Ja či som si pozrel všetko čo sa dalo od Boxer garaz, lebo sa mi páčilo Legacy IV, nejaká 2.5/3.0 benzín tak ma presvedčilo, že Subaru nie... Ak nemám kamaráta automechanika a klampiara, čo sa vyzná a druhý motor v pivnici... Väčšina Subaru recenzií, čo som videl, tak hnije polovica podvozku, motor ak sa dožije 200 tisíc, je to zázrak...
Mal som pomerne dosť benzínových Subaru, nejako sa mi nezdá, čo hovoríš... Jediný „problémový“ bol preplňaný WRX, jeden z dvoch si prešiel generálkou po zhruba 150k, ale tomu sa celý život dosť šliapalo na krk, druhé STi som predával pri 180k... Legacy H6 jazdí zo stovkami tisíc vo firme ako služobák doteraz (ale udržiavaný nadšencom), benzínové XV stále jazdí syn, druhé odkúpila kamarátka a jazdí tiež. Hrdza žiadna, opotrebenie bežné.
Problémového dízlového XV z prvej generácie sme sa zbavili dostatočne zavčasu, to auto bolo naozaj blbo navrhnuté celé. Druhá generácia bola už OK.
Takze co malo Subaru problemy s dieslovymi motormi okrem ineho aj kvoli silikonu...
To mi nejako ušlo – akému silikónu? Dízle umierali na vstreky, nie?