Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To som pochopil, ale nepochopil som rady typu vraz do toho kôl, lebo tiež si myslím že pokazené veci po záruke nerúbu sekerou, som myslel že príde skôr rada ci sa to oplatí dať zvariť ale asi som od pánov veľa očakával
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 13:54:40
00
Jasné zvarit a dať anorektickej dcére. To vydrží.
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 14:00:15
00
Nerozumiem co chce(s). Riesit zaruku ktora skoncila? Kupit ten isty model ramu aj ked ho uz vyrobca nema alebo zvlast ramy nepredava? Nejak nerozumiem dovodu preco sa tu rozculujes a este tu nadavas ostatnym do drbnutych Slovakov. Velke prd napises, nikto nevie co chces, akurat sa tu na nieco stazujes a asi cakas ze ta tu vsetci potlapkaju po pleci alebo ti budu citat myslienky alebo co. Osobne by som do Haibiku nesiel ani predtym a uz vobec nie teraz znovu do toho isteho modelu ktory by mi uz praskol.
Ked chces silou mocou ten isty model tak mozes pozerat bazar (hlavne mozno nemecke), ebay, alieexpres, ... a mozno sa ti postasti ten ram kupit. Osobne by som ale radsej skusil pohladat ram od inej znacky a preskladat to. A ak si sa chcel spytat ci sa to oplati zvarat tak si sa na to kua mal spytat predtym ako tu zacnes riesit drbnutych slovakov.
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 14:04:44
02
Včera som si bol vyzdvihnúť vo Velosprint Nitra repasovaný 8-ročný Specialized Rockhopper. Specialized deklaruje celoživotnú záruku na rám, tak som "reklamoval" prasknutý rám (spoj hornej a sedlovej trubky). Reklamácia uznaná v priebehu troch hodín, dodaný nový rám (novší model, trochu iná geometria). Velosprint prehodil všetky komponenty zo starého na nový rám, len dal inú vidlu, lebo stará RS RL Gold sa nehodila na nový rám, tak tam dali (údajne mierne jazdený) RS Reckon. Celé to trvalo dva týždne. Prístup mechanika a predajne absolútne skvelý, stálo ma to nula eur (teda okrem dvakrát cesty do Nitry).
Cez víkend sa na tom prejdem prejsť niekam na Bajkom k tajchom, že ako to hrá.
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 14:27:37
09
Takto gratulujem haibike to robí presne opačným štýlom
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 15:03:59
00
ivory2000svk Sucitim s tebou ale proste mas tuna smolu ze sa ti to stalo tesne po zaruke. Zvarit sa to urcite da ale je to velmi docasne riesenie. Bud si isty ze ti to za par mesiacov zase praskne. Treba sa zacat obzerat po novom rame bohuzial. A ponaucenie do buducna, kupovat bicykle od znaciek ktore davaju celozivotnu zaruku na ram alebo ist do karbonu alebo ocele (alebo dreva :)). Tie su lepsie opravitelne. Mne tento rok v Aprili tiez praskol hlinikovy ram po viac ako 5 rokoch uzivania a vobec ma to neprekvapilo. Som tazsi a jazdim casto. Hlinik ti proste casom na 100% niekde praskne... Kedze som prvy majitel, vyrobca (Kona) mi bez problemov reklamaciu uznal v ramci ich dozivotnej zaruky na ram a poslal novy. Za priplatok som siel do oceloveho a za 1 mesiac bol doma.
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 16:18:02
00
No to neni môj bike kupoval si ho kamoš cez covid jeho prvý, a takto to dopadlo, tento rok kúpil karavan až jazdíme a drb, o tu záruku sa tak nejedna ako o dostupnosť druhého ? haibike to robí tak že keď sa to stane čakajú že si od nich zasa na drzaka kúpiš ďalší ? záruka 5 rokov a reálne najazdených 5k kilometrov. Už budeme vedieť že hlinu nikdy a haibike už vôbec nie. Diky za info
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 16:43:16
01
arrow_leftivory2000svk napísal:
Takto gratulujem haibike to robí presne opačným štýlom

nic nerobi opacnym smerom, on ma celozivotnu zaruku, tebe jednoducho predlzena zaruka skoncila. To ked sa ti rozpadnu topanky po 2 a pol roku tiez ich ides skusat reklamovat?
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 16:56:38
01
... a pozaduje rovnaky model aby mu nan sedeli snurky z toho rozpadnuteho.

