Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Cim teda mazes a aky mas postup? Ja som idealne mazivo nenasiel zatial. Momum mic sa mi paci najviac, na tom fungujem ked sa zhorsia podmienky (cize uz teraz)
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 13:45:38
00
Potkan, mnohí z nás už roky voskujú, len to nerobíme s tavičkou vosku ale s klasickou aplikáciou cez dokvapkávaciu fľastičku. Tu na eshope si nájdi napríklad Squirt, alebo Rex, tak sa dá aplikovať vosk aj bez použitia horúcej metódy, síce výsledky nie sú také excelentné, ale dostatočne to postačuje. Samozrejme podmienkou je dôsledná príprava reťaze, ale to by malo byť pravidlo pri akomkoľvek mazaní.
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 14:53:19
00
Ja sice dokvapkavam, ale zarobenou zmesou benzinu a vosku (tak ako to robi na yt @stevenleffanue).
Rex som neskusal, ale Squirt patri k tomu nahorsiemu co som mal. Ak totiz chces pohon cisty, musis po kazdon naneseni/zaschnuti dokladne ocistit cely pohon od zvyskov. Zmes ktoru ma Squirt totiz extremne viaze vsetok bordel a znama cierna guca sa objavi velmi rychlo. Z tohoto pohladu najlepsie obstoji Momum Mic, ale ani to sa neda porovnak k horucemu vosku.
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 15:17:33
00
. Ja používam Squirt a nemám s ním problém, mám ho aj na mtb aj na ceste, s problémami ktoré opisuješ som sa nestretol. Tu na stránke to má 305 hodnotení s priemerom 4,6 z 5 stupňovej stupnice, takže je dosť možné, že robíš niečo zle, alebo používaš tento vosk do takých podmienok, kam nepatrí. Každopádne díky za tip na Monum Mic, určite v budúcnosti vyskúšam.
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 15:52:50
00
Ja mám so Squirt-om podobné problémy. Na MTB všetko OK, pohon čistý, ale na graveli ostáva na reťazi aj kazete. Príprava a všetko rovnaké, neviem kde je háčik. Príde mi, že na MTB sa naň chytá trochu viac prachu tak to postupne opadá, na graveli ostáva. Mám už ale kúpený Silca, tak som zvedavý koľko ma to bude baviť a či sa časom zase nevrátim k Squirt-u albo Monum Mic-u keď už sú naň také dobré recenzie.
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 15:59:32
02
Mne sa po experimentovaní najviac osvedčil Bikeworkx Max Wax, páči sa mi určite viac ako Silca Super Secret alebo Rex Domestique, reťaz je jednoducho čistejšia. Častice sulfidu volfrámu v Silce vytvoria na povrchu reťaze tmavý lepivý film, ktorý mi vadil a prestal som ho používať. Rex rovnako, tam je povrch reťaze čierny. Max Wax ostáva čistý. Po cca 500 km zhodím reťaz, dám do plastovej nádoby (zo spotrebovaného jonťáku) s horúcou vodou a saponátom na riad. Nechám vosk rozpustiť a odmočiť, pár krát pretrepem a potom ešte vonkajšie články očistím plochým štetcom. Reťaz ešte pár krát prehrkám, prepláchnem čistou vodou a potom ju hodím do technického liehu, ktorý po vytiahnutí rýchlo vyprchá a reťaz sa môže hneď navoskovať - netreba čakať. kým voda vyschne. Kvapkám na stále zloženú reťaz z jednej strany a potom reťaz obrátim a dám ešte po jednej kvapke z druhej strany na každý článok. Bikeworkx má tiež dobré kvapkadlo. Dokvapkávampo cca 250-250 km. Po dvoch malých som nakoniec kúpil veľké litrové balenie. Jazdím iba cesty a v suchých podmienkach.
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 18:00:38
00
arrow_leftvolodaj napísal:
Ja mám so Squirt-om podobné problémy. Na MTB všetko OK, pohon čistý, ale na graveli ostáva na reťazi aj kazete. Príprava a všetko rovnaké, neviem kde je háčik. Príde mi, že na MTB sa naň chytá trochu viac prachu tak to postupne opadá, na graveli ostáva. Mám už ale kúpený Silca, tak som zvedavý koľko ma to bude baviť a či sa časom zase nevrátim k Squirt-u albo Monum Mic-u keď už sú naň také dobré recenzie.

Squirt nefungoval ani mne, všetko zaondené čiernou gučou. Silca hot melt si u mňa videl ?
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 18:37:27
01
Ja som pred prvym voskovanim dokladne ocistil pohon. Prvu davku cestak vydrzal cca 560km, potom uz suchotal, ale nie ze az cvrlikal ako ini pisu, tak som to prevoskoval. Teraz ma vyse 600km a zatial ticho.
MTB ma po orvom voskovani 650km.
Rozdiel medzi olejovanim a voskovanim vidim hlavne v cistote. V podstate pred druhym voskovanim som bajk osprchoval, retaz utrel handrou a sup do vosku. voskovanie trva par minut, vosk hned zatuhne a rovno s nim na bajk, par metrov je to otrasne, nez sa prebytocny vosk z retaze vyfrka, ale potom uz ide ako hodinky.Predtym s olejom ci som mal taky alebo onaky, cely pohon po chvile cierny, vsetko cierne, trebalo prat retaz v pracke, prakticky som umyval bajky aj po 200km. Takze za mna zatial pozitiva.
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 09:32:46
05
arrow_leftmarcels napísal:
Squirt nefungoval ani mne, všetko zaondené čiernou gučou...

Mohol by tu niekto rozpisat nejaku konspiraciu PRECO?
U mna tiez, Squirt na MTB funguje ca 7 rokov, vsetko ciste, retaze X01 uz maju skoro 4-5.000 km.
Na cestaku peklo, vsetko cierne, *****... Rex dtto.

Hlava mi to neberie.
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 10:51:18
01
Mne Squirt špiní aj na MTB. Momum zatiaľ vôbec.
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 11:09:54
01
Ja som mal na graveli (veľa terénu) pohon so Squirtom čistejší ako na ceste. Asi fakt ide o to, že sa to nabalí na prach a odpadne. Ale dnes máš aj kvapkacie vosky, aj roztápacie, kde je to celé že úplne inde.
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 16:15:43
00
arrow_leftComby napísal:
Mne Squirt špiní aj na MTB. Momum zatiaľ vôbec.

momum :y:
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 18:08:41
00
Ten Momum je ale nejaky husty a tazsie zateka do clankov. V lete to bolo este ok, ale teraz na jesen ked klesnu teploty sa s tym nerobi dobre. Je to aj u vas tak, ci mi dosla nejaka hustejsia davka?
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 11:25:09
00
pred aplikaciou ho daj na radiator :D
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 13:26:48
00
Sa smejes, ale fakt som to tak riesil.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 14:22:48
00
keyboard_arrow_up