Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftZipsik napísal:
Eth predane v podstate na vrchole :) 4700$ fotovoltika na dom objednana :)

Celkom prijemna investicia :)

Na "aktualnom vrchole" si chcel povedat.
Aby ta ta fotovoltika nestala ako toho pana tie 2 pizze co zapltil bitcoinami. ☺️
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 05:51:43
03
Ahojte, mate niekto skusenost s https://www.tazbakryptomeny.sk/ ? Niekde som pocuval podcast (tusim to bol startitup) kde o tom hovorili, ze si zaplatis miner, oni ho umiestnia co krajiny s nizkou cenou elektrickej energie, a navratnost pri niektorych modeloch je 8+ mesiacov.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 07:59:09
00
neviem o tom nic, ale z principu takymto veciam neverim. Keby som ja vedel o investicii, ktora ma navratnost 8 mesiacov, cize 150% rocne, tak drzim hubu, rvem tam vsetky prachy ktore mam a este si napoziciavam a nerozkecavam to po internetoch.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 08:38:05
05
Canyo ale takto na to nemozes pozerat, investujes na to aby si tie peniaze v nejakom bode svojho zivota, nejako zuzitkoval.

Ja som mal davno dopredu nastavene na akej sume to budem predavat a co z toho nakupim. Akonahle to hitlo ten bod, predal som, a nakupil som co som chcel.

Ja pocitam s tym ze ethereum moze v buducnosti hitnut ovela vyssie sumy :)

Ale to je rovnake ako pri kupovani hocijakeho produktu, ked sa ta niekto pyta, preco si teraz kupil iphone 16 pro a nepockal uz na 17tku? No lebo potom by som mohol cakat na 18tku a na 19tlu a cakat donekonecna a nikdy nic nekupit (cakat do nekonecna a nikdy nic nepredat) 🙈
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 15:37:29
13
Canyo ale takto na to nemozes pozerat, investujes na to aby si tie peniaze v nejakom bode svojho zivota, nejako zuzitkoval.

Ja som mal davno dopredu nastavene na akej sume to budem predavat a co z toho nakupim. Akonahle to hitlo ten bod, predal som, a nakupil som co som chcel.

Ja pocitam s tym ze ethereum moze v buducnosti hitnut ovela vyssie sumy :)

Ale to je rovnake ako pri kupovani hocijakeho produktu, ked sa ta niekto pyta, preco si teraz kupil iphone 16 pro a nepockal uz na 17tku? No lebo potom by som mohol cakat na 18tku a na 19tlu a cakat donekonecna a nikdy nic nekupit (cakat do nekonecna a nikdy nic nepredat) 🙈

To bolo myslene ako joke, aby sme sa za 10 rokov nebavili o tvojej fotovoltike ako na tom panovi co dal 10tis BTC za 2 pizze :-)
Kto to nepozna tu je link:
https://www.startitup.sk/nelutujem-tvrdi-muz-ktory-si-kupil-pizzu-za-3-miliardy-eur-platil-bitcoinami/

Kazdy nech si kupuje a predava co chce, mna to ani nezaujima a ani nezverejnujem moje sukromne investicie....
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 17:54:44
00
pred pár rokmi som si za 2000€ vyskladal miningový rig, vyťažil nejaké ETH, rig predal za 2000€ a tých 2000€ som použil na nákup ďalšieho ETH (elektrina spálená rigom bola okolo 500€

Moja vstupná investícia je teda 2500€. Z predaja ETH mi na účte cinklo viac ako dosť...

FVE 10KvP ma bude stáť 4900€. teraz sa ešte pohrávam s myšlienkou dokúpenia aj fyzickej batérie za zbytok peňazí...(hybrid s fyzickou batériou funguje aj pri výpadku elektriny).Tj. väčšia samostatnosť.

Každopádne mňa tá FVE stojí 2500€ (moja vstupná investícia).

ročná spotreba nášho celoelektrického domu je 10MWh. preddavkové platby 175€/ mesiac.

takže ak sa bavíme o tom ako rýchlo prepálime tú moju pôvodnú investíciu... tak za necelé 2 roky :D

Už aj tak je návratnosť veľmi príjemná, a to sme sa ani nezačali rozprávať o možnosti že cena elektriny v budúcich rokoch stúpne, poprípade o tom že ďalšie auto v budúcnosti môže byť plug-in hybrid alebo elektro....
co vsetko palis rocne cez 10MWh,predpokladam,ze nemas riadne rigy uz,lebo 10MWh je totalny masaker
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 22:01:28
00
na RD, kde kuris elektinou? podla mna ziadny masaker ale celkom standard
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 22:49:29
01
No jedine asi ak kuris a klimatizujes hodne neefektivne, alebo strasne silno. Zima v ba zasa nieje az tak tuhsia ako tunajsie zimy, ok leto je teplejsie, ale nasa rocna, aj s dobijanim auta na ~15k km/rok, je ~6MWh na 2+1 domacnost.
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 04:20:43
00
arrow_leftYogisz napísal:
na RD, kde kuris elektinou? podla mna ziadny masaker ale celkom standard
takpotom moji susedia a kolegovia maju patent na elektricke vykurovanie domu 2+2/2+3 do 7MWh

Zipsik klasika drevodom mate? tepelko tiez?
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 04:55:07
00
Ano je to drevodom a bohuzial podlahovka je odporovy kabel. Presli sme na kurenie klimatizaciou.(absolutna spokojnost). Spotreba klesla o 3MWh. Ono najvacsiu spotrebu u nas robi elektricky kotol na vodu ? sme 2 kacice a po novom aj dieta ?
Obaja dokazeme minut cely 80litrovy bojler zohriatej vody na 55 stupnov ?

Takze realne cez zimu polovicu spotreby a cez leto vacsinu spotreby tvori ohrev teplej vody ?
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 07:50:45
00
keyboard_arrow_up