Veď toto je jeden z tých čo som myslel. Kľudne aj tento krátky. Vieš
blatník úplne nie je o tom či je pekný, ale aby aj reálne niečo zachytával. Akože ísť len po ceste, kde je voda úplne bez blatníka je peklo. V lese už potom keď príde blato tak konečná aj pre jazdca aj pre vidlu. Ja používam napríklad MUDHUGGER - je dlhší - nepáčil by sa ti, ale je to univerzál na všetky významné drsnejšie vidly - vieš kúpiť adaptér a prehodiť z FOX napríklad na OHLINS len adaptér + jedna skrutka navyše.
A potom ešte sú podobné blatníky značky RRP, tiež to majú cez nejaké adaptéry. Ale to sú už značky skôr na enduro, čo ti pekne zakryjú veľkú časť nečistôt.
Tie odvzdušňováky potom daj dolu, namontuj blatníček a zas ich namontuj. A krytky dolu a zas za čas si tie odvzdušňováky aj stlač. Odpustí to pretlak čo vzniká v spodných nohách a zhoršuje citlivosť vidlice. Ešte ako urobil môj kamarát, tak keď ich budeš demontovať, tak si nemusíš vypúšťať tlak z hlavnej komory
vidlice - nemá to s ňou nič spoločné. Môžeš ich občas aj odskrutkovať a dá sa vidlica s nimi aj domázavať olejom. Je to výhoda Performance Elite, na Performance tie odvzdušňováky treba dokúpiť, alebo to odvzdušňovať ich povolením.