Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Mne tu nemusíš dávať odkazy na tento hnus blatník. Ja viem, ktorý to je a mal som ho a okrem neho mám ešte 4 podobné - nepoužité s nápisom rockshox, ktoré boli k vidliciam. Skôr ma zaujímalo prečo si neriešil originálny blatník FOX, elegantný plastový, ktorý sa na vidlicu montuje cez 2 skrutky do otvorov v korunke a myslím, že ešte pod skrutky odvzdušňovacích ventilov na nohe vidlice. Samozrejme ti nevyderie farbu na vidlici v miestach sťahovacích pások ako ten tvoj hybrid čo si tam capol.....
Ale zas zmysel mi to dáva prečo si tak tvrdohlavý....nápovedou sú mi tie ponechané prepravné krytky odvzdušňovacích ventilov na vidlici :)
Zobraziť komentár 08.11.2025 - 10:00:02
01
Mne sa ten orig.Fox na tie skrutky strašne že nepáči :) Neviem prečo,taká lopata sa mi to zdá byť zbytočne veľká-no,ale časom možno uvidím ;)
Tie krytky som si nebol istý,či ich mám dať dole,keď tam fŕka blato-ale dobre,idú preč,nech to tam nesvieti ten červený plast
edit: až teraz som si všimol,že je aj kratšia verzia-už ho mám objednaný:

https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/blatniky/miniblatniky/fox-predny-blatnik-pre-vidlice-float-36-38-cierna-p107518.html?itm_medium=forum&itm_campaign=post-2143228#questions
Zobraziť komentár 08.11.2025 - 10:10:25
01
Veď toto je jeden z tých čo som myslel. Kľudne aj tento krátky. Vieš blatník úplne nie je o tom či je pekný, ale aby aj reálne niečo zachytával. Akože ísť len po ceste, kde je voda úplne bez blatníka je peklo. V lese už potom keď príde blato tak konečná aj pre jazdca aj pre vidlu. Ja používam napríklad MUDHUGGER - je dlhší - nepáčil by sa ti, ale je to univerzál na všetky významné drsnejšie vidly - vieš kúpiť adaptér a prehodiť z FOX napríklad na OHLINS len adaptér + jedna skrutka navyše.
A potom ešte sú podobné blatníky značky RRP, tiež to majú cez nejaké adaptéry. Ale to sú už značky skôr na enduro, čo ti pekne zakryjú veľkú časť nečistôt.

Tie odvzdušňováky potom daj dolu, namontuj blatníček a zas ich namontuj. A krytky dolu a zas za čas si tie odvzdušňováky aj stlač. Odpustí to pretlak čo vzniká v spodných nohách a zhoršuje citlivosť vidlice. Ešte ako urobil môj kamarát, tak keď ich budeš demontovať, tak si nemusíš vypúšťať tlak z hlavnej komory vidlice - nemá to s ňou nič spoločné. Môžeš ich občas aj odskrutkovať a dá sa vidlica s nimi aj domázavať olejom. Je to výhoda Performance Elite, na Performance tie odvzdušňováky treba dokúpiť, alebo to odvzdušňovať ich povolením.
Zobraziť komentár 08.11.2025 - 10:30:08
00
arrow_leftbranomelis napísal:
Veď toto je jeden z tých čo som myslel. Kľudne aj tento krátky. Vieš blatník úplne nie je o tom či je pekný, ale aby aj reálne niečo zachytával. Akože ísť len po ceste, kde je voda úplne bez blatníka je peklo. V lese už potom keď príde blato tak konečná aj pre jazdca aj pre vidlu. Ja používam napríklad MUDHUGGER - je dlhší - nepáčil by sa ti, ale je to univerzál na všetky významné drsnejšie vidly - vieš kúpiť adaptér a prehodiť z FOX napríklad na OHLINS len adaptér + jedna skrutka navyše.
A potom ešte sú podobné blatníky značky RRP, tiež to majú cez nejaké adaptéry. Ale to sú už značky skôr na enduro, čo ti pekne zakryjú veľkú časť nečistôt.

Tie odvzdušňováky potom daj dolu, namontuj blatníček a zas ich namontuj. A krytky dolu a raz za čas si tie odvzdušňováky aj stlač. Odpustí to pretlak čo vzniká v spodných nohách a zhoršuje citlivosť vidlice. Ešte ako urobil môj kamarát, tak keď ich budeš demontovať, tak si nemusíš vypúšťať tlak z hlavnej komory vidlice - nemá to s ňou nič spoločné. Môžeš ich občas aj odskrutkovať a dá sa vidlica s nimi aj domázavať olejom. Je to výhoda Performance Elite, na Performance tie odvzdušňováky treba dokúpiť, alebo to odvzdušňovať ich povolením.
Zobraziť komentár 08.11.2025 - 10:34:59
00
Tiez som rozmyslal nad kratky blatnikom fox,ale on chrani od mostika vidlice len dozadu,v predu nema ziadnu ochranu,praktickejsi je ten dlhy,ale je pravda,ze je dost dlhy a nevypada najlepsie,je to dobre vidno,ked si das recenzie na mtbiker shope na ten blatnik a hned prva recenzia to tam ma pekne odfotene
Zobraziť komentár 08.11.2025 - 10:45:24
00
Ja preto používam tento https://www.themudhugger.co.uk/collections/front-mudhugger-mountain-bike-mudguards/products/shorty-evo-bolt-on-mudhugger?variant=39674972274862 Je to verzia shorty, ale aj tak je dosť veľký, skôr by som v teréne uživil tú dlhšiu verziu, ale zas všetko musí byť kompromisne riešené, lebo mne tadiaľ musia prejsť aj rôzne lesné papeky a skaly a iné tzv. "obstacles" 😎

A ten RRPmini je tiež veľmi šikovný. Len viac dostupný bol Mudhugger. Pretože to zas bolo problém na SK zohnať ako väčšinu dobrých vecí.
Zobraziť komentár 08.11.2025 - 10:54:29
00
Podstatné je,že aj ten krátky chráni pred tým,aby dážď, blato alebo snehová brečka nefŕkali do tváre
Zobraziť komentár 08.11.2025 - 11:51:27
00
keyboard_arrow_up