Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte. Idem si po radu. Jednu novú kazetu som už reklamoval kvôli pukaniu. Prišla teda nová a tá po výmene puká ešte viac ako tá predtým. Vymieňal som prehadzovač, kazetu a reťaz. Ak vrátim pôvodnú kazetu späť pukanie prestane. No povedané mi bolo aby som stým šiel do servisu na kontrolu aby v podstate niekto oficiálne potvrdil že je to kazetou alebo nie. Špice, pätka, zadná stavba sú v poriadku. Keby aj nie zvuk sa ozýva aj pri starej - pôvodnej kazete. Máte tu s tým niekto skúsenosť? Keď brzdím na mieste a tlačím na pedál, chytím kazetu prstom je cítiť i na dotyk že puká...
Pokúsim sa pridať aj link na videa na ktorých je to počuť. Pri šliapaní do pedálov som pridržiaval brzdu aby bol tlak na pedále.
Ďakujem za akékoľvek postrehy
Link: https://1drv.ms/f/c/42d51cecea655f00/EgLE6L4-T6pOnrEHNblSbZwBoiG7vPh7UqTz5d0OS7R6HA
Zobraziť komentár 10.09.2025 - 08:42:58
00
Ložiská náboja si pozeral. Samotná kazeta zvuk vydávať nebude, skôr nejaký mechanizmus s ňou spojený. Môže byť špinavý alebo zodraty orech.
Zobraziť komentár 10.09.2025 - 14:24:34
00
Medzi orech a kazetu ide tak tenká podložka, tu tam máš?
Zobraziť komentár 10.09.2025 - 14:29:10
00
Ložiská som nepozeral - dôvod je ten že pôvodná kazeta zvuk nevydáva. Pod pôvodnou kazetou podložka nebola. Zisťoval som to a vraj pod 10 kolo sa podložka nedáva. Videl som to tušim aj v servisnom manuálne shimano… Už som ho odovzdal do servisu tak som zvedavý čo to bude za problém…
Zobraziť komentár 10.09.2025 - 14:42:02
00
jedného času sa na 11s kazetách Deore uvoľňovali nity, či to nebude niečo podobné. daj si zoradiť reviews od najhorších https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kazety-a-pastorky/mtb-10-11-12-rychlostne/shimano-deore-cs-m5100-kazeta-11-kolo-11-51t-p109391.html?itm_medium=forum#reviews
Zobraziť komentár 10.09.2025 - 15:29:52
01
Ano ano viem o tom. Aj pri tejto konkretnej som čítal na rôznych fórach… No bol som si ho teda prevziať ze zavádza odstránená. Vraj pošteloval prehadzovač. Ale na prehadzovačke CUES U6000 je taká páčka on a off. Od novoty som ju mal v polohe off. Nikdy nebola v ON aj ked teda mohla.. Slúži na to aby ostala reťaz napnutá pri nerovnostiach. A teda v stave ON pukanie prestalo, asi, málo som pojazdil. Akonahle prepnem do polohy OFF pukanie sa vráti. Od technika mam teda status ze kazeta je v poriadku a nič tomu nie je… Stara mi nepuká ani v polohe OFF či on… prečo? Netuším.. tak som sa k nemu vratil ale uz nemal na mna čas tak sa mam zastavit budúci týždeň… iba upresnim prehadzovač som skusil dat tiez pôvodný iba som vymenil kladky z noveho a pukanie s novou kazetou sa prejavilo tiez rovnako ako s novou. A ešte poznamky ako jaaaj to je taka lacná kazeta a prehadzovacka a pritom ju ani nepoznal. Ale pritom jej vraj nic nie je… No uvidim ci sa k nemu este vratim teda :-)

Prílohy:

IMG_3213.jpeg
IMG_3213.jpeg 90.77 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 10.09.2025 - 17:01:41
00
Pozoruhodné že by spojka mala taký vplyv na chod pohonu.

Pohon CUES je nový od Shimana. A potrebuješ aj kazetu aj prehadzovacku CUES.

