robertp1996
Mesto: Ilava
Založený: 16. 7. 2022
Bicykle: ENGINE | Allez E5 2015 | Mont Blanc Admiral | Eagle
Odjazdené '25:
7 174 km
Párkrát som sa už po novom úseku previezol, no najmä v Trenčíne cez Sihoť som sa už asi 3x skoro dostal do kolízie s chodcami. Bolo to v častiach, kde je cesta značkou vyhradená len pre cyklistov a ostatným vyplýva zákaz vstupu, takže chodci tam zo zákona nemajú vôbec byť. Keďže nie som policajt, pre mňa za mňa nech tam sú, ale keby boli aspoň uprataní na kraji a mali prehľad o cyklistoch, nie idú po stredovej čiare (aj so psom na vodítku), alebo tam išla chrbtom mamina s malým dieťaťom po strede, potom sa dali do ľavého pruhu a keď som ich išiel obchádzať pravým pruhom stranou dospelého, tak zrazu začali zatáčať do pravého pruhu a musel som brzdiť, čo vydalo piskot a tak chôdzu zasekli, pričom som nešiel ani rýchlo, len cez 20 v protivetre... Niekde je násyp hrádze s asfaltkou navrchu, pod násypom cyklocesta značkou vyhradená len pre cyklistov a tí chodci nejdú vrchom po násype, ale zídu si dole a po cykloceste. Zbytočne tam obmedzujú a ohrozujú cyklistov, aj samých seba, lebo idú po strede a robia nepredvídateľné zmeny smeru pohybu.... Bomba sú aj miesta, kde chodci majú svoju časť, ale just idú po cyklopruhu aj keď majú svoju časť prázdnu, ako dnes cca 20 ročný týpek šiel oproti mne pešo v cyklopruhu, nechcel som uhnúť, aby som ho donútil prejsť do časti pre chodcov, ale neuhol a tak ma donútil vyhnúť sa mu cez ľavý pruh a ešte vystrel ruku s palcom nahor... Najradšej by som si namontoval do bicykla ten klaksón z busu, keby sa dal. To tam ešte len bude zrážok cez leto v sezóne.