... a pozaduje rovnaky model aby mu nan sedeli snurky z toho rozpadnuteho.
Ja by som to zhrnul tak ze su luda ktori pri vybere cohokolvek drahsieho dobre rozmyslaju do coho pojdu, nepozeraju len na cenu ale i na recenzie a skusenosti a potom su ludia pre ktorych je o radu lepsi
salter alebo dve
baterky to co sa oplati viac. Haibike nebol ten najlepsi vyber ale mohlo to byt i horsie. Takto tam bola 5 rocna zaruka na ram, to tiez nema uplne hocikto, a asi tomu ramu celkom verili ked tam dali rozsirenu zaruku takze to moze byt nahoda. 5000km je za tu dobu nic, ostatni maju tak 5 - 10x tolko. Stale to je ale znacka s povestou ramov ktore sa lamu alebo v minulosti lamali.
Hlinik ako material je fajn, ten by som nezatracoval. Dobry hlinikovy ram urcite vydrzi viac ako 5 rokov.
Ked to nechce vyhodit tak to moze skusit zvarit, ak mu to znovu praskne tak pri zvare kde bude to miesto oslabene ak sa cely ram tepelne neosetri (co sa neosetri).
Inak dlhodobejsie rozmyslam nad tym preco sa taketo zlomenia na hlinikovych ramoch neopravuju karbonom. Vsak v karbonovych ramoch su vlepene hlinikove diely a vo vascine pripadov drzia dobre. Pride mi ze skratenie a vyhladenie tych trubiek a obmotanie karbonom by sice bolo nevzhladne ale ucel by to splnilo, nie? Viem ze to nieje take easy ako som napisal, ze sa musi spoj hlinik-karbon speci riesit, ale i tak, preco sa to nerobi? Prasklo by to tam? Odlepilo by sa to?