pre vacsinu ludi je bicykel proste bicykel. Aj moje su odrbane zhora-zdola a je mi to jedno. Preto mi ani nevadilo, ze mi ho takto nalozili na Filipinach :-D Odniesol si z toho asi 5 riadnych skrabancov. Ale funguje, to je hlavne.

Prílohy:

Capture.JPG
Capture.JPG 58.41 KiB thumb_up0thumb_down

14.06.2025 - 15:03:52
03
České dráhy...

Prílohy:

IMG_20250614_175149.jpg
IMG_20250614_175149.jpg 197.17 KiB 17.5429,49.533 thumb_up0thumb_down

14.06.2025 - 17:54:07
04
arrow_leftblackpyros napísal:
To, ze pani svoj cestak nema rada je uz vidno aj na chybajucej gume na lavej brzdovej pake. Nechapem, jak s takym niecim moze clovek vobec jazdit.

Mozno jazdi len v dolnom uchope kde jej guma nechyba :-P
14.06.2025 - 19:19:33
00
No, mozno to s gumou vobec nema rada. :smirk:
14.06.2025 - 19:29:12
05
A možno sa jej to stalo deň predtým, alebo používa rukavice a je jej to jedno...
14.06.2025 - 20:04:14
00
aha nasiel som haky :-D rychliky BA-ZA ich este maju. bez miestenky, sadol som si hned vedla, takmer prazdny vagon o pol 8 rano. ako za kovidovych cias.
ale rychlik ZA-Ostrava s povinnou miestenkou dopadol inak - kupeckovy vozen :-D uz raz sa mi to stalo, tak az take prekvapenie to nebolo. bol radeny na konci, tak som si obsadil koniec vagona

Prílohy:

IMG_8231.JPG
IMG_8231.JPG 257.56 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_8232.JPG
IMG_8232.JPG 255.92 KiB thumb_up0thumb_down

16.06.2025 - 17:39:29
03
sa idem postazovat
siel som cez vikend 2x EX-om. 2x mi predali listok do kupeckoveho vozna. vraj nemaju vozne. to je tak ked si daky kravatak navymysla vlaky kazdu hodinu a nema material. vraj staci ze vypadne klima a vozen ide prec. daju co maju - ten jeden kupeckovy bol fakt hnoj. menia to aj par minut pred odjazdom. cize vobec netusis co ti pride. alebo vozen ani nedaju. cestou tam sme boli na jednom mieste 5-ti. presne pre to zaviedli miestenky, aby sa take nestavalo. cestou naspat som uz nestihol kupit uschovnu (tam su stale haky). no a opat som behal po perone ako splaseny a hladal otvoreny vozen. opat sme tam boli 5-ti. vlak koli tomu nabral vyse 10min. meskanie. (to som si najprv odstal v kupeckovom pri hajzliku zo Spisskej do Popradu - lebo listok som mal do posledneho vozna a otvorene vozne boli az v predu, nebol cas hladat ten spravny)
to nevravim o tych uzasnych prestupoch lebo na povazi to skoro nikde nestoji. chalanisko musel v puchove prestupovat lebo siel tusim do leopoldova ci kam. uz len dufas ze ta to tam pocka.
strasny hnoj su tieto rychliky BA-KE. zaujmave ze v bezmiestenkovom BA-ZA som problem nemal.
jedine plus mi prislo zavedenie povinne miestenkovej 2.triedy. a sprievodcovia odtial vyhanali ludi co nemali miestenku. takze klud vo vagone a ziadna tlacenica.
a epizodka na zaver - dochodca s priserne tazkym e-bikom na ktorom mal este nosic a nabalene tasky. to by som mu uz vazne do vozna nepustil. ved sa to skoro nedalo zdvihnut. keby mu nikto nepomohol tak stym zostane trcat pred vagonom. celkovo dochodci s e-bikmi stymi ich listkami zadarmo dost poobsadzovali miesta. toto pred par rokmi nebolo.
07.07.2025 - 09:39:45
00
Tiež tak. Bicykle natlačené ako sardinky, lebo jeden vozeň im vypadol, tak sme tam boli 4. Pomedzi to chodil ešte pingel s vozíkom, lebo reštaurák tiež nebol skrz nejaké dôvody zaradený. Takže spodné nohy na vidly pochytali nové škrabance.

