Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftuid napísal:
Ked sa to tak vezme, Bratislava nie je na tom az tak zle ako v NY :-D
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

https://vi.aliexpress.com/item/1005008829322486.html
schylling.com
Na extremne situacie, extremne riesenia.
Zobraziť komentár 22.06.2025 - 15:42:30
00
Jedna fotka za 1000 slov 🙂
Este som sa pytal dvoch slecien co prisli vedla mna sprava, stlacili cyklo tlacitko ma semafor a cakali, ze ci sa im viac paci ta cervena farba ako biela alebo aky je dovod preco to robia (samozrejme ja viem preco to ludia robia, usetria cely meter a pol)

Prílohy:

IMG_20251031_152741.jpg
IMG_20251031_152741.jpg 221.38 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 31.10.2025 - 21:19:44
04
velmi zly v tomto je aj ten maly kusok cyklotrasy na Prievozskej - myslim toto:
https://www.freemap.sk/#map=17/48.145626/17.135196&layers=X&point=48.145315/17.133479%1EC%23ff00ff

furt su tam ludia a casto aj roztahani cez celu sirku, vobec ich nezaujima ze je to cyklotrasa. A obist sa nedaju, lebo z jednej strany je stavba a z druhej zastavky
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 21:28:02
01
šak su na urovni nie? panstvo chodi po cervenom koberci :-D
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 21:46:26
10
No a prave to je problem...cyklotrasa ide poza autobusovu zastavku, zatialco chodnik (povodny, patstorocny) pre chodcov je asi 20m daleko. Preto ludia prirodzene radsej idu po cyklotrase. Druha vec je ako sa na nej spravaju...
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 23:59:05
00
Toto ma uplne na ludoch fascinuje. Pozorujem to dlhodobo. Napriek tomu ze ludia idu na prechadzku (ano to je ta cinnost kde ludia idu kracat bez nejakeho zhonu) tak si to potrebujú skracovat o kazdy meter 😄
Ale ze uplne vsade. Asi je to pdovedome.
Zobraziť komentár 01.11.2025 - 00:01:36
01
Neviem, ci toto je uplne ten pripad, kedze ta cyklotrasa na Prievozskej ide od administrativneho centra Apollo a ked ides z roboty na autobus, ci do obchodu (do Niv) nechce sa ti ist dookola...a navyse tu je lepsi povrch ako na tom starom chodniku.
To, co si tu dal zo Safka, je vyslovene ozaj lenivost urobit jeden a pol kroku navyse k priechodu urcenemu chodcom.
Zobraziť komentár 01.11.2025 - 00:15:55
01
Ano, nemyslel som to na to co ai pisal ale tak vseobecne co pozorujem
Zobraziť komentár 01.11.2025 - 18:53:30
01
Dnes som bol svedkom malej dopravnej nehody. Videl som cely priebeh pekne od zaciatku. V Bratislave od elektrickoveho tunelu ako pri kapucinoch ide elektriska po moste. Tak uz takmer na konci smerom od tunelu schadzala na bicykloch rodina s malymi detmi - jedno dieta v sedacke a dve male (este asi do skoly nechodili) na bicykloch. Ja som siel pesi po tom moste tiez smerom na Obchodnu, par metrov predomnou rovnakym smerom dochodcovsky par. Otec na bicykli presiel bez problemov, dochodca sa velmi letmo pozrel cez rameno, pochybujem ci by zbadal aspon auto za elektrickovou tratou takze nemohol vidiet ze este idu dalsi traja cyklisti, a vysiel z chodniku na tu elektrickovu trat kadial vedie i cyklopiktogram. Dochodca presiel az niekde na kolajnice, cyklisti uz museli spomalovat, ale v tom uplne bez obzretia, asi dva, mozno 2,5 metra za dochodcom vosla do cesty i dochodkyna. A pekne som videl ako sa jej zacalo male dieta vyhybat smerom dolava s tym ze este prejde pomedzi nich ale chudak chlapec sa dostal ku kolajnici a mal dost rozumu ze cez nu tak nasikmo nechcel prejst. Takze uplne v pomalej rychlosti lebo brzdil sa navzajom dochodkyna a maly chlapec zrazili. V podstate sa stretli v rovnakom bode pod uhlom 90 stupnov. Chlapec z bicyklom padol na zem a dochodkyna nanich.
Ja este vacsi chudak som tam automaticky hned naklusal s tym ze pomozem a aj som a spytal ci im pomozem ale doslo mi ze namam ako (aktuale nemozem nic, ani zdvihat predmety nad 3kg) takze to bolo z mojej strany faux paux.
Cyklisti boli cudzinci, nerozumeli co sa vobec deje ale brali to obaja rodicia uplne s kludom len sa pytali co krici ta pani.

Pani ale zacala robit scenu a hned z prvej nahulakala na chlapca ze tam nema co robit, preco ju zrazil atd, k tomu sa pridal aj pan. Tak som im aspon zacal vysvetlovat ze chyba bola na ich strane, ze sa vobec neobzreli a rovno vstupili na cestu. Pani riesila hluposti typu ze tadial nemaju jazdit, ze maju ist na chodnik alebo na cyklochodnik, ze tadial maju tlacit bicykle, ze oni ako par isli cez cestu spolu ... proste kazda blbost co jej v tej chvili napadla. Ani si nechcela nechat ukazat ze kusok vyssie je tam nakreslena na ceste sipka s bicyklom takze nemoze tvrdit ze tam nemaju cyklisti co robit. Ale aspon som ukazal ten piktogram panovi ktoremu asi vtedy docvaklo aku hanbu si robia a aspon sa siel pozriet na chlapca ktory tam na chodniku reval. A zatial pani prisla uplne ku mne ako nejaky fetak ktory chce vyprovokovat bitku a na fakt tesnu vzdialenost na mna ziapala ze to nie je jej chyba. Potom sa obaja dochodci otocili a takmer sa zopakovala ta ista situacia. Ani jeden sa neobzrel a opat isli za sebou 2-3 metre cez elektrickovu trat. Akurat tentokrat vchadzala na ten most elektricka ... nastastie ale nebola este uplne pri nich, este sa len rozbiehala ale uz bola niekde na urovni toho banneru.

