi pekne, len škoda že už išli aj cenovo hore ? ja som mal starší model Duroluxy s 36nohami a negatívnou oceľovou pruzinou. Nová bola za 250€... Vtedajšia 36ka FIT4 mi ostala zapadať prachom v kúte... Jasné mala svoje muchy ale chod bol parádny, servis jednoduchý, vnútornosti primitívne.
Ale je pravda že tie novšie Duroluxy equalizer s 38 nohami som skúšal iba na parkovisku ...
Čo by mohla byť vhodná náhrada mojej Lyriky Select+ s Chargerom 3. Jazdenie hlavne prírodné traily a turistické chodníky, bikepark 2-3x do roka. V poslednej dobe skôr turistika než nejaké veľké trailovanie. Skoky len občas kratšie lavice, dropy do max 1-1,5 m, viac sa už začínam báť. Hlavne by som chcel hladší chod nech mi po sérií koreňov alebo skál nejdú odpadnúť ruky a vypadať plomby. Chcem sa ešte trochu pohrať s nastaveniami, možno nechať skalibrovať púzdra, ale zatiaľ som trocha skeptický voči nej.
mne sidka pekne stvrdla po 2 tyzdnoch. tak som dal spodne nohy dole. ale oleja bolo dost, aj vazelina v guferach - skoda roboty. potom sla chvilku dobre a zase stvrdla. trosku som dal odskok do rychla a mierne to pomohlo. teraz som mal pol dna bike hore nohami a cuduj sa svete, sidka zacala opat behat ako blazniva. papa co ma, pritlmil som ju naspat
ale mam aj tak stale pocit akoby ten charger otocili opacne
volodaj mozu to byt tie puzdra. Ked vysli tie nove Charger 3 vidlice tak vela recenzii a internetovych skusenosti spominalo zhorsenu citlivost a pohlcovanie mensich nerovnosti. Zjavne mal RS problem s kvalitou vyroby a casto mali tie vidlice nepresne puzdra.
Ja som mal pol roka Pike Select+ s Chargrom 3.0 a nic take som nezaznamenal, v porovnani so starsou 2.1 vyrazne lepsia vidlica, aspon take su moje osobne pocity. Ale tak vela urobi styl jazdy a kto je na co zvyknuty.
Čo by mohla byť vhodná náhrada mojej Lyriky Select+ s Chargerom 3. Jazdenie hlavne prírodné traily a turistické chodníky, bikepark 2-3x do roka. V poslednej dobe skôr turistika než nejaké veľké trailovanie. Skoky len občas kratšie lavice, dropy do max 1-1,5 m, viac sa už začínam báť. Hlavne by som chcel hladší chod nech mi po sérií koreňov alebo skál nejdú odpadnúť ruky a vypadať plomby. Chcem sa ešte trochu pohrať s nastaveniami, možno nechať skalibrovať púzdra, ale zatiaľ som trocha skeptický voči nej.
Vymeň v patróne olej za 3w a uvidíš ako sa to zmení
a tym olejom to platí vlastne všeobecne - u vzduch. vidlíc
ja som tak dal na zimu redší olej a to bola lahoda jazdiť v terene - vidla sa chovala asi tak akoby bolo 20° vonku (a bolo 5 pod nulou)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://drive.google.com/file/d/17UcW0_W7iHzCDCFDZRL9buK-rYVhcaeT/view?usp=drive_link
Zavisi od toho, aka Fox 36. Ak je to obycajna Float Rhythm verzia, tak je to nic moc. Rockshox 35 gold s doladenim tokenmi mi prisla o dost citlivejsia ako Fox 36 Float Rhythm a teda nie som si isty, ci to stoji za vymenu, ak teda nie je zadarmo
zakladná Fox patróna (fit grip) keď sa spravne nastaví tak ide jak maslo
Ale je pravda že tie novšie Duroluxy equalizer s 38 nohami som skúšal iba na parkovisku ...
ale mam aj tak stale pocit akoby ten charger otocili opacne
Ja som mal pol roka Pike Select+ s Chargrom 3.0 a nic take som nezaznamenal, v porovnani so starsou 2.1 vyrazne lepsia vidlica, aspon take su moje osobne pocity. Ale tak vela urobi styl jazdy a kto je na co zvyknuty.
Vymeň v patróne olej za 3w a uvidíš ako sa to zmení
ja som tak dal na zimu redší olej a to bola lahoda jazdiť v terene - vidla sa chovala asi tak akoby bolo 20° vonku (a bolo 5 pod nulou)