arrow_leftbedo napísal:
V tom videu človek odmeral zmenu teploty v puku počas extrakcie v rozmedzí 1,5 - 3,7 °C v závislosti od toho, kedy začal extrakciu - najmenšia zmena/najväčšia stabilita bola, keď ju začal po zhasnutí kontrolky ohrevu, teda na konci cyklu, keď sa zapína špirála (Gaggia Classic to má tak, že špirála hreje vtedy, keď je kontrolka zhasnutá). Čiže mi z toho vychádza, že na výrobu jedného espressa je teplotná stabilita viac ako dostatočná a nejaký problém by sa mohol vyskytnúť hádam len vtedy, keby niekto chcel robiť viac extrakcií za sebou, príp. ešte v kombinácii s parou...

Akú teplotnú stabilitu by ste si predstavovali, resp. dosahujete vy? V puku, samozrejme, teplota v bojleri nie je z môjho pohľadu zaujímavá veličina...



Netreba veľa špekulovať ! Šmejdove stroje s bojlerom veľkosti kolibríka a je jedno či PID či nePID ti nikdy neurobia extrakciu topkovo . Ešte tak prvú ale na repeticiu vopred zabudni . Dobre stroje robia extrakciu s rozptylom teploty od ,5-1,5 stupna . Veľmi dobre od 0,5-1 . No a tie najlepšie ako napríklad môj Speedster 0,2-0,3 stupna … a je jedno či prvá alebo tristá extrakcia za sebou .
29.06.2025 - 14:19:45
00
Aj tak TOP pomer vykon/ cena je pi*opresso či ako sa to presne vola :) Treba poriadne predhriať a take shoty to dáva... Môžem si to zobrať kdekoľvek,len je stym trocha viac roboty ako so strojom.
30.06.2025 - 22:09:48
00
Ked uz to spominas, keby niekto chcel Wacaco Nanopresso, rad ho pustim dalej, vobec ho nevyuzivam, asi zijem o dost menej dobrodruzny zivot ako som si naivne myslel pred kupou 🥲
30.06.2025 - 22:57:25
00
arrow_leftmendez napísal:
Aj tak TOP pomer vykon/ cena je pi*opresso či ako sa to presne vola :) Treba poriadne predhriať a take shoty to dáva...

Teplotu drží dobre?
01.07.2025 - 10:33:00
00
Treba mat ale dobry mlyncek rucny.
Ja som upgradol na Outin a pripadne nepotrebujem ani teplu vodu, vie si zohriat a nemusim ani pumpickovat 😁
Taky ebiker v kavickovom svete
Len s tym cistenim a plnenim je taka prplacka. Jeden shot je v pohode ale ked mam robit viac kav tak je s tym vela srania.
Asi uz viac robim aeropress mimo domu.
01.07.2025 - 13:23:53
00
Jj, Aeropress na potulky - trochu som optimalizoval skladnosť Aeropress setu, ešte by to chcelo flexu a odfiknúť rúčku z toho termo-hrnčeka. :)

Prílohy:

IMG_20250701_134141543_HDR.jpg
IMG_20250701_134141543_HDR.jpg 296.84 KiB thumb_up1thumb_down

IMG_20250701_134208323_HDR.jpg
IMG_20250701_134208323_HDR.jpg 255.46 KiB thumb_up0thumb_down

01.07.2025 - 13:48:54
03
Alebo si treba kúpiť aeropress go ;) V práci mám klasický a na cesty Go verziu, akurát tá má o niečo menší objem ako klasika, ale pre jednu dávku OK. Výhoda, že sa dá všetko zložiť do "hrnčeka". (teda keď neberiem mlynček)
01.07.2025 - 15:35:24
00
arrow_leftbedo napísal:
Teplotu drží dobre?


teplotu to "nedrzi" vobec, (moj) idealny workflow je taky, ze zomelies si 18-20g kavy, das si prevarit vodu, naplnis samotny valec pikopressa vrelou vodou, nalejes vrelu vodu do salky, zatial cez dodany lievik nasypes kavu do misky ktoru mas v "portafiltri" pikopressa, spravis WDT, tamping, zalozis horny "shower screen" na portafilter. Zoberies pikopresso a z tej vriace vody odpumpujes trochu do umyvadla, zvysok vylejes, znovu odpumpujes nech tam nie je ziadna "stara" voda. Nalejes novu vodu a skompletizujes cele pikopresso. Vylejes vodu zo salky a zacnes pumpovat.
Vysledkom bude espresso s teplotou okolo tych 90stupnov. Ked to mas vsetko nacvicene a zoptimalizovane, trva ti to tak minutu.
01.07.2025 - 16:36:10
01
Ty dáš 20 gramov do pôvodného košíka ? Ja nie … ináč nemám námietky na postup 😎
01.07.2025 - 16:50:31
00
naposledy ked som to vazil, bolo to 18g a miesto tam este bolo... ale je pravda ze uz to nevazim, pouzivam uz len poldecak ako odmerku :tmi: ...na cestach s tym netreba tolko onanovat :D
01.07.2025 - 17:22:24
00
arrow_leftPJVi napísal:
Alebo si treba kúpiť aeropress go ;) V práci mám klasický a na cesty Go verziu, akurát tá má o niečo menší objem ako klasika, ale pre jednu dávku OK. Výhoda, že sa dá všetko zložiť do "hrnčeka". (teda keď neberiem mlynček)

Ja mam aeropress go a popravde radsej by som klasicky. Nezmestim tam mlyncek 😁
01.07.2025 - 17:25:31
01
PJVi Presne ako píše scarinko, do Go nevojde mlyncek, do upraveneho standardneho ano. Porcie robim 2 naraz, aj pre manzelku, naposledy z veeeeela gramov kavy (jeden a pol mlyncekovej davky, co moze byt tak 18 + 9g) a riedili sme potom horucou vodou.
01.07.2025 - 22:16:32
02
Ale nekecajte, timemore slim plus vojde do Go 😅
02.07.2025 - 07:14:56
01
caute, ja mam iba klasicky timemore C2 ale podla mojej AI asistenky slim by mal v pohode vojst do Go (a takisto aj 1Zpresso Q2); tak aspon som sa nieco nove dozvedel ;)
02.07.2025 - 10:23:02
00
arrow_leftpsetes napísal:
Ale nekecajte, timemore slim plus vojde do Go 😅

Vojde a netrčí z neho von?
02.07.2025 - 10:36:22
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up