Nejak som nechapal ci je take tazke priznat si vinu alebo o co tam vlastne tej pani islo. Ako som to videl, hlavne to ze sa ani jeden neobzrel, tak som mohol nieco zakricat ale stale som si myslel ze sa obzru a zastavia aj ked uz boli mimo chodniku. A chlapec vyzeral ze si myslel to iste. Najskor spomalil ked tam vosiel pan a asi tiez ako ja necakal ze tam za nim vojde po par metroch bez obzretia este i pani.

Cca niekde tu https://maps.app.goo.gl/a4pHZYtwJ3XonQj1A, mozno este kusok dalej ale isli sikmo cez tu elektrickovu trat na cestu ktora sa tam staca ako skratkou na chodnik na zastavku na Zochovej.
Zobraziť komentár 01.11.2025 - 22:03:37
13
heh, babky su najhorsie. Parkrat som nejakym slusne vysvetloval, ako sa plave v plaveckej drahe v bazene a vzdy na mna zacali ziapat, ze oni mozu plavat ako chcu a ja im nemam co rozkazovat. Takze pozor na dochodkyne, su dost militantne :-D
Zobraziť komentár 01.11.2025 - 23:45:08
00
To neni o skracovani. Nepochopil som to, bude na tom niečo psychologické ale príklad, keď som robil v Belgicku, s kolegom som občas vyšiel von do Maastrichtu (bolo to kúsok, prečo nie) a on furt sa tlačil na cyklochodník, aj keď bol vyznačený na chodníku, aj keď bol na ceste
Zobraziť komentár 02.11.2025 - 11:49:44
00
Podľa mňa chodcom vzniká taký mentálny skrat, že vodiči/cyklisti sú tí, čo majú dávať pozor, lebo sú silnejší a teda musia dávať pozor a správať sa zodpovedne, lebo môžu ohroziť ostatných a chodec reálne neohrozuje vlastne nikoho, lebo nemôže nikoho zraziť v tom pravom slova zmysle. A, že keď chodec "len ide" tak sa necíti ako súčasť premávky lebo neovláda žiadne zariadenie a premávku a infraštruktúru vníma ako prekážku alebo ako niečo pre tých druhých, čo slúži "im" a on by prešiel aj keby to tam nebolo. Chodník je super ale kde nie je, po ceste sa tiež dá chodiť aj po cyklopruhu sa dá, aj na červenú aj cez trať električky a tak čo sa stane, no boooze... Neviem si to inak vysvetliť.
Zobraziť komentár 02.11.2025 - 13:54:57
07
Chvalabohu su aj ludia, ktori si uvedomuju, ze na seba musia davat pozor aj vtedy, ked idu po priechode pre chodcov. Vcera vecer v Presove pri OC Novum prechadzal pan cez prechod (semafory vypnute), pricom stale sa pozeral doprava smerom k divadlu, na Gresovu ulicu. Prezieravo spomalil, ba az zastavil v strede priechodu. Sofer iduci z Gresovej smerom dole k Novumu ho absolutne nezbadal, ani len netukol do brzdoveho pedalu. Ja som to pozoroval z auta iduc z Masarykovej smerom do Novumu. Je to miesto, kde sa pohybuje celkom dost chodcov, pretoze dalej je pesia zona, takze tam treba davat maximalny pozor...
Zobraziť komentár 02.11.2025 - 14:13:34
01
Chodci úplne rutinne vychádzajú bez obzretia sa napríklad aj z tohto "plácku," priamo na cyklopruh. Tiež si myslím, že za tým bude niečo v tom štýle, ako popisuje vo svojom poste fixska.
Zobraziť komentár 02.11.2025 - 19:06:02
01
Jasné, že je aj veľa chodcov, ktorí sa pohybujú rozumne, ale ak stojí na priechode 20 osôb a 3 prejdú na červenú tak "nadávaš" na troch a nie že chváliš tých 17 :) Resp. nás skôr zaujmú tí, čo chodia úplne sebecky. Napríklad sa s tým často stretávam na tejto ceste v BB, nie je tam chodník, pre autá je jednosmerná a pre cyklistov obojsmerná a neustále si tam chodci robia pešiu zónu. Napríklad takto ako je na fotke a včera tam boli dokoca šiesti vedľa seba a išli chrbtom k smeru odkiaľ môžu chodiť autá. A ja sa pýtam prečo, prečo ľudia blokujú takto cestu pre autá, keď sú ja nevuem na prechádzke. Išla som na biku, za mnou išlo auto, ten vodič ma nechal pred sebou (cesta končí cyklochodnikom, tak asi vedel že sa odpojím), neoredbiehal ma a ja som im zakričala Hop, otočili sa a veľmi pozvoľna sa odpratali 4 nanjednu stranu a 2 druhú a keď som povedala Ďakujem tak si jeden ešte dačo frflal. Prešlo auto, obzrela som sa a zase sa dali na celú šírku cesty. Naozaj tomu nerozumiem, je to prepojivacia cesta medzi dvomi sídliskami, takže autá tadiaľ chodia bežne a dosť veľa a často.

Prílohy:

PXL_20251019_091647833.jpg
PXL_20251019_091647833.jpg 602.76 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 02.11.2025 - 19:27:37
00
keyboard_arrow_up