Lokalizácia
Formulár sa odosiela
No a? Po okreskach ma autá predbiehaju 90+, motorcycle aj viac.
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 16:31:45
02
No nic. 3ti krat sa mi uz nechce opakovat to iste.
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 17:33:10
00
Ani mne
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 17:40:08
00
arrow_leftrobertp1996 napísal:
tr3mp

Preto tvrdím, že kydať na cyklistov, že ,,letia" na cykloceste a ohrozujú deti a pritom idú možno tak 30, je prehnané, ak je tam priestor v 2. pruhu... Ako v tej správe, cyklista predišiel (alebo prešiel okolo) malého cez voľný pruh a malý sa zľakol a padol a naozaj je vinný cyklista, lebo ,,letel" a preto sa malý zľakol a padol?

Nie je to prehnané a na mjej planéte áno, to že sa malé decko zlakne rýchlo idúceho cyklistu meter od neho, zľakne a spadne, je vina toho cyklistu.
Fakt nechápem tieto debaty, v ktorých niektorí ľudia tvrdia, že cyklista na cyklotrase môže ísť rýchlo bez ohľadu na ostatných. Veď kua ak predbieham malé decko zozadu, tak neexistuje, že by som išiel tridsiatkou. Ak ti vojde do dráhy, tak v triadsiatke ho kľudne aj zabiješ. Cyklotrasy nie sú pretekárske dráhy.
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 18:02:30
25
My ale nevieme, ako rychlo ten cyklista isiel, a z vlastnej skusenosti viem, ze ked ja idem v modrej tepovej zone a obieham skupinku dajme tomu len 23-25 km/h, tak podaktore taketo skupinky si medzi sebou zakricia, ze pozor, ide rychlik / pretekar / Sagan atd. Mam pocit, ze niektori, ked len zaregistruju cyklistu v lycre drziaceho barany, tak aj keby isiel 15 km/h, tak je to pre nich fujky, neohladuplna, pretekarska hrozba.
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 20:45:20
00
Ale ja som reagoval na nazor, že obiehať decko tridsiatkou je normálne.
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 20:56:24
00
Ked ho v meste obieha auto v 50km/h je potom ake?
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 21:01:49
01
Cyklotrasy nie sú pretekárske dráhy.

zaroven nie su ani detske ihrisko.
rodic zodpoveda za decko, ma byt schopny vyhodnotit ci je vobec sposobile sa pohybovat v premavke.
ak si nie je 100% isty, nema tam co robit.. ludia si myslia ze svet sa toci okolo ich deti. |(
nikto nebude okolo cudzich deciek "behat po spickach", je to uloha rodica aby si ich upratal.
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 21:06:50
03
arrow_leftRANDAL napísal:
Ked ho v meste obieha auto v 50km/h je potom ake?

precitaj si rozhovor s nahanacom KOMov v bratislave co mu na to povedali policajti ked zrazil dieta pocas nahanania KOMu... a ani nebol na cyklotrase ale ceste. jaj tam to vlastne nedali. tldr verzia - policajti ho nepochvalili...
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 21:22:32
00
Kde to najdem?
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 21:34:18
00
arrow_leftpeter120 napísal:
rodic zodpoveda za decko, ma byt schopny vyhodnotit ci je vobec sposobile sa pohybovat v premavke.
ak si nie je 100% isty, nema tam co robit.. ludia si myslia ze svet sa toci okolo ich deti. |(
nikto nebude okolo cudzich deciek "behat po spickach", je to uloha rodica aby si ich upratal.

Taaaakze rovnake pravidlo si aplikoval aj na seba/cyklistov v cestnej premavke, a odstup 1.5m nepotrebujes, heeeej?
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 21:57:52
01
arrow_leftpeter120 napísal:

Ja síce deti zatiaľ nemám, ale rad by som vedel, kde sa to dieťa má naučiť dobrým návykom ak nie na cyklotrase oddelenej od áut. To je predsa najlepšia príležitosť a možnosť vytiahnuť dieťa na bike na miesto, kde bude chránené od iných účastníkov cestnej premávky (autá, autobusy, nákladné vozidlá, teoreticky aj chodci atď.). Najmä ak neexistuje možnosť previezť sa po pokojnej ulici s (de facto) nulovou premávkou.
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 22:18:24
01
Do 11 rokov pokial viem moze po chodniku aj so sprievodom rodica. A ako bonus tam nebudu saganovi bratranci.
Ja som tiez dnes na hranici s reichom na kopcianskej stretol zopar mamiciek z deturencami a roztahani boli uplne na celu sirku cesty. Odhadom tak 6 deciek a 5 matiek.
Az ked som im zacal pustat volnobezku za usami ich zacali okrikovat aby sa spratali.
Videl som aj rodicov s deckami na cyklo ktori isli pekne a pokial deti zacali vybocovat tak ich hned rodicia upratali na kraj a tak by to malo podla mna byt. Nie ze rodic ma na haku, cuci po krajine alebo so mobilu, keca s kamosom/kou vedla seba a decka nech sa kludne motaju kade chcu, ved ostatni nech davaju na ne pozor, ved su to len deti.
Aj to som uz pocul ako argument. "Vsak su to deti tak laskavo davajte vy pozor" ?
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 22:36:53
06
Pýtal som sa čisto iba nato, že kde sa to má dieťa naučiť...korigovanie detí rodičmi je ďalšia vec. Niektorí rodičia to majú v paži.
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 22:47:56
00
arrow_leftstanos4 napísal:
Taaaakze rovnake pravidlo si aplikoval aj na seba/cyklistov v cestnej premavke, a odstup 1.5m nepotrebujes, heeeej?
toto ako suvisi s temou?

1,5m odstup je zakon, ktory plati pre ucastnikov a ma sa ma dodrziavat.
rovnako ako ten ZE NA CYKLOTRASE SA JAZDI VPRAVO-
-NIE VEDLA SEBA
-ANI HALABALAKRIZOMKRAZOM V PROTISMERE CO DOKAZU TIE SPLASENE DECKA LEBO SI ICH RODIC NEVIE ZASKOLIT AKO SA MAJU SPRAVAT V PREMAVKE
fakt naozaj, svet sa netoci okolo vasich deti, najvyssi cas zist dolu z toho ruzoveho oblaciku na pevnu zem. |(

ci dospely ci dieta, zakon plati rovnako. nie ako je teraz v mode, ze sa rodic schovava za decko.
to na sude neobstoji, lebo rodic je zakonny zastupca dietata a v plnej miere bere za neho zodpovednost.
rad by som videl, keby ich dieta sposobi skodu inym na drahych bikoch, ci by aj potom boli hrdinovia

doteraz co tu zaznieva je v skratke to, ze decka sa mozu vsade blaznit a nerespektovat pravidla. a nech druhych slak trafi, maju okolo mojich deciek ist 4,9 kmh maximalne a ihned flekovat ked bude moje decko blbnut..
preco? lebo ja rodic som povedal

fajn, rovno dajme to do ustavy ako kvantum dalsich sprostosti |( vsak je tam miesta dost
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 07:11:12
01
keyboard_arrow_up