Cely ten chodnik je uz dlhsiu dobu so znackami povolujuce bicykle, od botanickej az po zastavku na patronke je to legal - akurat je to stale chodnik a i prechody su len pre chodcov takze treba zosadat
23.07.2025 - 11:49:36
00
inak teda po dosť dlhom čase som šiel do práce na biku včera a dnes a to je neskutočné čo sa v meste deje ... človek tak potom rozumie scarinkovi a janovi19XX ... ale dnes teda na nábreží tesne pred tou terasou kde je svetelná cedula "spomaľ" ma obehol nejaký ebiker minimálne 40 (ja som šiel cca 30) a keď som pred terasou zvolnil tak prisámvačku on ešte pridal ... potom neskôr za novým mostom 2x motorka na cykloceste v tom istom čase, každý iným smerom ... pri starom moste na prechode ma skoro zrámoval nejaký exot s bikom čo šiel po ceste a nevšimol si, že má červenú ... a obchodnú ulicu s nesmrteľnými chodcami radšej ani neriešme ... myslím, že zase chvíľku budem chodiť autobusom a športovať radšej do lesa
23.07.2025 - 12:13:58
00
jej pripomenul si mi slávnu cyklotrasu na Vajanského, posledne som sa tam na skútri posúval priskokmi vpred zakysnutý medzi autami a nejaká cucu na talianskom mopede ktorá to tam zjavne pozná ma cez cyklopruh oprášila...
23.07.2025 - 12:44:06
00
Mne osobne ta tabula prestava ukazovat spomal pri 3km/h :), par tyzdnov dozadu som si to niekolkokrat skusal - co neznamena ze schvalujem bomby tym usekom, len to ze ak tam chcu obmedzit rychlost tak nech tam daju znacku obmedzujucu rychlost.
Celkovo na tom useku medzi Lanfranconi a mostom SNP je to ale divoky zapad, pesiaci i cyklisti. Jazdim tadial takmer kazdy den - vcera cyklistka oproti mne do protismeru sa drzala co najviac vlavo, ja na svojej strane vpravo a este vyzera podrazdene ze sa musela uhnut do travy. Velmi casto sa mi stava ze tam niekde dobehnem cyklistu, predbehnem ho a on prida a vitazoslavne obehne. Tento alebo minuly tyzden, som takto pred SNP dobehol typka, ktory isiel vyraznejsie pomalsie, zrazu ma zacal obiehat, pozeral sa na mna stylom co si to dovolujem, zacal sprintovat, hlava-nehlava okolo ludi mozno 40tkou i viac a cervenou na semafore presiel na vajanskeho cyklopruh. Ja nikdy neviem ci sa z tych ludi smiat alebo plakat. A vzdy je to bud ebiker alebo cyklista na ziletke/rychlejsom graveli.
23.07.2025 - 12:50:32
00
arrow_lefta-biker napísal:
Co som odsledoval tak ked je tam zelena zo smeru ZOO do mesta tak mozu mat zelenu cyklisti i chodci, lenze musia stlacit tlacidlo. Ked stlacis len tlacidlo pre chodcov tak je zelena len na semafore pre chodcov, ked stlacis len tlacidlo na semafore pre cyklistov tak je zelena len na semafore pre cyklistov. A cyklisti nevedia co maju stlacat ani kam sa pozerat ale vobec sa tomu necudujem. Niekde je cyklosemafor na konci krizovatky podobne ako semafor pre chodcov (napr od stareho mostu smerom do centra), inde mas zvlast cyklosemafor na zaciatku krizovatky a ten je napriklad na botanickej otoceny na smer z ktoreho prichadzas takze je 90 stupnov voci smeru kam chces ist.

Zial ta prva cast neplati, aby mohli mat cyklisti zelenu, musi sa zastavit aj najazd na most smerom z Karlovky. Predpokladam, ze to je hlavny dovod, preco je tato krizovatka pre chodcova cyklistov taka neprijemna a vyzaduje si vzdy dopyt.

