arrow_leftscarinko napísal:
A v com je to sebecke? Ze ti soferu musia trosku davat pozor a nemozu spat za volantom? Alebo ze ich clovek natolko obtazuje aby tou jednou rukou pohli 2cm volantom tak a spat? Jaaj pockat, musia stlacit smerovku 😄 alebo memusia? 🤔

No v tom, ze ked uz mam niekde zmysluplnu cyklotrasu, kde mozem ist rychlo a kde nejazdi milion ludi, a ja sa napriek tomu cpem vedla na cestu, kde uplne zbytocne brzdim auta, lebo ako cyklista nemam sancu jazdit tak rychlo, a tym aj davam najavo, ze cyklotrasy su v skutocnosti uplne zbytocne, nemali by sa vobec ani budovat a nemam potom ani najmensie pravo sa stazovat, ked obdobnu vec mi robia pomalsi ucastnici na cyklotrase - aj oni si mozu povedat presne to iste, ze mam spomalit a davat pozor.
11.04.2025 - 20:31:37
03
blackpyros - napriamo povedane, co ti vadi, je: "stat mi nezabezpecil vhodne podmienky na sportovanie". Jasne, bolo by super, keby to kazdy moze mat, ale.... A bohuzial aj za volantom su aj individua typu scarinko a horsi, ako vravis typ "ja ja ja" ludi. Cimz nechcem povedat ze neozvat sa za zlepsenie situacie, ale povedal by som, take pozorovanie zo zahranicia - potrebujes dlhodobe budovanie bike infrastruktury a na to treba masy ludi na biku - zacat v mestach, potom postupne pripajat satelity, a potom prepajat satelity medzi sebou (pripadne kde sa da a je to lacne, nech sa dediny prepajaju medzi sebou co najskor, ale tak, vela stastia....). Asi nie celkom robota na 1 slovensku ponovembrovu nezavislost :D - takze asi sa s tym primarne "zmierit" a hladat si useky kde je menej aut a menej ludi
11.04.2025 - 23:30:51
00
Problem su prave tie narcisy, ktore si myslia, ze su na svete sami a ze vsetci musia skakat do priekopy, lebo ide ich blahorodie. A je uplne jedno, ci ide pesi, alebo sa vezie na bajku ci v aute.
Ako sa vravi, dobrych ludi sa vsade vela zmesti. Blbec je naopak blbcom vsade. Ja osobne sa prepchanym usekom vyhybam, aj cestam. Sportujem tam, kde na to mam priestor a nikoho neohrozujem, ani nikto neobmedzuje mna. A k mamickam s kocikmi mam uctu, lebo viem...
12.04.2025 - 21:28:19
03
arrow_leftblackpyros napísal:
Jano1987 No jedina strava, ktoru na bicykli pouzivam, je nejaky banan alebo zemlicka do zaludka. .....cyklisti naozaj maju problem niekedy najst zmysluplnu trasu ..

Vystrihol som dve vety, prvá : som na tom rovnako, k druhej : som síce z opačného konca no problémy tu máme rovnaké...cesty na ktorých sa dalo jazdiť lebo tam boli 2 m krajnice sú zrazu cesty pre motorové vozidlá a cesty po ktorých môžeme na bicykloch jazdiť nemajú krajnice žiadne...a tam len čakáš kedy ťa nejaké auto zošrotuje... Aj tie cyklochodníky... Na fotke je koniec jedného...teraz ďalej čo? Tlačiť bicykel na začiatok ďalšieho? No,veď to nie je ďaleko...Inak ten úsek od začiatku po miesto odkiaľ je fotka má 1,6km a je na ňom štrnásť (!!!) vjazdov do kadejakých dvorov kde sú firmy, sklady,servisy atd. autá tam každú chvíľu vchádzajú a vychádzajú takže cyklista v kuse oči na stopkách...

Prílohy:

Screenshot_2025-04-13-20-29-31-256_com.miui.gallery.jpg
Screenshot_2025-04-13-20-29-31-256_com.miui.gallery.jpg 103 KiB thumb_up0thumb_down

13.04.2025 - 20:47:24
03
arrow_leftJezus napísal:

Chybajuci priechod sa uz robi. :)

Prílohy:

