Jediny diesel co nedymi (resp. presnejsie dymi naozaj velmi malo, tzn. to nie je vidiet) je ten s casticovym filtrom. :) Ked som bol s mojim dieslom na predchadzajucej emisnej kontrole, tak technik blbecek chcel za kazdu cenu namerat nejaku dymivost a kedze mu to vzdy nameralo 0,00, tak to tocil po obmedzovac myslim styrikrat kym vitazoslavne nameral 0,01. Technik na poslednej emisnej kontrole bol normalny a ked nameral 0,00, tak nemal potrebu opakovat meranie styrikrat a uviedol hned do protokolu 0,00.
09.07.2025 - 11:12:29
00
Takze co malo Subaru problemy s dieslovymi motormi okrem ineho aj kvoli silikonu, tak sa zda, ze sa vobec nepoucili a nic sa nezmenilo a problemy su s tym stale a nici to aj benzinove motory. Naviac je este aj problem s mazanim pri jazde na okruhoch. A dalsi problem je aj v samotnom odflaknutom skladani motorov v tovarni. Cista radost...

thumb_up0thumb_down
09.07.2025 - 13:29:03
03
Tu mame nieco aj k boxer dieslu
thumb_up0thumb_down
09.07.2025 - 16:36:33
01
Este ked sme pri Japoncoch, tak dalsi "vyborny" diesel je od Mazdy. :)

thumb_up0thumb_down
09.07.2025 - 17:04:00
01
Povedzme si, ze Ford Ecoblue 2.0 ci 1.5 si tam mozme zaradit tiez. :)
09.07.2025 - 18:05:15
00
arrow_leftJezus napísal:
Este ked sme pri Japoncoch, tak dalsi "vyborny" diesel je od Mazdy. :)

dalsie minove pole byvalo a mozno stale je, naftova toyota
09.07.2025 - 18:09:53
00
Ja či som si pozrel všetko čo sa dalo od Boxer garaz, lebo sa mi páčilo Legacy IV, nejaká 2.5/3.0 benzín tak ma presvedčilo, že Subaru nie... Ak nemám kamaráta automechanika a klampiara, čo sa vyzná a druhý motor v pivnici... Väčšina Subaru recenzií, čo som videl, tak hnije polovica podvozku, motor ak sa dožije 200 tisíc, je to zázrak...
09.07.2025 - 18:32:14
00
3.0 H6 som mal od stivko76a a daval som ho prec s nejakymi 420k ak dobre pamatam. Ano, bol cas pozriet sa mu (motoru) na zubok, ale v podstate mu nic nebolo. Suhlas len s podvozkom
09.07.2025 - 18:45:11
00
arrow_leftJano1987 napísal:
Ja či som si pozrel všetko čo sa dalo od Boxer garaz, lebo sa mi páčilo Legacy IV, nejaká 2.5/3.0 benzín tak ma presvedčilo, že Subaru nie... Ak nemám kamaráta automechanika a klampiara, čo sa vyzná a druhý motor v pivnici... Väčšina Subaru recenzií, čo som videl, tak hnije polovica podvozku, motor ak sa dožije 200 tisíc, je to zázrak...

Mal som pomerne dosť benzínových Subaru, nejako sa mi nezdá, čo hovoríš... Jediný „problémový“ bol preplňaný WRX, jeden z dvoch si prešiel generálkou po zhruba 150k, ale tomu sa celý život dosť šliapalo na krk, druhé STi som predával pri 180k... Legacy H6 jazdí zo stovkami tisíc vo firme ako služobák doteraz (ale udržiavaný nadšencom), benzínové XV stále jazdí syn, druhé odkúpila kamarátka a jazdí tiež. Hrdza žiadna, opotrebenie bežné.

Problémového dízlového XV z prvej generácie sme sa zbavili dostatočne zavčasu, to auto bolo naozaj blbo navrhnuté celé. Druhá generácia bola už OK.

arrow_leftJezus napísal:
Takze co malo Subaru problemy s dieslovymi motormi okrem ineho aj kvoli silikonu...

To mi nejako ušlo – akému silikónu? Dízle umierali na vstreky, nie?
09.07.2025 - 19:28:09
00
Do vývoja dieselového boxera nešlo ani "prémiové" Porsche, radšej v traktoroch používajú VW motory. Subaru vyvinulo teda jediný boxer diesel, ktorý mal úplne bežné problémy ako EU výrobky, ktoré ich majú stále, spravilo to jedine kvôli EU, pretože nikde inde nikoho nezaujíma spotreba a jazdia na normálne palivo v iných motoroch než my tu.
09.07.2025 - 20:05:41
00
wawrik záleží ako starých zase... Dvaja známy mali 5 STI, 1. generácia, tam to bolo ešte GT, potom mal tú bug eye, blop eye, ten hatchback a to už myslím je označované ako WRX STI len, čo bola po hatchbacku s 2.5. Viem, že vkuse tam niečo riešili na motoroch, nejaké tesnenia atď. Tie staršie extrémne zospodu hrdzaveli. Medzi tým mali aj na bežné jazdenie Outback a Legacy. Ale tie nikdy neboli staršie ako 10 rokov. Všetko benzíny.
09.07.2025 - 20:37:17
00
arrow_leftfluider napísal:
Do vývoja dieselového boxera nešlo ani "prémiové" Porsche, radšej v traktoroch používajú VW motory. Subaru vyvinulo teda jediný boxer diesel, ktorý mal úplne bežné problémy ako EU výrobky, ktoré ich majú stále, spravilo to jedine kvôli EU, pretože nikde inde nikoho nezaujíma spotreba a jazdia na normálne palivo v iných motoroch než my tu.

je to eu unikat ze nafta je tu lacnejsia, vsade inde je to naopak.
10.07.2025 - 09:52:04
00
Zial v poslednej dobe som mal v okoli tiez pripady problemovych / tazko riesitelnych motorov v Subaru.
U dieselu ma to neprekvapilo, ale v dvoch pripadoch atmosferickych 2.0 ano, napr kolega ho kupil kedze to ma byt jedno z najspolahlivejsich aut a nevedeli to mesiace opravit.
10.07.2025 - 11:17:49
00
Ja mám EJ204, 2.0i 110kW, podľa nejakej štatistiky jeden z najspoľahlivejších motorov.
Ale páni v JapGarage, ktorým robí reklamu to mudrlantske video vyššie o BRZ/GT86, mi v rámci rozvodov nevymenili gufera, lebo to vraj nie je v postupe od výrobcu. Samozrejme, že potom začalo prepúšťať práve na kľuke, ktorá je nad zvodmi. Čiže pre výmenu gufera za 10eur by som mal dať cca 300eur za prácu.
Slovenské podnikanie ....
10.07.2025 - 13:25:32
00
Pokiaľ to ozaj nie je v postupe od výrobcu a požiadavka bola len na rozvody a nie aj na gufero a to mohlo vyzerať v poriadku, tak to nie je ich chyba.

Jeden z MG F/TF klubu si dával robiť rozvody a 600km po nich mu prasklo tesnenie pod hlavou. Jediná slabina toho motora, treba meniť to tesnenie max po 150 tisíc km, alebo 15 rokov preventívne a nič nehrozí. Ale v pokynoch od výrobcu to nenájdeš. Takže musel znova zaplatiť nové rozvody.
10.07.2025 - 15:10:57
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up