Späť sme šli z LM radšej klasickým červeným osobákom. Netreba nastupovať po schodoch, sú tam normálne háky a oveľa viac miesta. Zbytočne som sa ulakomil na celý EX. V konečnom dôsledku ani tá cesta Vrútky - LM nie je o toľko kratšia ako osobákom.
07.07.2025 - 10:44:22
00
na pajaca s vozikom som zabudol :-D normalne krizova situacia - ani ludia nepresli z vagona do vagona a on ze MUSI ist do 1.triedy stym vozikom :-D no komedia.
a tie stojany keby dali radsej prec, lepsie by sa to tam ukladalo. takto mi do toho drgol s tym vozikom, cele sa to rosypalo a mohol som ukladat znova.
inak super vychytavka - odstrihnuty kusok duse (gumicka) a zatiahnut snou brzdovu paku (rucna brzda :-) ) som vyuzival aj ked som mal oprety bike o stenu vo svahu
07.07.2025 - 11:15:47
02
dnes ráno z Kraľovian do Košíc:

vlakvedúci: Určite máte lístok do tohoto vagóna?
ja: Áno
vlakvedúci: Akoto, že máte lístok do vagóna č.5?
ja: No lebo som si ho kúpil a chcem si bicykel uložiť do úschovne.
Vlakvedúci medzi sebou: Prečo tie lístky do päťky predávajú?

Nejaká pani v oranžovom tričku tam mala rozloženú kanceláriu, na tých sedadlách pod hákmi.....

Prílohy:

IMG_20250707_115250168.jpg
IMG_20250707_115250168.jpg 195.18 KiB thumb_up0thumb_down

07.07.2025 - 13:08:06
07
Kancelariu? Skor bufet...

Inak na zaklade mojej ostatnej skusenosti na trati Piestany-Nitra mam dojem, ze ono pokial si nekupis miestenku na bicykel, nie je zaruka, ze miesto pre bicykel vo vlaku aj najdes, ked si kupis len normalny listok na prevoz bicykla. Je to tak, ci mylim sa?
08.07.2025 - 13:13:17
00
arrow_leftmiromichalicka napísal:
to tiez nie je vzdy garancia toho, ze to bude na tych hakoch prepravene. nie raz som tiez bicykel nevedel zavesit cez priliz siroke riadidla na okolitych mtbckach.

miromichalicka to uz takto nefunguje. System preda max. 6 miest do uschovne a dalej nepusti. Su to miestenky ako kazde ine. A v otvorenych afaik detto
08.07.2025 - 15:16:22
01
jasne len teraz ti v suprave chyba cely vagon (-6 miest) alebo ti namiesto jedneho pride kupeckovy (-6 miest) a ked to maju miestenkovo vypredane tak tam behas a hladas miesto. nakoniec si rad ze si to mozes aspon odstat kdesi pri smradlavom hajzliku bez klimatizacie a sa dostanes kam potrebujes. na kratkej trase to nevadi (by som volil radsej osobak) ale pri napr. 4hodinovej ceste je to celkom problem.
08.07.2025 - 17:51:52
01
arrow_leftifko napísal:
Kancelariu? Skor bufet...

Inak na zaklade mojej ostatnej skusenosti na trati Piestany-Nitra mam dojem, ze ono pokial si nekupis miestenku na bicykel, nie je zaruka, ze miesto pre bicykel vo vlaku aj najdes, ked si kupis len normalny listok na prevoz bicykla. Je to tak, ci mylim sa?

Bola to kancelária, lebo v staniciach vykladala a nakladal balíky aj listy. Na tričku mala logo železníc.

V rýchlikoch máš povinné miestenky pre bicykel ešte ku lístku pre bicykel.
Keď sú obsadené miesta, ukončia predaj miesteniek pre bicykle.
Stalo sa mi v piatok, už do rýchlika ktorý mi najviac vyhovoval nemali miesto pre bicykle, len do toho so skorším odchodom...

V REX-och a osobákoch bez miestenky, stačí len lístok pre bicykel, kto prvý príde, prvý melie.
Potom asi rozhodne vlakvedúci, kedy už je dosť.
08.07.2025 - 19:24:59
00
Ja mám oveľa radšej osobné vlaky, oveľa pohodlnejšie sa nakladá bajk. Hlavne, keď neotváraju batožinový vozeň... Aj keď minule som chytil osobák so starými kupé vagónmi... Dali tri vozne a boli preplnené, ja som vzadu zavadzal bajkom ešte ?. Ani v CZ neotváraju batožinový vozeň. Ale zas v CZ sú sprievodcovia asi pod vplyvom, každý má dobrú náladu...
A inak, lacnejšie výjde preprava s ec (napr valašský express a bavorský express) ako osobákmi naprieč českom. 1-2prestupy vs 7-8prestupov
08.07.2025 - 19:35:13
00
keyboard_arrow_up