Ja by som to zhrnul tak ze su luda ktori pri vybere cohokolvek drahsieho dobre rozmyslaju do coho pojdu, nepozeraju len na cenu ale i na recenzie a skusenosti a potom su ludia pre ktorych je o radu lepsi salter alebo dve baterky to co sa oplati viac. Haibike nebol ten najlepsi vyber ale mohlo to byt i horsie. Takto tam bola 5 rocna zaruka na ram, to tiez nema uplne hocikto, a asi tomu ramu celkom verili ked tam dali rozsirenu zaruku takze to moze byt nahoda. 5000km je za tu dobu nic, ostatni maju tak 5 - 10x tolko. Stale to je ale znacka s povestou ramov ktore sa lamu alebo v minulosti lamali.
Hlinik ako material je fajn, ten by som nezatracoval. Dobry hlinikovy ram urcite vydrzi viac ako 5 rokov.

Ked to nechce vyhodit tak to moze skusit zvarit, ak mu to znovu praskne tak pri zvare kde bude to miesto oslabene ak sa cely ram tepelne neosetri (co sa neosetri).

Inak dlhodobejsie rozmyslam nad tym preco sa taketo zlomenia na hlinikovych ramoch neopravuju karbonom. Vsak v karbonovych ramoch su vlepene hlinikove diely a vo vascine pripadov drzia dobre. Pride mi ze skratenie a vyhladenie tych trubiek a obmotanie karbonom by sice bolo nevzhladne ale ucel by to splnilo, nie? Viem ze to nieje take easy ako som napisal, ze sa musi spoj hlinik-karbon speci riesit, ale i tak, preco sa to nerobi? Prasklo by to tam? Odlepilo by sa to?
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 17:38:56
00
"Dobry hlinikovy ram urcite vydrzi viac ako 5 rokov."

Zalezi kto na nom jazdi, akym stylom, aky teren a ako casto. Ja uz hlinu nechcem. Ocel je za mna takmer vo vsetkom lepsia. Na vyssiu vahu (~700g) som si v pohode zvykol.
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 18:42:14
00
daj to zvarit urcite a potom ked to praskne prid pitch#vat na zvaraca ako na hovno to zvaril. to by bolo take slovenske :D
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 20:23:55
02
arrow_leftpol napísal:
nic nerobi opacnym smerom, on ma celozivotnu zaruku, tebe jednoducho predlzena zaruka skoncila. To ked sa ti rozpadnu topanky po 2 a pol roku tiez ich ides skusat reklamovat?

Práveže som v živote nič nereklamoval, keď si niečo kúpim chcem aby to fungovalo, keď si kúpiš nové auto a po záruke 2 mesiace odpadne koleso tiež nehľadas náhradný diel? Ci to sutobrovno vyhodíš a kúpiš si nové ???
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 23:40:31
00
V tom prípade na BikeDiscounte zvyknú mávať rámy za dobré ceny...
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 07:45:33
00
arrow_leftivory2000svk napísal:
Práveže som v živote nič nereklamoval, keď si niečo kúpim chcem aby to fungovalo, keď si kúpiš nové auto a po záruke 2 mesiace odpadne koleso tiež nehľadas náhradný diel? Ci to sutobrovno vyhodíš a kúpiš si nové ???

Čítam toto vlákno a zbytočne sa to ťahá donekonečna a ešte ďalej.

Za 1) voľba Haibike= nesprávna voľba. Asi cena bola príjemnejšia.
2) záruka raz skončila a hotovo. Prečo by mal výrobca 5 rokov držať na sklade rámy? A prečo chces rám ktorý je zlý?
3) porovnávať pozáručnu opravu rámu bicykla s opravou kolesá autá je úplne mimo. Čo máš 15 rokov?
4) hliník časom dekraduje, vytvárajú sa v ňom mikropraskliny, ktoré časom vyustia do prasknutia rámu. Je to teda otázka času keď rám praskne. Pri Haibike to bude najskôr aj zlou konštrukciou rámu.

Už tu neplač prosím, vyrovnaj sa s tým, iné to nebude
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 07:47:32
01
Spraviť rám, ktorý by bol ľahký, dlho vydržal a zároveň by nestál majland sa žiaľ nedá, hliníkové rámy zvyknú po niekoľkých rokoch používania praskať. Tebe (resp. tvojmu kamošovi) žiaľ ostal v rukách čierny Peter a rám praskol pár mesiacov po uplynutí záruky, i keď pri pomerne nízkom nájazde. Rozumiem, že si z toho rozčarovaný, sám by som asi tiež nemal iné pocity, no Haibike ako firma v tomto prípade nijako neoyebabráva ani sa nespráva nejako anti-zákaznícky. Pravidlá záruky boli jasné už pred kúpou, "za jazdy" sa predpokladám nič nemenilo, tož žiaľ ostáva len pozrieť sa po nejakom novom ráme :-/
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 09:10:51
03
keyboard_arrow_up