Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdegenerovalo sa to cele riadne. Omylom som sa vyskytol v teme ebike a aktualna otazka tam je teraz, ci na jazdu s dietatom po meste na zmrzlinu staci bezny ebajk alebo je vhodnejsi celoodpruzeny ebajk ?
Zobraziť komentár 07.09.2025 - 13:31:56
06
Čítal som a nie je to nič výnimočné. Enduro čisto po meste je pre vzhľad dosť častý výber nováčikov. Trend je v horských bicykloch, aj keď väčšina z nich poriadny terén nikdy nevidela. Väčšina ľudí diskusie ani videa nepozerá a kúpia čo má sused, ďalší zas čo majú oni a vzniká reťazový efekt. HT ebike kupujú iba kvôli nižšej cene. Každú chvíľu v TV reklame ukážu nejaký horský ebike, alebo v tombole ako výhra. Cestný, alebo gravel, som takto ponúkaný ešte nevidel a ani nikoho kto by ho mal. Jedine na hlavnej ceste prejde občas skupina. Na sídlisku som asi jediný kto ho má, a to vidím cyklistov mraky.
Zobraziť komentár 07.09.2025 - 15:04:37
01
arrow_leftpista napísal:
Everything is Possible ... :lol:

idem po vonku ci do obchodu, epidemia tehotnych chlapov s balonovym bruchom.... je to normalne?
nuz a takyto to kupia ako nic.
a hlavne ked sa to da cipnut ze ani pedalovat netreba, to je skoro kazdy.

arrow_leftLMS napísal:
Jasne, potom je u nas uz asi vacsina deti hendikepovana ??‍♂️
Jednoducho lenivost rodicov prenasana uz aj na decka. Smutne.

preview.redd.it
inak to nemoze skoncit
Zobraziť komentár 07.09.2025 - 18:39:15
01
Zase aj tá ponúka celoperiek elektrických je taká že 140 je minimum ale skôr je hneď k disponhebedo so 160 a 65° hlavovym. To potom je jasné že jazdia na endurach.
Teda ak berieme do úvahy aká je majoritná ponúka.

Inak to s tým ako rodinka na BK slape na ebikoch lebo možno sú všetci handicapovaní.... ale no, teda ak nerátame mentálny handicap rodičov.
To je ako učiť tie deti, že všetko sa dá obísť, všetko má skratku a keď príde námaha, radšej sa na to vykašlať.
Zobraziť komentár 07.09.2025 - 20:29:10
04
arrow_leftLMS napísal:
Jasne, potom je u nas uz asi vacsina deti hendikepovana ??‍♂️
Jednoducho lenivost rodicov prenasana uz aj na decka. Smutne.

Toť za mnou prišiel dávny kámoš. Má dvoch synov a ten mladší že má Woom, ale zvyšok rodiny vôbec nebikuje a chceli by s ním niekam chodiť...tak reku či im niečo nepozháňam....niiečo lacné - pre začiatok. Bazoš čosi vyplul, za 130 eur tri bicykle :ninja: Po kúpe samozrejme šli ku mne, lebo pojazdný bol len jeden. Trocha lásky, trocha dielov zo zásob a za dva týždne už odo mňa odchádzali šlapajúc do pedálov.
Potom sme v dvojici dali dva výjazdy a ukázal som mu nejaké trasy v okolí a trochu ho nabudil :beer: :)
Minule mu volám, že teda ako, či už sa boli niekde previezť a z neho vypadlo že už dali dvakrát Terchovú. Prvý výjazd so synmi a druhý komplet celá rodinka :y: Síce raz šiel cez predok (dobre urobené brzdy :lol:) na jednom tom mostíku ktorých je na tej cyklotrase hafo, ale ináč si pochvaľoval. Mladší syn presedlal na ten dámsky (červený) ktorý bol pre jeho ženu a ona vraj jazdí ten Woom...Nerobia z toho vedu a to sa mi páči.
Zobraziť komentár 07.09.2025 - 20:33:17
06
Prichadza dalsi trend do BA resp. na Biely kriz - e-motorky. Ziadne pedale, ziadny limit 250 W.

