Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Hej a potom ta vytrubia kompoti a vybliakuju po tebe z okna ze preco nejazdis po tej cyklotrase. 🙄
06.06.2025 - 09:01:21
05
arrow_leftmiromichalicka napísal:
Ako im mohli na toto vychadzat napocty dopravnej obsluznosti? Naozaj si niekto mysli ze ludia budu dochadzat 8.1km namiesto 2.4km (z Kralovej do Modry)? Alebo je hlavny prepravny prud do Senkvic?

Nie som miestny, takže sorry, ak sa pýtam blbosť, ale v čom je problém? Čisto podľa mapy si dovoľujem odhadnúť, že Modra je spádové centrum dochádzania aj pre Vinosady aj pre Dubové a tak cyklotrasa Vinosady - Modra - Dubové by mohla mať dostatočnú efektivitu. V čom sa mýlim?
06.06.2025 - 09:11:08
01
arrow_leftlapaloma napísal:
do práce choj okreskou, či?

Áno akurát tu je problém že ja jazdím po tých hlavných cestách a presne ako píše scarinko potom príde človek ktorý začne trúbiť a kričať že máte tam cyklo trasu takže nech vysvetlia tým ľuďom že tie cyklo trasy sú teda iba pre takých ktorí sa idú kochať krajinou a nechcem sa dostať niekde ďalej keďže môžem dostať defekt alebo to na konci aj tak končí na hlavnej ceste celý čas len hovorím o tom aby sa to trasovanie robilo nejako efektívne pre jednu aj druhú skupinu že možno to v budúcnosti budeme chcieť spojiť do nejakého rozumného celku ale asi nie na Slovensku
06.06.2025 - 09:28:51
02
dobre ja neviem už ... všetci ospevujete rakúsko ako je tam tráva zelenšia nebo modrejšie ... a ako tam vyzerajú cyklotrasy? v priľahlom vidieckom rakúsku to sú poľnačky cik cak po krajne ... vo viedni sú zase cyklotrasy jeden chaos v ktorom sa imho nevyznajú ani domáci

ale keď také vznikne na slovensku tak je to zrazu problém

ale mne je to jedno ... ja sa z devínskej do práce dostávam po úzkej cestičke bez krajnice, s detmi sa bojím ísť devínskou cestou ... vždy zostarnem o 20 rokov .. čo by som ja dal za takú cyklotrasu ako tam máte vy
06.06.2025 - 09:33:58
01
Kde v Rakusku je 4x dlhsia cyklo medzi obcami ako normalna cesta. Skus mi pripomenut. Nemam asi pojazdene uplne vsetko. Tu je to silno absurdne. Urcite je to fajn ak sa chcu bezni ludia trochu pobicyklovat, s detmi a pod. Ale nie ze to niekto chce pouzit na prepojenie a prejazd.
06.06.2025 - 09:48:21
02
No inak, pred tyzdnom som po strasne dlhej dobe bol v Rakusku a fakt je to tam ine. Vzduch je tam cistejsi, trasa asi lepsia, vo vzduchu nie je bratislavska nervozita, neviem .. je tam daco ine :D Ale nervni slovenski motoristi to tam valcuju uz tiez.
06.06.2025 - 09:52:45
03
Ano AT cykloturisticke trasy su kochacky, casto po strkoch a polnackach. Na druhu stranu kvalita tych strkovych ciest a polnaciek je casto inde ako u nas. A ano casto su tam dost nezmyselne veci, netreba ani chodit daleko od BA, toto bude asi vacsina BA jazdcov poznat https://mapy.com/s/rejategubu. No a cim viac jazdim v AT tym viac uplnych blbosti si vsimam - rozne neoznacene a nedomyslene cyklo, slapacky do kopca a potom dolekopcom aby som sa vyhol 300m useku po ceste, z rovnakeho dovodu i nezmyselne odbocky kadetade cez dedinu, po poliach atd, najdu sa i cyklotrasy do zakazu vjazdu. Na cestach su tam vodici mozno ohladuplnejsie ale uz som i tam velakrat zazil nedanie prednosti, dokonca mi tam voslo auto krazom do cyklochodniku ked vodic videl ze z jednej strany tam idem ja a z druhej cyklista oproti. Ked to ale porovnam s SK tak lepsie, aj vodici aj cyklotrasy aj cyklochodniky.
Pre predstavu tento a minuly rok som tam najazdil nejak takto
Príloha:
Screenshot from 2025-06-06 10-11-41.png
Screenshot from 2025-06-06 10-11-41.png 453.08 KiB thumb_up0thumb_down

06.06.2025 - 10:14:27
05
arrow_leftscarinko napísal:
Hej a potom ta vytrubia kompoti a vybliakuju po tebe z okna ze preco nejazdis po tej cyklotrase. ?

