dobre ja neviem už ... všetci ospevujete rakúsko ako je tam tráva zelenšia nebo modrejšie ... a ako tam vyzerajú cyklotrasy? v priľahlom vidieckom rakúsku to sú poľnačky cik cak po krajne ... vo viedni sú zase cyklotrasy jeden chaos v ktorom sa imho nevyznajú ani domáci
ale keď také vznikne na slovensku tak je to zrazu problém
ale mne je to jedno ... ja sa z devínskej do práce dostávam po úzkej cestičke bez krajnice, s detmi sa bojím ísť devínskou cestou ... vždy zostarnem o 20 rokov .. čo by som ja dal za takú cyklotrasu ako tam máte vy
Nahodou v prilahlom Rakusku sa najde mrte asflatovych cyklotras ale aj asfaltovych ciest bez dopravy veducich k tym ich vrtuliam alebo aj ropnym tazobnym zariadeniam, ktore ale niesu casto vobec slepe ale realne prepajaju rozne cesty a da sa nimi pojazdit. Ano, zdaleka nie vsetky su asfaltove, a teda aj gravelista si pride na svoje.
Z DNV do Devina sa da ist dole po cykloceste aj na cestaku, ten asfalt tam je rozhodne hladsi a kvalitnejsi ako hore na ceste, na niektorych usekoch treba zvolnit kvoli korenom, ale neni to zas taka hroza ako tie vytlky hore, aj ten kratky
mtb trail usek sa za sucha v pohode prejst da (jediny problem je samozrejme po dazdoch a zaplavach).
A ano casto su tam dost nezmyselne veci, netreba ani chodit daleko od BA, toto bude asi vacsina BA jazdcov poznat
https://mapy.com/s/rejategubu.
Ano toto je asi 3 km obchadzka, osobne ju jazdim len ked idem na Donauradweg. Ked idem po Donaubrucke do/z DNV, tak idem radsej po ceste, a to vratane mosta. Mne tam skor chyba, keby vyasfaltovali ten kratky usek pri Russbachu, lebo dalej uz ide asfaltova cyklotrasa az do DNV, takto ten usek musim obchadzat po ceste okolo toho zamku Niederweiden a na cyklotrasu sa napojit az potom.
Najdu sa i cyklotrasy do zakazu vjazdu.
Ja som tam taku este ani hadam nevidel. Vsetky zakazy vjazdu su bud len pre motorove vozidla, alebo je tam pridana vynimka pre "Radfahrer".
Pre predstavu tento a minuly rok som tam najazdil nejak takto
Príloha:
Screenshot from 2025-06-06 10-11-41.png
Pekne pojazdene, taky mensi typ: z Orthu do Leopoldsdorfu, si sa vyhol peknej asfaltovej cyklotrase, jednej z tych viacerych, co tam vznikli po zrusenych zeleznicnych tratiach.