Prílohy:

20250907_160531.jpg
20250907_160531.jpg 424.55 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 07.09.2025 - 22:45:59
00
To už tu je nejaký ten rok ,či vlastne niekoľko.
Zobraziť komentár 08.09.2025 - 00:02:18
00
arrow_leftJezus napísal:
Prichadza dalsi trend do BA resp. na Biely kriz - e-motorky. Ziadne pedale, ziadny limit 250 W.

hodili za hlavu sebaklam, a rovno skocili na to, o co im skutocne ide.
len krutit zapastim a natriasat sa.
Zobraziť komentár 08.09.2025 - 06:50:20
02
tak stými vyjdú konské hlavy jedna radosť ...
Zobraziť komentár 08.09.2025 - 06:55:38
00
arrow_leftlapaloma napísal:
tak stými vyjdú konské hlavy jedna radosť ...

S tým vybehnú aj Chopok z ťažšej strany s prstom v nose. A potom si povedia ako silno zašportovali.
Zobraziť komentár 08.09.2025 - 08:51:58
01
Podstata je, ze s tym nemaju co robit v lese. Je to motorove vozidlo a je podstatne tazsie ako e-bike, takze je to este väcsie ohrozovanie ostatnych. Dufam, ze ich zacne policia odchytavat.
Zobraziť komentár 08.09.2025 - 08:58:25
06
Možno by pomohlo toto. Prísť o vodičáķ vrátane na auto, pri správani ľudí na ebikoch by asi nechceli.

Od začiatku roka 2022  je v Singapure zavedený povinný vodičský preukaz pre S-Pedelec (elektrické bicykle s maximálnou rýchlosťou 25 km/h) a elektrické kolobežky.
Vzhľadom na rýchlo rastúci počet nehôd so zraneniami a úmrtiami, pri ktorých sú zapojené tieto relatívne nové vozidlá, je potrebná regulácia.
https://www.giga.de/tech/fuehrerschein-fuer-e-bikes-und-e-scooter-von-diesem-beispiel-kann-deutschland-was-lernen--01J4S6NFJVRCKSB3JMTB1BGM78
Zobraziť komentár 08.09.2025 - 09:03:21
05
arrow_leftJezus napísal:
Podstata je, ze s tym nemaju co robit v lese. Je to motorove vozidlo a je podstatne tazsie ako e-bike, takze je to este väcsie ohrozovanie ostatnych. Dufam, ze ich zacne policia odchytavat.

Ako teória pekné, ale v praxi trochu naivné....
Cez víkend som šiel cesťákom z Kamzíka na BK, a takmer celú cestu šli predo mnou meskáči na aute (neplánovane mi tvorili doprovodné vozidlo, lebo mimo zjazdu z Kamzíka šli tak 23-28, takže sa im dalo pekne stíhať, hehe). Odhliadnuc od toho, že neviem, či by mali na toto kompetencie, naozaj neviem, ako by reálne dolapili niekoho na takej e-motorke, aj keby sa pri ňom zastavili. On by si to strihol na najbližší lesný chodník, a boli by v prdeli.

To sa musí vytvoriť akýsi spoločenský úzus, že jazda na hentom nie je kúl, a že zákony sa ako-tak dodržujú. Vtedy to vymizne samo. Ale tu som naivný zase ja :-D
Zobraziť komentár 08.09.2025 - 10:36:47
01
Táto vychytávka tu ešte pred nejakým časom bola. Hlavne tu v okolí ZA (Kysuce, Orava..) Zopár osôb bolo takto v lese odchytených a prišli hlavne o štvorkolky. Dostali pokutku a zabavenie vozidla. Neviem vlastne prečo sa s týmto dobrým zvykom prestalo. Odvtedy bol kľud a až posledné asi 2 roky zas začala nová móda štvorkoliek a motoriek.
Zobraziť komentár 08.09.2025 - 10:49:14
03
Akosi nahodne to suvisi s nastupom vagabundov na MZP SR.
Zobraziť komentár 08.09.2025 - 13:02:31
26
keyboard_arrow_up