Hehe, išiel som takto raz bicyklom domov a pri Vajnorskom jazere jeden taký týpek zo sedadla spolujazdca na mňa zreval TY KOKÓÓÓÓT. Na križovatka na červenej pri Metre som auto dobehol, zastavil vedľa a pozrel som sa na toho kindernácka čo po mne vyrevoval. Okienko už mal vytiahnuté hore, zúrivo ťukal do mobilu, tváril sa, že ma nevidí a zúfalo sa modlil, aby už konečne naskočila zelená. Som sa smial ako bol týpek zosratý.
06.06.2025 - 10:16:13
06
arrow_leftduncon2 napísal:
Áno akurát tu je problém že ja jazdím po tých hlavných cestách a presne ako píše scarinko potom príde človek ktorý začne trúbiť a kričať že máte tam cyklo trasu takže nech vysvetlia tým ľuďom že tie cyklo trasy sú teda iba pre takých ktorí sa idú kochať krajinou a nechcem sa dostať niekde ďalej keďže môžem dostať defekt alebo to na konci aj tak končí na hlavnej ceste celý čas len hovorím o tom aby sa to trasovanie robilo nejako efektívne pre jednu aj druhú skupinu že možno to v budúcnosti budeme chcieť spojiť do nejakého rozumného celku ale asi nie na Slovensku

Ak po mne niekto vrieska, že mám ísť po cyklotrase, ja mu odvrknem, že má ísť po diaľnici. Na blbý argument blbý protiargument. Keď mne niekto odporúča niečo, čo mi nevyhovujem, dám mu podobnú radu. ;-)
06.06.2025 - 10:20:10
02
RJ69 ak máš vedľa paralelnú cyklotrasu, máš ísť po nej. To hovorí zákon.
06.06.2025 - 10:32:01
01
arrow_leftscarinko napísal:
Hej a potom ta vytrubia kompoti a vybliakuju po tebe z okna ze preco nejazdis po tej cyklotrase. 🙄

vsak staci odpovedat ze nevies po akej, ze si nevidel cestou ziadnu znacku ktora by ta tam nasmerovala. A normalne slusne, bez nadavok... a este sa ho mozes aj spytat nech ti tu trasu ukaze. Tipujem ze len mavne rukou a mas pokoj.
06.06.2025 - 10:35:21
02
arrow_leftJano1987 napísal:

Uz to tu niekto pisal ale stale neviem kde v zakone je toto napisane. Cyklotrasa je turisticke znacenie a s cestickou pre cyklistov alebo vyznacenym jazdnym pruhom pre cyklistov to nic nema.
06.06.2025 - 10:40:40
00
Janíčko a ako ty máš vedieť, že či tá tvoja paralelná cyklotrasa ide tam kde chceš ty ? príklad ... chodievam sem tam BA-BB na biku a minulý rok bolo kade tade po trase cyklochodník ... ja ale idem podľa značiek na ceste aby som reálne došiel tam kam potrebujem ... napriek tomu mám podľa teba naskočiť na každú cyklotrasu ktorú zbadám? pričom väčšina sú krížom cez celú cestu a následne nejaký pás zelene? A nakoniec v tom zákone nie je nikde napísané že musíš
06.06.2025 - 10:41:56
01
arrow_leftlapaloma napísal:
dobre ja neviem už ... všetci ospevujete rakúsko ako je tam tráva zelenšia nebo modrejšie ... a ako tam vyzerajú cyklotrasy? v priľahlom vidieckom rakúsku to sú poľnačky cik cak po krajne ... vo viedni sú zase cyklotrasy jeden chaos v ktorom sa imho nevyznajú ani domáci

ale keď také vznikne na slovensku tak je to zrazu problém

ale mne je to jedno ... ja sa z devínskej do práce dostávam po úzkej cestičke bez krajnice, s detmi sa bojím ísť devínskou cestou ... vždy zostarnem o 20 rokov .. čo by som ja dal za takú cyklotrasu ako tam máte vy

Nahodou v prilahlom Rakusku sa najde mrte asflatovych cyklotras ale aj asfaltovych ciest bez dopravy veducich k tym ich vrtuliam alebo aj ropnym tazobnym zariadeniam, ktore ale niesu casto vobec slepe ale realne prepajaju rozne cesty a da sa nimi pojazdit. Ano, zdaleka nie vsetky su asfaltove, a teda aj gravelista si pride na svoje.

Z DNV do Devina sa da ist dole po cykloceste aj na cestaku, ten asfalt tam je rozhodne hladsi a kvalitnejsi ako hore na ceste, na niektorych usekoch treba zvolnit kvoli korenom, ale neni to zas taka hroza ako tie vytlky hore, aj ten kratky mtb trail usek sa za sucha v pohode prejst da (jediny problem je samozrejme po dazdoch a zaplavach).

arrow_lefta-biker napísal:
A ano casto su tam dost nezmyselne veci, netreba ani chodit daleko od BA, toto bude asi vacsina BA jazdcov poznat https://mapy.com/s/rejategubu.

Ano toto je asi 3 km obchadzka, osobne ju jazdim len ked idem na Donauradweg. Ked idem po Donaubrucke do/z DNV, tak idem radsej po ceste, a to vratane mosta. Mne tam skor chyba, keby vyasfaltovali ten kratky usek pri Russbachu, lebo dalej uz ide asfaltova cyklotrasa az do DNV, takto ten usek musim obchadzat po ceste okolo toho zamku Niederweiden a na cyklotrasu sa napojit az potom.

Najdu sa i cyklotrasy do zakazu vjazdu.

Ja som tam taku este ani hadam nevidel. Vsetky zakazy vjazdu su bud len pre motorove vozidla, alebo je tam pridana vynimka pre "Radfahrer".

Pre predstavu tento a minuly rok som tam najazdil nejak takto
Príloha:
Screenshot from 2025-06-06 10-11-41.png

Pekne pojazdene, taky mensi typ: z Orthu do Leopoldsdorfu, si sa vyhol peknej asfaltovej cyklotrase, jednej z tych viacerych, co tam vznikli po zrusenych zeleznicnych tratiach.
06.06.2025 - 10:59:54
00
arrow_leftJano1987 napísal:

zase taras nezmysly
06.06.2025 - 11:08:45
01
keyboard_arrow_up