Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftPetoLov napísal:
Tak trochu, akurát že s nami sa posúva aj celý svet.

Súhlas. To, čo sa deje na Slovensku je iba prechádzka ružovým sadom oproti tomu, čo robí Trump v USA, pričom ten človek získal 50% hlasov v najsilnejšej krajine sveta.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 09:36:26
00
Trump mal včera prvý náhľad ako budú pokračovať voľby v USA.
Starosta NYC získal jednoznačne progresívec, demokrat Mamdani, moslim.
Guvernátorov New Jerswey a Virginie získali demokrati.
Magor Musk penil, že sú voľby a hlasovacie lístky zmanipulované a ľudia majú voliť Cuoma. Nepomohlo.
Trump začal prerábať volebné okresy v Texase. Ok California si včera odhlasovala 64% hlasmi zmenu tiež, aby mali demokrati viac kresiel v Kongrese.
FYI 62% HDP USA sa tvorí v Demokratických štátoch.
Podobne ako 13% obyvateľov Slovenska v BA kraji tvorí 28% HDP krajiny. Doslova Bratislava živí zaostalé oblasti, ktoré volia fica.

Naposledy upravil Strenki dňa 05.11.2025 - 10:18:55, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 05.11.2025 - 09:47:40
014
arrow_leftStrenki napísal:
3 kolá konsolidácie, ktoré ničia a dusia ekonomiku. Prepískli to a výber daní klesol o miliardu, či hádam aj viac.

Nie je to skor tak, ze vyber dani je najvyssi v historii a napriek tomu tato vysoko prokorupcna a nekompetentna vlada nedokaze znizovat dlh SR, ale ho stale zvysuje?
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 10:17:28
01
Boli veľké zmeny na veľa frontoch. Mal som uviesť, že myslím DPH.
5) Daň z pridanej hodnoty – DPH vykazuje obrovský deficit oproti predpokladu a rozpočtu. Tu bude diera na konci roka možno 1 miliarda alebo aj viac.
Jednoducho ľudia šetria a nemíňajú toľko, ja tiež. Budem míňať, ak bude iná vláda...
Tak isto sa veľa robí bez bločku, doba kešu je tu.
Ďalšie zmeny a čísla v článku
https://www.tyzden.sk/spolocnost/128275/data-bez-patosu-po-10-mesiacoch-vieme-o-daniach-vsetko-vitazi-a-porazeni-laca-k/

PS - faktická poznámka, ktorú som si ani ja neuvedomil. DPH nestúpla o 3%.
Ak bol základ predtým 20, tak zýšenie na 23 je percentuálnym vyjadrením 15% zvýšenie DPH...
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 10:23:28
03
Tak isto sa veľa robí bez bločku, doba kešu je tu.

Sranda je, že vôbec nemám ten dojem. Možno môj "spotrebný kôš" je nejaký špecifický, ale prisámvačku nepamätám sa, kedy som niečo kupoval či platil s tým, že by mi neponúkli bloček a neregistrujem nijaké zmeny v tomto za posledné mesiace. Ba dokonca ešte aj môj obľúbený bar v Štiavnici zaviedol pred mesiacom platbu kartou, ktorej celé roky odolával ...
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 11:04:10
00
“Doslova Bratislava živí zaostalé oblasti, ktoré volia fica.”

zasa neprehanaj, jednak to v Bratislave vo volbach az take terno nebolo a jednak by ma zaujimala statistika HDP na hlavu, ak by si vacsina CPckarov konecne prehlasila trvaly pobyt

Jaroh, od marca je tusim povinnost prijmat bezhotovostne platby, tak asi preto
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 11:44:32
01
arrow_leftJaroh napísal:
Sranda je, že vôbec nemám ten dojem. Možno môj "spotrebný kôš" je nejaký špecifický, ale prisámvačku nepamätám sa, kedy som niečo kupoval či platil s tým, že by mi neponúkli bloček a neregistrujem nijaké zmeny v tomto za posledné mesiace. Ba dokonca ešte aj môj obľúbený bar v Štiavnici zaviedol pred mesiacom platbu kartou, ktorej celé roky odolával ...

Podla mna je tu stale.

