niekto niečo nedomyslel ....
uvidime
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/rozvodna-sit-je-pripravena-ani-milion-elektroaut-ji-nestrhne
posledný komentár: 20. 10. 2025 o 16:43
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
posledný komentár: 20. 10. 2025 o 16:43
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
Ano u BEV je malo kombi no aj tie SUV nie su casto az tak SUV ako vyssie polozene auta skrz baterku v podlahe.
Do práce dochádzam, iba nepravidelne z PD do NM (1x mesačne), inak homeoffice.
Deti chodia autobusom, to najmenšie do škôlky pešo (500 m)
Kolega má Kia Ceed 3 kombi a vzadu má 3 sedačky, trvalo mu to asi hodinu, čo strávil v obchode, ale nakoniec našiel vhodnú kombináciu sedačiek. Tiež to nie je najmenšie auto, ale poznám človeka, čo by to vymenil v prípade 3. dieťa za Escalade.
Každý si môže kupovať čo chce, len potom nech sa ľudia nesťažujú, že na auto je málo miesta na parkovisku a nevedia zaparkovať. Na mojom MGF som to už musel riešiť tak, že mám číru foliu na dverách, ako mi ich omlátili na parkovisku, čo som ich dával naposledy lakovať. A to fakt nie je veľké auto a koľkokrát mám problém, že s ním neviem zaparkovať medzi 2 autá, ak troška nakrivo zaparkujú.
V prípade, že sa do malého priestoru zaparkovať dá, pochvaľuje si to 9 z desiatich lakírnikov.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
O1: 2,25x4,5m - minimálny rozmer
02: 2,4x5,0m
Takže ak 2 ľudia zaparkujú zle, napríklad XC90 1. generácie so šírkou 1,936mm a Passat B8 so šírkou 1,832mm, tak sa stávalo, že ešte keď som mal Saxo, čo má šírku 1,62m som na miesto medzi nevedel zaparkovať, lebo by som zablokoval dvere šoféra jedného, či druhého auta pri miestach veľkosti O1, aby som mohol aj vystúpiť.
A to si zober, že veľa tých luxusnejších SUV má bežne 2m šírky a aj bežné osobáky už veľmi pod 1,8m šírky bez späťákov veľmi nejdú, napríklad súčasná Fabia IV má 1,78m šírku a je v nej na sedenie na šírku memej miesta ako v Saxe, Accent 1 so šírkou 1,62m. Taký Passat B5 mal šírku 1,746mm a asi sa zhodneme, že v priestore je úplne inde na šírku ako súčasná Fabia. Omega B, čo už spadala do prémiového segmentu veľkých limuzín mala na šírku 1,785mm a vzadu 3 dospelý si sadnú relatívne pohodlne. A to nebolo zrovna bežne auto pre masy ako Fabia.
https://www.teslamagazin.sk/kia-ev4-vyraba-slovensko/
Aktualne ma 12359km
Elektrinu mame doma na nocny prud za 12centov.
Takze ako som.slubil, dnes je presne rok co mame teslu. Ma 31723km. Jazda hlavne BA Vieden po dialnici.
Nabijame hlavne nocnym prudom, ale ked trebalo tak supercharger bol. Aj 700lm dovolenky, skratka auto ma sluzit mne nie ja autu.
Verdikt: po roku spokojnost
Ja si praveze myslim, ze sa to oplati. Samozrejme ak niekto porovnava nove vs nove a nie nova tesla vs 10rocna vyjazdena oktavka z nemecka, vsak.
je to velmi specificky pripad, Nehovorim ze to nefunguje, ale nie vseobecne.
Hlavne ta uspora plati len pre ludi co navyse v tom modely aj poriadne jadia, vid mojich 7000 rocne