Lokalizácia
Formulár sa odosiela
som dnes siel ten kusok na ktory som sa pytal. take zvlastne mi to pride - obrubnik len z jednej strany - od hradze, od poli nie a sklon sa mi zdal ze ide k poliam. pripadalo mi akoby otocili vykres opacne. ten obrubnik by som poprosil vysvetlit.
a musim povedat ze ma to tam celkom potesilo - pre mna usek ktory musim nutne prejst ak idem tym smerom a som rad ze to ide hladko. len som zvedavy ako dlho vydrzi.
ked som videl to video s kamionmi ak to nebola zatazova skuska ale bude sa to diat pravidelne tak neverim ze podlozie je stavane na taku zataz a rozomelu ju.
Zobraziť komentár 01.11.2025 - 22:00:52
00
Správy z TSK. Úsek TN - DnV je pred dokončením, čakať sa bude na kolaudáciu, ktorá má byť do konca roka. Oficiálne sa úsek otvorí budúci rok, keď bude trochu lepšie počasie. Na posledný úsek v tejto zaľudnenej oblasti (celkovo v kraji predposledný) DnV - IL - Ladce stále prebieha verejné obstarávanie.

https://www.facebook.com/100067208122895/posts/pfbid0pjotBjMSa7TGEZFGiDdLUYFjER5wEGwbJG1SLGVciSpykJd9NRqqPo4GbaSWbQJ1l/?app=fbl

https://www.tsk.sk/aktualne-spravy/tlacove-spravy/2025/novy-usek-vazskej-cyklomagistraly-je-tesne-pred-dokoncenim.html?page_id=1291129
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 23:49:33
03
Párkrát som sa už po novom úseku previezol, no najmä v Trenčíne cez Sihoť som sa už asi 3x skoro dostal do kolízie s chodcami. Bolo to v častiach, kde je cesta značkou vyhradená len pre cyklistov a ostatným vyplýva zákaz vstupu, takže chodci tam zo zákona nemajú vôbec byť. Keďže nie som policajt, pre mňa za mňa nech tam sú, ale keby boli aspoň uprataní na kraji a mali prehľad o cyklistoch, nie idú po stredovej čiare (aj so psom na vodítku), alebo tam išla chrbtom mamina s malým dieťaťom po strede, potom sa dali do ľavého pruhu a keď som ich išiel obchádzať pravým pruhom stranou dospelého, tak zrazu začali zatáčať do pravého pruhu a musel som brzdiť, čo vydalo piskot a tak chôdzu zasekli, pričom som nešiel ani rýchlo, len cez 20 v protivetre... Niekde je násyp hrádze s asfaltkou navrchu, pod násypom cyklocesta značkou vyhradená len pre cyklistov a tí chodci nejdú vrchom po násype, ale zídu si dole a po cykloceste. Zbytočne tam obmedzujú a ohrozujú cyklistov, aj samých seba, lebo idú po strede a robia nepredvídateľné zmeny smeru pohybu.... Bomba sú aj miesta, kde chodci majú svoju časť, ale just idú po cyklopruhu aj keď majú svoju časť prázdnu, ako dnes cca 20 ročný týpek šiel oproti mne pešo v cyklopruhu, nechcel som uhnúť, aby som ho donútil prejsť do časti pre chodcov, ale neuhol a tak ma donútil vyhnúť sa mu cez ľavý pruh a ešte vystrel ruku s palcom nahor... Najradšej by som si namontoval do bicykla ten klaksón z busu, keby sa dal. To tam ešte len bude zrážok cez leto v sezóne.
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 15:07:46
00
Z busu nemusi byt. Vola sa to "impact train horn" a budes aj v spravach :D

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 10.11.2025 - 16:52:43
00
Trenčiansky kraj na biku - Do cyklistickej skladačky chýba už len pár kúskov – Biker.sk https://www.biker.sk/172576/trenciansky-kraj-na-biku-do-cyklistickej-skladacky-chyba-uz-len-par-kuskov/
Zobraziť komentár 12.11.2025 - 16:34:30
02
Polnu cestu na urovni Dobrej frezuju,aby bola pod urovnou cyklocesty,hadam to pomoze

Prílohy:

IMG_20251112_220647.jpg
IMG_20251112_220647.jpg 226.81 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 12.11.2025 - 22:07:35
010
Tak podľa toho článku, časť Dubnica - Ilava - Ladce sa počíta s výstavbou až na jar, čo ma sklamalo, lebo s výstavbou sa počítalo túto jeseň. Stále je iba informácia, už niekedy spred leta, že na úsek prebieha verejné obstarávanie, dokonca opätovné. Ak tam budú nejaké prieťahy, ani jar 2026 nemusí byť istá. Potom, kým to postavia, prejde ďalší rok, možno aj rok a štvrť, ako v prípade Trenčín - Dubnica + ešte čakať na kolaudáciu a na ofi. otvorenie, takže rátam dokončenie až koncom leta/začiatok jesene 2027 (a ofi. otvorenie až neskôr). Dovtedy neostáva nič iné, ako jazdiť tých 6 -7 km z Ilavy do Dubnice po hlavnej 61 cez Klobušice a čakať ako doteraz.
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 15:02:44
01
To frezovanie pri Teplej moc nepomohlo,po pondelkovom lejaku na niektorych usekoch strk a blato az po zabradlie cez celu sirku cyklocesty.

Prílohy:

IMG_20251119_061630~2.jpg
IMG_20251119_061630~2.jpg 187.86 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil Talbot dňa 19.11.2025 - 14:28:30, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 19.11.2025 - 07:44:37
01
Vcera po tme som tadial isiel 😩🤦 spinavy az za usami
Zobraziť komentár 19.11.2025 - 09:31:06
00
To sa dalo čakať. Jedna vec je blato, druhá sú kamienky, na ktorých je hrozba defektu na hladkých pneu. Na časti, kde môžu aj traktory, to bude bývať tiež špinavé. Tiež mám pocit, že bordel na cyklocestu nanášajú vozidlá, ktoré idú po cykloceste, ale môžu to byť aj vozidlá stavby. Ale ako veľmi nebezpečnú časť pre neznalých úseku vnímam 2 zákruty, jedna na začiatku jazier od Dubnice, druhá, dvojitá, cez most pri tabuli na T. Teplú. Cyklistu pred zákrutami vopred nič nevaruje, nie sú tam čiary, ani reflexné prvky v zákrutách a keď cez miesta pôjde niekto prvýkrát počas tmy 30 km/h+ a zbadá zákruty na poslednú chvíľu, tak tam vyletí. Podjazd popod žel. most pri Prílese tiež straší. Je do zákruty a nie je pri schádzaní k popod mostu vidieť zaň, až keď ste pod ním, zároveň nechcete ísť pomaly, lebo spod mosta je to do kopca. A čo, keď zrovna pri zjazde popod most sa z opačného smeru spoza konštrukcie mosta zrazu vynorí traktor alebo auto rybárov?
Zobraziť komentár 19.11.2025 - 20:03:30
01
Nevie niekto preco vcera kompletne bagrom vybagrovali tento zjazd na cyklotrasu pri zeleznom moste? Musel som ist s bicyklom po schodoch pod most - ktory mimochodom stale pieskuju.

Pozícia na mape 48.8988104N, 18.0361530E
https://mapy.com/s/bejokuvaru
Zobraziť komentár 20.11.2025 - 07:51:30
00
keyboard_arrow_up