20250524_184902.jpg
20250524_184902.jpg 326.16 KiB thumb_up0thumb_down

29.05.2025 - 08:33:20
00
myslis tu jamu? :-) to hej, to casom zvladnu, na racianskej resp. puchovksej co uz robia uz asi o pol roka dlhsie (samozrejme za eurofondy cize s tym nema BA nic) ako sa povodne planovalo je takych jam plno, minule som sa skoro v jednej prizabil.
ale aby sme sa vratili k cyklochodnikom ked si to nacal, na tej racianskej-puchovskej v oboch smeroch, netusis romco nahodou alebo niekto z miestneho vallo fanclubu preco zrovna tam nie je cyklochodnik? je to dostatocne siroke, logicka vypadovka na silnicku na vylety popod kartpaty kde chodia mrte cyklistov, zacina tam ta podivna jurava ci ako sa ten nezmysel vola a zrovna tam by sa asi ani nic s dopravou velmi nestalo keby sa to trocha s rozumom urobilo. ja si dokonca pamatam, ze sa o niecom takom pri schvalovani hovorilo(aj ked to smrdelo takou typickou ***** - vypadovka z mesta a dame tam bus pruh plus cyklopruh v jednom nech je zapcha az po racianske myto). ale ked sa na to teraz pytam tak magistrate sv. valla ktory je inak velmi komunikativny, jaksi neobvykle nikto neodpoveda a ten nas oblastny starosta dtto. tak ci nahodou nemate niekto dake info. ked ne tak nic, aspon ze tie semafory nastavili jak slubili t.j. "aby obmedzovali dopravu" , jo dymiace kolony namiesto zelenej vlny to je eko.
29.05.2025 - 09:09:32
00
V linku sú aj nákresy ako to má cele vypadať od Karadžičovej po Dunajskú.
https://www.instagram.com/p/DGfubEQKWq6/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
29.05.2025 - 09:40:46
00
"uvidime ako oznacia tu novu "cestu" popri elektrickovej trati. ci to bude Spolocna alebo cisto cyklo. Aj tak to budu vsetci ignorovat a chodit tam peso ako to robia uz teraz. Dokonca s nazorom ktory mi povedali osobne, ze je to nove a preto tam chodia radsej"

Ked uz je pokutovatelna jazda bicyklom po chodniku, tak je niekde v zakone pokutovatelna chodza po cyklochodniku/cykloceste/cykloxxxxx ?
21.07.2025 - 12:12:49
00
Je a videl si niekdey ze by robili nejaku akciu zameranu na pesiakov? Ja este nie. Keby chceli tak sa postavia hockam na cyklo a zarobia kvanta penazi. Ale to je strasne nepopularne lebo pesiaci su najvacsia skupina volicov a nebudeme ich stvat proti sebe. Ved co, cyklisti ich obidu nejak a ked sa aj daco stane tak potom poriesime toho pesiaka co tam nemal co robit a este nalozime cyklistovi ze nesiel pomaly a nedaval pozor na blbcov co tam nemaju co robit.
Si predstav ze cyklista vlezie na dialnicu. Do 5 min je vo vsetkych radiach a zelenej vlne a su pri nom cajti.
21.07.2025 - 13:51:45
00
Ja som videl ze davali pokuty za prechod cez zeleznicu i pokuty za prechod cez cerpacku a videl som i clanok ako vykazovali alebo pokutovali pesich na cesticke pre cyklistov niekde asi pri Vahu
21.07.2025 - 16:30:48
00
Ja by som fakt chcel vidieť či jestvuje ešte nejaká tak ublížená komunita ako bicyklisti. Hádam ani bežkári sa nechytajú
21.07.2025 - 21:12:11
03
Napr. antivaxxeri :-D
21.07.2025 - 22:27:03
00
Imho tito jednotlivi ublizenci sa prekryvaju napriec skupinami. Vedel by som aj konkretne menovat :P V kuse im cely svet robi zle a oni chudaci musia brzdit, menit smer, nebodaj sa niekedy zamysliet.

Ad frflanie na policiu. Bezne policajt nejde stat niekam na cyklotrasu a buzerovat pritomnych. Pretoze aj ked sa to nezda, nie je idiot. Ma stipku zdraveho rozumu a hlavne kopu inej roboty (ano, haha, ma, preto to nikto nechce robit)
Spolocenska nebezpecnost bezneho chodca na beznej cyklotrase je nula nula nic. Napriek tomu sa raz za cas/rok niekde spravi promo akcia, kde fukcionar vyzenie chudakov sasakovat na cyklotrasu a podobne. Vyznam to nema, ale uloha splnena. Cakat, ze sa to bude diat masovo je bez prepacenia hlupost a kto to caka je odtrhnuti od reality, to nikto nezaplati a hlavne to nema ziadny pozitivny efekt.
23.07.2025 - 12:51:10
01
Cyklopruhy na Dunajskej slúžia konečne svojmu účelu. Čo tak zobudiť spiace šípkové Ruženky na úradovni mestskej polície aby robili svoju prácu.
www.skyscrapercity.com
23.07.2025 - 13:52:39
00
A zavolal si tam?
23.07.2025 - 13:58:52
01
keyboard_arrow_up