planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Inak bolo by aj super napísať o aké brzdy sa vlastne jedná a aké platničky tam sú, alebo pridať aj fotku, samozrejme aj popis kotúčov. Sú kombinácie ktoré tento zvuk robia a sú kombinácie, ktoré ho nerobia. Ako tu niekto spomenul, tak robí to hlavne v strmých pasážach a pomalej rýchlosti. Vo vyšších rýchlostiach to potom prechádza do vibrácie a potom keď už sa to zahreje tak je väčšinou pohoda.
Brzdy sú: Magura MT Thirty Custom
Kotúče: Magura Storm HC, 180
Platničky: Netuším nikde sa to nepíše ale predpokladám, že tiež Magura
Takto pri jemnom brzdení ten zvuk nepočuť ale keď zbehnem dole kopcom a používam silnejšie brzdenie tak už začnú ten zvuk vydávať. A potom už vydávajú ten zvuk aj keď idem po rovine a tuhšie zatiahnem brzdu.
Tu je nejaká pomôcka k platničkám Magura. nemám s nimi osobnú skúsenosť, ale aby to brzdilo ako tak komfortne bez pazvukov, tak by som skúsil modré, alebo zelené. Podobne farebne má značenie napríklad SINTER a tam mám skúsenosti so zelenými Race platničkami a tie sú tiež veľmi tiché a tieto pazvuky nerobia.
No na stvorpieste magura a tych kotucoch magura to je docela bezne... A akoze naco tam ta paska je akosi nemozem prist... nezhori to nahodou? Na dvojpieste mi to nerobilo...
Aj preto som dal ine kotuce, galfery.. a na nich to robi malokedy...
Mne to robili magury ked som vytiahol bike z domu a isiel pomaly dole dvorom,po zahriati boli ticho,robili to cierne aj zlate platne ine som neskusal,sem tam to pocujem aj teraz z hayesu ale menej... ak by mi to liezlo na nervy tak by som skusil strmen vystredit
Platnicky sú mazanie grafitom zo zmesi obloženia. A nové môžu pískať preto že sa Zadná strana nestihla "zasrať" týmto grafitom.Celkom pomôže zadnú stranu v styku s piestom zľahka pretrieť Cu pastou
Bude prosim toto sediet pre Sram Motive brzdy? https://www.bike24.com/p2815253.html
Nie su tam spomenute v zozname, ale ked to porovnam s tou novsou sadou, tak vyzera ze jediny rozdiel je ze je tam iny bleeding block a aj hadicka s bleeding edge nadstavcom: https://www.bike24.com/p2909784.html
Samozrejme nechcem zbytocne platit dvojnasobok za V3 ak mi rovnako posluzi aj V2.
Ahojte, toto sú doštičky ani nie po 100km jazdy, pritom.žiadne zjazdy či extrémy nejazdím, klasické jazdenie. Už sú to 3tie doštičky za rok čo vlastním bike. Začnu pískať a viem, že už sú KO. Už som na nervy s tými brzdami, naštvem sa a dám mechanické kotučové a snáď bude pokoj a nie problémy ako s tými hydraulickými m200. Čo by ste poradili ?
Poradím napísať viac informácií
Deje sa to symetricky na oboch brzdách?
Na prvú že ti niekde preskakuje olej. Pomaly zasviní kotúč a dosky a skončil si, už len píska a nebrzdi.
Tak pozorujem to na zadnej, keďže na 95% brzdím s ňou, je citeľne mäkšia ako predná, predná je len dodatková. Aké najlepšie 4piesty aj s páčkami a kotúčom odporúčaš ?
Mne to nepripadá ako zamastene platničky ale ako upečené platničky (glazed pads)... Prejav v podstate rovnaký ako pri zamastenych, strata výkonu a pískanie. Navyše by tomu zodpovedal aj popis, že 95% času brzdis zadnou... Brzda sa prehreje a platničky spečie. V tom prípade len výmena bŕzd nepomôže, problém sa bude opakovať len sa možno trocha predĺži interval potrebný na upečenie platničiek...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To brzdy len cinkaju, pri brzdení nemalo tento efekt.
Len pri brzdení.
Kotúče: Magura Storm HC, 180
Platničky: Netuším nikde sa to nepíše ale predpokladám, že tiež Magura
Takto pri jemnom brzdení ten zvuk nepočuť ale keď zbehnem dole kopcom a používam silnejšie brzdenie tak už začnú ten zvuk vydávať. A potom už vydávajú ten zvuk aj keď idem po rovine a tuhšie zatiahnem brzdu.
Aj preto som dal ine kotuce, galfery.. a na nich to robi malokedy...
Nie su tam spomenute v zozname, ale ked to porovnam s tou novsou sadou, tak vyzera ze jediny rozdiel je ze je tam iny bleeding block a aj hadicka s bleeding edge nadstavcom: https://www.bike24.com/p2909784.html
Samozrejme nechcem zbytocne platit dvojnasobok za V3 ak mi rovnako posluzi aj V2.
Deje sa to symetricky na oboch brzdách?
Na prvú že ti niekde preskakuje olej. Pomaly zasviní kotúč a dosky a skončil si, už len píska a nebrzdi.
Zacal by som skolenim spravneho brzdenia... t.j. zacni pouzivat prednu...