Ale so zvyskom absolutne suhlasim, a este pridam, ze to je pre mna jedna z mala krizovatiek, kde si ani pri zelenej nedovolim vstupit do vozovky = smerom od Karlovky je to nejake zacarovane, a uz som tam mal niekolko near-death zazitkov, ked tam auta jednoducho nezastavili na cervenu.
23.07.2025 - 17:46:56
00
Ano, ked ma prechod zelenu tak ostatni stoja a ide len smer zoo -> centrum. Ja som pisal ze tu zelenu na prechode moze dat len spolu so zelenou v smere od zoo. Je jasne ze vtedy bude cervena smerom z karlovky do centra a ak je zelena na prechode tak i v pruhu na most.
23.07.2025 - 19:12:25
00
dnes mi polovička vraví : poďme na bicykloch na hrádzu... reku dobre... celý čas nadávala : to čo za magori tu jazdia? videl si toho debila ako im tam preletel pred nosom?...atd . keď sme prišli domov vraví : no,tak skoro ma na bicykel nedostaneš. pritom ona tam chcela ísť :lol: a to ja som si išiel relatívne v pohode...takých na ktorých by som ja nadával som dnes nestretol

Naposledy upravil xyz dňa 24.07.2025 - 07:11:20, celkovo upravené 1 krát.

23.07.2025 - 19:57:17
01
ako ten vtip, motorkari na jiske a babetista.
oni sa vypravaju kto v akej rychlosti mal nehodu, 150 140,,,, a pytaju sa babetistu, ze co sa jemu stalo
ze ked videl ako rychlo obehli, myslel si ze stoji a zoskocil :D
23.07.2025 - 20:11:56
01
Neviem prečo do toho zatahujes mňa,ale ty budeš asi ten čo sa drží hesla: Všetci sú debili len ja som lietadlo 🤔 Tebe vadia všetci a všetko.
23.07.2025 - 22:37:48
00
Ešte som zabudol pozdravuj pani a nech na bajk nezanevrie.
23.07.2025 - 23:00:28
00
no lebo ty si písal že vo mne je problém... a zas si poriadne nečítal...ja som včera nemal žiaden... O.K. už ťa do toho nebudem zaťahovať.
24.07.2025 - 06:58:37
00
Každý to vníma inak, ja som si včera tiež pofrflala nahlas, lebo som sa zľakla, idem si z rehabky (mám zranenie, takže fakt nechcem aby do mňa niekto drgol) a spoza chrbta okolo mňa prešiel chalan na biku, ma myklo, zrazu druhý a to už som prehodila, ale úplne pokojne, že Juj chlapci, po ceste by ste mohli ísť... on to počul 🙂 a odpovedal, že ale tu je jednosmerka opačne (išla som hore Hronou v BB smerom na námestie) a len čo to povedal, tak tretí okolo mňa na "béemicke" 😁 Takže možno normálne by som to neriešila, ale teraz sa mi to zdalo natesno... rovnako v premávke je to tak, aj mňa sa zľaknú, mne sa môže zdať ok ako idem lebo mám prehľad ale jedna pani sa ma na Riazanskej v tom cyklo pruhu zľakla lebo som šprintovala a zakričala manželovi pred ňou, že Jožko pozor ide za nami pretekár a ja že prepáčte teta, len mi už strašne treba cikať (čo bola pravda) a zahla som do uličky domov 😃😃 teta sa aj zasmiala
24.07.2025 - 09:11:32
00
Pozdravujem lola, ktorý včera o 12:58 išiel po Ružinovskej a na križovatke s Tomášikovou prešiel na červenú. Celý v čiernom, čierne MTB. Snáď ti tých 5 sekúnd, ktoré si získal, kým naskočila zelená, nebude chýbať niekedy inokedy..
31.07.2025 - 07:19:05
02
Jazdiť na červenú je "drobnosť", takých stretnem za jazdu cez BA veľa. Občas je to frustrujúce tie červené, lebo synchro moc v BA nefunguje, pozdĺž novej električky v Pétržke je to občas test trpezlivosti.
31.07.2025 - 09:19:24
00
Drobnosť za 60-300€ ;) Všetci sa ponáhľajú do hrobu, aby tam boli o 15 sekúnd skôr nazbieraných za celú jazdu?
Ak je synchro nafigu, treba dať podnet na metskú časť - poslancovi v dopravnej komisii, starostovi... Viem, že v Petržalke sú semafory pozdĺž električky v testovacej fáze. Niektoré križovatky majú inteligenciu, iné nie. Ale to neoprávňuje jazdiť na červenú alebo inak porušovať dopravné predpisy. Potom sú samozrejme všetci cyklisti vďaka takýmto trotlom hadzaní do jedného vreca.
31.07.2025 - 09:37:19
03
keyboard_arrow_up