Tym ze zijem v zahranici si niektore veci ani neuvedomujem, az neskoro/spatne. 4r dozadu, strojceky v primestskych busoch "nefungovali", az ked som si vypytal niekolko x listok tak zacali fungovat. Obdobne ubytko v terchovej.

1.5r dozadu v demenovskej ubytko to iste. Ti zacnu nariekat/nadavat ze preco si to poslal peniaze prevodom na ucet....
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 12:25:54
11
arrow_leftJaroh napísal:

Treba sa pozriet napr. na take stavebnictvo. Ja som sa stahoval zaciatkom roka do holodomu a bolo treba vsetko zariadit (dom aj zahradu). Moznost ist "bez blocka" bola pri vsetkom, tak si spocitaj, kolko by sa dalo "usetrit" pri cca 200000 EUR. Nejedna sa samozrejme o problem, ktory vznikol len posledny rok, je to dlhodobe, ale ta ochota ist "bez blocka" je (aspon z rozhovorov so stavebnikmi) daleko vyssia napr. aj pre transakcnu dan. Stavebnictvo, drobni majstri a pod., to je pre stat sfera, kde prichadza o obrovske peniaze.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 12:37:44
02
a tak isto malé autoservisy :) tam je to asi ešte bežnejšie, ale určite to nespôsobila transakčná saň
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 13:17:33
02
no keby štát nebol tak nenažraný a daň by bola niekde na 12-15% a odvody za zamenstnancov , normalne, tak by si stavebnici radšej tie dane zaplatili, ale keď si spočítaš čo všetko štát zoberie a kolko zostane tomu čo vytvára hodnoty tak sa ani nečudujem..
tiež som staval dvojgeneračný dom a tiež som vedel ušetriť značné množstvo prostriedkov, plus som si veľa vecí robil sám ,pretože cena prace bola rovnaká ako cena materálov... a kedže mi ešte štát hádzal 4r polená pod nohy.. stavba sa mi značne predražila tak som dal radšej majstrom keš na ruku...a štatu prostredník
ja napríklad predám a namontuje dverný set za 1600e s daňou .. ale z tohoto si štát na DPH, nakladoch na firmu, odovody, material a vyýrobu tých dverí zoberie 500e.. za nič.. len tak aby bolo na kavičky,
a to sa narobím ako *****.. že sa mi už ani na bike nechce
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 13:18:46
09
..... Doslova Bratislava živí zaostalé oblasti, ktoré volia fica.....

Logicky väčšina celoslovensky pôsobiacich firiem na sídlo v BA, a hoci jej zamestnanci "vytvárajú HDP" v tých zaostalých oblastiach, ide to do štatistiky BA.
Takže bol by som trocha zdržanlivejší v tých povýšeneckých komentároch 😉😜
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 13:33:44
01
povinnost prijmat bezhotovostne platby - nebudes povinny mat terminal. ma to fungovat cez QR kody a okamzite platby. ako to chcu spravit zatiel netusim - ci to bude nieco na sposob VRP? cize ak prides s kartou. tlacitkovym telefonom tak bezhotovostne aj tak nezaplatis. bez dat tiez nie a bez mobil bankingu tiez nie.
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 13:33:59
00
Prečo si myslíš, že niečo čo navrhuje Kamenický, má nejakú hlavu a pätu? :-)
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 13:37:56
06
Niečo v CZ podobné je, len vytlačený QR kód a maximálne kasa na hotovosť
Zobraziť komentár 05.11.2025 - 15:08:16
00
Zastrašovanie, fico chce Šimečku vyštvať z politiky ako Kisku a Čaputovú
Teraz je na všetkých slušných ľuďoch, aby sa za Šimečkovcov postavili a otočili sa ficovi chrbtom
Kto sa teraz bude tváriť, že sa ho to netýka a bude akože "nestranný" tak sa sám rozhodol tolerovať, čo tu fico s krajinou robí...
https://www.aktuality.sk/clanok/yjzXdTi/neznamy-muz-chodil-po-streche-simeckovcov-a-rozbil-okno-na-izbe-v-ktorej-spala-matka-predsedu-progresivneho-slovenska/

Prílohy:

Utok na Simeckovu rodinu.jpg
Utok na Simeckovu rodinu.jpg 229.82 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 05.11.2025 - 16:41:37
25

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up