Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ked niekto nevie ci dat i alebo y, da preventivne e, napr. kratase, kekse, ...
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 22:10:22
04
... ked tak citam ako blbnete a to sa este da jazdit. Co bude v zime? :rofl: :geek: :sweat: :headbang:
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 22:59:41
04
Konecne po par dnoch som vymenil baterie v HRM a PWM (a retaz). Ak by som mal e-bike, pri tomto ignorantskom pristupe buď nejazdim alebo jazdim za svoje, aj s extra zatazou ;) s vybitou baterkou
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 23:41:44
00
To este ked ma niekto E-cko, FlightAtendant pruzenie, axs prehadzku a sedlovku, tak to mas hned 7 bateriek ak dobre ratam. To musi byt radost sa o to starat ;)
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 08:11:44
00
Nerozumiem sice eckam, ale predpokladam, ze prehadzka a asi aj dalsie komponenty su napojene na velku baterku, takze tolko ich nebude.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 09:45:30
00
AXS je wireless, takze tam ma samostatne baterie pre kazdy komponent.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 10:08:56
00
Jediny ebike co videl zblizka je kamosov gravel Canyon a ten ma axs baterku, je napojena na velku bateriu.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 10:14:56
01
Mas pravdu, zabudol som, ze je na to taky specialny kabel, ktory to umoznuje napojit to priamo na centralnu bateriu.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 10:19:22
00
arrow_lefttotti7210 napísal:
Nerozumiem sice eckam, ale predpokladam, ze prehadzka a asi aj dalsie komponenty su napojene na velku baterku, takze tolko ich nebude.

Vidno, ze tomu nerozumies. E-bikerom moze byt pruzenie, radenie, sedlovka atd. uplne jedno. Ked to netaha, pustis viac motora, sedlovku mozes mat kde chces, hlavne aby sa dobre sedelo. A drzim sa asfaltu hlavne.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 10:34:06
01
palo14 "drzim sa asfaltu hlavne" haha toto mi pripomina zeleznu v BA, ked sa musim odpruzenym elektromasinam s 50 plastami uhybat po kockach na cestaku :D
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 11:30:27
04
arrow_lefttotti7210 napísal:
Kratasy su sice nespisovne, ale kratase to je uz iny level.

Neberte vážne, čo v tejto téme napíšem. Ja si z tej témy robím p*ču. Ale áno, kraťase, to už je iný level. Tak na úrovni dôchodci, ťahší, do predu a pod.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 11:32:50
00
arrow_leftdellax napísal:
palo14 "drzim sa asfaltu hlavne" haha toto mi pripomina zeleznu v BA, ked sa musim odpruzenym elektromasinam s 50 plastami uhybat po kockach na cestaku :D

A to ešte keď ideš cez tie pasáže, kde tých kociek viac nie je ako je, a nedajbože je aj mokro, to je celkom adrenalín na 28mm slickoch obiehať tých "e-zjazdárov" :-D

No jo, rýchlokvasení "cyklisti" na električkách a ich vnímanie cykloetiky a/alebo spolupatričnosti.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 12:50:39
05
Eddie_G je tam veru take miesto kde som uz sekol dusu 3x :D
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 13:17:21
00
Už vidno že je zima, včera som za 40km jazdy po ceste na cestnom nevidel ani jedného. Iba bio. A to bolo 11stC. Uplná zmena. Mal som termotielko, tenký dres s dlhými rukávmi a bundu force x110 a potil som sa. Keď som vošiel medzi kopce kde cez deň nesvieti slnko 5st, tak už to bolo cítiť trošku aj keď som makal a aj preto, že som si tú bundu na slnku nevyzliekol. Potom som si musel vybrať z batoha náhradný dres, lebo som ho spotil. Ono je prvý kilometer zima bez bundy.

arrow_leftdellax napísal:
"drzim sa asfaltu hlavne" haha toto mi pripomina zeleznu v BA, ked sa musim odpruzenym elektromasinam s 50 plastami uhybat po kockach na cestaku :D

To sú ľudia čo pred ebajkom nemali žiaden poriadny bajk a mnohí nejazdili viac ako 15 rokov a cez covid ho kúpili.

arrow_leftFrancisek napísal:
Ja som šiel v nedeľu po takom užšom chodníku a stretol som pani na koni. Tesne sme sa míňali a kôň dosť výrazne odfrkol… Pani mu hovorí: “aj ty si prekvapený, že ide okolo normálny bicykel, čo?”
Takže nie, že budeme, ale už sme raritou ?