No a techník mal pravdu proste CUES 4000 je lacná prehadzovacka, v podstate úplný základ.

DÔLEŽITÉ je však nekombinovat rôzne produktové rady. Kombinovať len CUES s CUES
Zobraziť komentár 10.09.2025 - 18:05:51
01
Všetky komponenty som menil za origo… Všetko je tak ako pôvodne bolo a to CUES. Tu nejde o to, veď v poriadku, nie je to draha záležitosť ale to nerieši to že to proste nefunguje tak ako má. Mne sa nepáči že to odpísal týmto štýlom. A v podstate problém vyriešený nebol. Myslim si že či je spojka v off alebo on pukať to proste nemá, a dupľom nie tak ako je vo videách ktore som pripojil.
Zobraziť komentár 10.09.2025 - 18:14:28
01
Záhada vyriešená!!! Päťka prehadzovača. Netuším ako to, ale je tomu koniec. Už som ju mal dolu keď som menil prehadzovač. Dnes som to urobil opäť a pekne namazal vazelinou. Ani len ťuk to nespraví. Nikdy by som nepovedal že to môže vydávať takéto zvuky. A len pripomeniem že je úplne jedno v ktorej polohe páčka je, či je to ON alebo OFF. Proste som nadšený ;-) niektore záhady zostanú nevyjasnené ako napriklad prečo pukanie pri starej kazete ustálo a pri novej práve naopak. Ale kašlať už na to :-) ďakujem Vám za všetky rady a že ste mi boli nápomocný ;-) dúfam že sa to tak skoro nevráti :-)
Zobraziť komentár 11.09.2025 - 18:23:34
02
no zahadne to nieje pretoze ked das dole koleso pri vymete kazety tak osku zatahujes vacsinou bez momentaku takze raz ju pritiahnes viac a inokedy menej.
Zobraziť komentár 12.09.2025 - 10:08:25
00
No ja ale používam momentovy kľúč na 12,5Nm :-) skrutka M12-1,5 ktora drží pätku a zaroveň uťahuje osku kolesa je uťiahnuta na 25Nm, no ale čo je horšie pukanie je späť ?včerajší test 12 km bez pukania a dnes smer obchod a je to späť… šľak ma trafí… dnes to beriem do druhého servisu tak sa uvidí…
Zobraziť komentár 12.09.2025 - 12:29:26
00
Tak potom treba dotiahnut bez momentaku :)
Zobraziť komentár 12.09.2025 - 13:08:03
01
arrow_leftturcanipavol napísal:
No ja ale používam momentovy kľúč na 12,5Nm :-) skrutka M12-1,5 ktora drží pätku a zaroveň uťahuje osku kolesa je uťiahnuta na 25Nm, no ale čo je horšie pukanie je späť ?včerajší test 12 km bez pukania a dnes smer obchod a je to späť… šľak ma trafí… dnes to beriem do druhého servisu tak sa uvidí…

To nebude kazetou ale loziskom, orechom hoci čím medzi kolesom a kazetou
Zobraziť komentár 12.09.2025 - 15:05:22
00
Ja uz fakt neviem. Medzi prvou a druhou novou kazetou som používal starú kym sa vyreklamovalo a tam pukanie nebolo absolutne ziadne. Nemysli si ze vtedy som spravil nieco inak. To je dôvod prečo pripisujem tomu. Ale ocividne je problem niekde inde alebo aj niekde inde… Ja naozaj neviem. Snáď sa to podari vyriešiť nejak. Viac neviem čo s tým.
Zobraziť komentár 12.09.2025 - 15:53:18
00
Taaak bol to orech. Síce nie je v dobrom stave, bol vyčistený a namazaný… bude nutná výmena, no čo to ešte vydrží… Chlapec pozrel azda všetko čo sa dalo, maximálna spokojnosť…
Zobraziť komentár 12.09.2025 - 18:52:42
01
keyboard_arrow_up