Nič v tom zmysle som nenapísal, ale uznávam, šikovné a účelové spojenie výrazov.
Eurofondy či hocijaké iné peniaze majú ale jedno spoločné: Ak peniaze dávaš, potom kladieš podmienky a si pán. Ak ich len berieš, tak robíš čo ti nakážu a si sluha.
A demokracia je tu dnes skutočne len na papiery bez uchopiteľných skutkov.
No a ak niekto dokonca tvrdí, že jedny zákon porušujú a druhí nie, tak ma to vždy pobaví, keďže som pôsobil v odvetví, kde zákony vrátane EU smerníc porušujú úplne všetci, a úplne rovnako, bez výnimky.
Ano Peto to si trafil. EU nam dava(la) peniaze a kladie si pritom podmienky. Napriklad podmienka eurofondov pri rozvoji vidieka bolo, ze, sa kludne moze postavit penzion...ktory bude penzionom a sluzit ludom. To bola jedina podmienka.
A co spravila nasa demokraticky zvolena vlada? Peniaze rozdala svojim ludom a ti si postavili vily lebo kontrola projektov je postavena cela na vode. Vymahatelnost detto a tak musi teraz zasahovat EU cez OLAF.
Ale to nie je chyba demokracie, EU sa k nam nespravala ako pan, cele to posrala vlada a vladna agentura, ktora peniaze vyplatila a neskontrolovala si naco boli minute.