To sa mi stalo už pred 5 rokmi v lese peši turisti a otec rodiny keď ma zbadal, povedal "konečne normálny bicykel".

Prečo je ebajkov tak veľa? Pretože keď bol cez covid záujem o jazdenie, ich prvý záujem bol iba čisto o ebajky. Kúpili najlacnejší a to ako ich to unaví berú ako normál. 90% ebajkerov si nikdy nevyskúšalo poriadny bio a ani o ňom nikdy neuvažovali. Bavlnené tričko a po 12km prišla domov mokrá ako myš. Nízko sedlo, zlý tlak, dezén, gripy, bez cyklovložky, ťažký bajk, a pri zjazde si nešetria energiu. Mnoho ľudom slovo ebajk vyplaví endorfíny, a viac ich nezaujíma, rovnako ako v obchode pozrú na krásny obal potravín a nečítajú zloženie. Potom sú aj ľudia, ktorí kupujú iba na základe značky zvučného mena. Niekto zase chce ušetriť a až doma či s kamarátmi zistia, že ak by dali o 200€ viac, tak by mali čo treba už v strednej triede, lenže upgrade už nie je možné, alebo veľmi drahé. Pritom ak to má motor pridajú aj viac. Ak idem na takú trasu ako oni, tak som o hodinu skôr doma, pretože neplánovane vezmem cestný. Žiadne blato nenaberá, takže ani tá výhovorka neobstojí a dá sa prejsť aj cez les pomalšie. Ak je zo 70km trasy 2km les, nevezmem mtb. Suseda hodnotila môj cesťák v cene 600 na 3000, lebo to vidí len u pretekárov. Títo ľudia nepozerajú fóra, eshopy, videa a na soc sietach riešia politiku a lekarov, a keď všade okolo seba vidia napr crussis, mtf, leaderfox, tak aj oni ho kúpia. Presťahovať ich do mesta, kde by ebajk nikto nemal, tiež by si kúpili bio. Pre veľa používateľov je to niečo ako keď kedysi decka zbierali céčka a dospelí známky, neskôr tamagoči, Harry Potter, zbieranie kešiek, široké rifle apod. Skutočné výhody ebajku veľa ľudí nevyužíva. Napríklad ako doplnok na tréningym, alebo keď majú málo času. Času majú veľa, jazdia iba cez víkend po rovnej ceste, alebo si dovezú ebajk autom a do bufetu idú posledné kilometre. Rovnako ako kamoš čo má full a do lesa som ho nemohol nijako dostať.

Ono to nie je len o ebajkoch. Kamoš sa sťažuje na studenú vodu a že mu hrdlo prechládne, ale termoflašu si nekúpi, že nemá peniaze, lebo je bez práce. Pritom jazdí každý deň a vždy sa zastaví v reštaurácií, často tam nechá aj 20-30€. Hoci v inej reštaurácii o 2km ďalej majú rovnaký obed za 7€ Raňajky, obed, večera v reštike, že termoflaša nie je priorita a zatiaľ nemá ani zimnú bundu. Vyhladovaný, uzimený, unavený, drevo horí v krbe, hrá hudba, ozdobné taniere, tak je ochotný za to dať viac než za výbavu na bicykel a pripadá mu to ako hladnému oveľa chutnejšie. Jazdí iba rovný asfalt a na 40km nastúpa 100m väčšinou cesty 1 triedy a mimo asfalt po štrku a hlinenej ceste sa boji blata a defektu. Ja som dostal 2 defekty práve na asfalte na horskom. Viacerí sme ho dlho museli presviedčať, aby nekupoval full ani HT, hoci ho veľmi chcel, aby ho mal na všetko ako univerzál.

V lete bola reklama na hrejivý teplákový overal a ľudia sa v komentároch začali smiať, že oni doma chodia iba v trenkách. V tých dňoch bolo vonku cez 30st. Pustiť reklamu cez zimu, mali by iný názor. Keď ľudia kupujú, nepremýšľajú nad využitím, a keď kúpia ebajk samozrejme najlacnejší aký zoženú, alebo si požičajú kvalitný ebajk a myslia, že aj ten lacný splní rovnaké požiadavky.
Zobraziť komentár 07.11.2025 - 18:32:49
02
OK Tonmy111. Pekny rozbor :P . Teraz skus nieco o Fatbajkoch. V mojich ociach su smiesnejsie. A najviac pozitkov mam z pohladu na E-Fatbajky, ktorymi sa vozia rozvazaci pizze ...
Zobraziť komentár 07.11.2025 - 19:27:55
00
keyboard_arrow_up