Lokalizácia
Formulár sa odosiela
loctite pomohol,no neveril som tomu uz. ja som ju mal na HG orechu, dal som zo shimano kazety maticu ale povolovala sa aj ta. este taka drobnost - garbaruk ti neznici hlinikovy orech 12sp. ma zvladnute tusim jedine sram
26.05.2025 - 11:51:23
00
Gusto0 a prečo tu kazetu nereklamuješ? Na XTR a Dura Ace dáva Shimano záruku až 3 roky.
26.05.2025 - 12:06:17
00
Veľmi solídne kazety, aj keď pomerne ťažké vyzerajú byť z aktuálnej rady Transmission. Najmä zlatý stred GX je oproti staršej verzii úplne niekde inde. Staré GX bola taká škaredá, ťažká a tak polofunkčná kazeta, ktorá neurazí, ale musí chrastiť na 6tom pastorku a povrchová úprava nula bodov, po pár km je to ozobané na totálku. Ale aktuálne GX z Transmission série je kvalitou úplne inde. Pastorky majú nejakú takú zvláštnu akoby chrómovú úpravu a myslel som, že po 200km z toho bude šalát, ale mám na tom možno už aj 500-600km a vyzerá to ako nové, rovnako aj príslušná GX reťaz v hodne peknom stave. Po tých istých km som po umytí a zlom vysušení našiel prvé náznaky korózie. Celkovo kvalitou a hladkosťou radenia za mňa o hodne lepšie ako predošlé XX1.
26.05.2025 - 12:46:16
02
A otázka, bude Transmission kazeta fungovať so zvyškom pohonu ktorý nieje Transmission? Skúšal to už vôbec niekto kombinovat?
26.05.2025 - 13:10:58
00
Ja som tam skúšal čosi....Tuším reťaz, lebo som nemal objednaný prevodník. Myslel som, že mám prevodník od E13 kompatibilný, ale namotával mi tú flattop reťaz. Tak na starej reťazi to šlo. Ale radiť na starej hazke a radení to asi nebude. Radenie má údajne iný pákový pomer a nepôjde to presne. Potom sú tam tuším najväčšie 3 pastorky s iným počtom zubov. teda 52 sedí, ale potom je 44 a potom neviem, ale aj trojka je tuším iná. A samozrejme keby si tam dal starú hazku a radenie, tak asi ani ten zvláštne hladký spôsob preraďovania by nemusel byť...ono to ide akoby to bola bezstupňová prevodovka. To len cvakneš na radení a ono to plynulo zmení prevod. A je tam to čo aj na elektrických sadách spomínali, že to je pomalé. Ale to je len pocitovo akoby pomalé a ťažkopádne, ale reálne to ide moc pekne. Radosť radiť po záťažou.
26.05.2025 - 13:20:51
00
Kristina kamos ma uz druhu - prvu 9100, druhu 9101 a pisal mi ze puka tiez. tie zvuky sa zhorsovali - bolo to fakt priliz otravne. ako som pisal - mam nakupene 4 xtr retaze ktore chcem tocit. nemienim to zahadzovat cele po roku keby nieco.
plne internety dotazov co s pukajucou kazetou. rozmyslam co by reklamacia vyriesila? budem mesiac bez kazety ktora s velmi vysokou pravdepodobnostou zacne pukat tiez.
zvazujem co dalej ale som slusne nasrany - kolko rokov ten paskvil vyrabaju? (ocividna chyba konstrukcie - ak to aj niekomu nepuka tak je to nahoda) to som sa zas spolahol na ppci shimano - uz mi tolko penazi zozrali s ich vraj ppci kvalitnymi komponentami ze mam toho plne zuby (sorry za vylev)

k tej konstrukcii (mozno) konspiracia - ale 3 velke hlinikove pastorky su znitovane k sebe a najmesi z nich je nanitovany k pavuku. cize ked si dobre zapucis na tych 2 najvacsich do kopca musi tam byt slusna paka na tie nity a pastorok na pavuku. a preto XT nepuka - lebo na pavuku je ocelovy pastorok. mozno stacilo dat o jeden titanovy pastorok navyse a mohlo byt vsetko v poradecku
26.05.2025 - 13:26:49
00
A dať tam kazetu xx1 alebo x01 s tým, že vymeniš aj orech? A máš po problémoch na x tisíc km.
26.05.2025 - 13:52:51
00
mam doma 2 nove microspline orechy ktore ma stali peniaze
26.05.2025 - 14:00:24
00
arrow_leftbranomelis napísal:
Veľmi solídne kazety, aj keď pomerne ťažké vyzerajú byť z aktuálnej rady Transmission. Najmä zlatý stred GX je oproti staršej verzii úplne niekde inde. ...

A nezostal tam ten podivný odskok medzi dvoma najväčšími pastorkami? Neviem, len sa pýtam, lebo toto podľa mňa inžinieri zo SRAMu predtým nezvládli.
26.05.2025 - 14:08:21
00
38-44-52
Upravili to. Konecne tam nie je ten mega skok o 10 ktory vznikol len preto ze marketing zvitazil nad pouzivatelmi.
26.05.2025 - 15:25:10
21
Ahojte,
určite sa to tu už riešilo, ale nechce sa mi spätne listovať 684 strán.
Prešiel som z 3x10 na 1x10, kúpil som nové kľuky, prehadzovačku, radenie aj kazetu.
Pri najľahšom prevode sa mi však dosť križuje reťaz. Je to normálne? Rovná je možno tak na 3-4 prevode od spodu.
Akurát pozerám, že tie kľuky sú pre šírku rámu 68/73 mm a ja som nameral aj s ložiskami cca 94 mm. To bude asi problém, či? Dá sa na prevodníku posunúť tanier smerom k rámu pomocou nejakých podložiek?
04.06.2025 - 15:39:23
00
Dá sa aj podložkami, ale začal by som výmenou stredového zloženia - použi model s kratšou oskou. Záleží samozrejme, aké tam vlastne máš aktuálne stredové zloženie...
04.06.2025 - 15:42:54
00
Ak si dobre pamätám, tak stredové zloženie tam je press fit, takže to neviem vôbec zúžiť. Proste ten rám je v tom mieste široký.
04.06.2025 - 15:50:45
00
Ak je šírka jez stredové zloženie cca 94 mm, je to štandardný rám pre pressfit zloženie. Šírka samotného rámu je 92mm + cca 2mm trčia zalisované misky zloženia.
MTB rámy so závitovým stredom majú šírku 68 alebo 73mm a skrutkovacie stredové zloženie sa montuje s použitím podložiek (pri šírke 68mm je jedna vľavo a dve vpravo, pri šírke rámu 73mm len jedna vpravo) a misky trčia mimo rámu. Rozmer cez misky naskrutkovaného zloženia je tiež cca 94mm.
Problém v tomto prípade bude reťazová linka použitých kľúk. Na niektorých kľukách je možné reťazovú linku (vzdialenosť prevodníka od osi rámu) posunúť = zmenšiť pridaním podložiek medzi prevodník a kľuky (niektoré kľuky Shimano), kúpou prevodníka s väčším ofsetom (niektoré kľuky Sram) príp. to riešiť výmenou kľúk. Ak boli pôvodné 3x10 kľuky s priskrutkovanými prevodníkmi, je možné využiť tie a namontovať nový 1x prevodník na prostrednú pozíciu.
04.06.2025 - 17:08:53
01
kirik Aké kľuky boli kúpené?
04.06.2025 - 17:54:21
01
keyboard_arrow_up