Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftzihadlo 5 napísal:
no nebol záujem zo strany ministerstiev, pretože dostať sa k dotácii na čerpadlo bola hra nervov a šikovných prstíkov... taký malý objem EU peńazí dávali do výziev, že to bolo za 2min uzavreté...
ale podarilo sa mi to v 3tom kole aspoň par grošov...
švagor v CR, pri prestavbe dostal na okná, na zateplenie, na kotol asi 10x viac ako ja v SR
teraz predáva starý a stavá drevodom a tiež bez problémov vybavil dotáciu na TĆ

aktuálne čakám na vyplatenie dotácie na tepelné čerpadlo (klimatizácia) 1600€ a na FVE 3500€ :D keďže sme na slovensku.... "rýchlosť vyplácania je závratná"
Zobraziť komentár 26.11.2025 - 17:54:49
01
Zruší úrad a vytvorí nový...
Zobraziť komentár 26.11.2025 - 17:55:12
00
Otvoriť v novom okne thumb_up5thumb_down
Otvoriť v novom okne thumb_up4thumb_down
Zobraziť komentár 26.11.2025 - 20:17:52
07
arrow_leftZipsik napísal:
aktuálne čakám na vyplatenie dotácie na tepelné čerpadlo (klimatizácia) 1600€ a na FVE 3500€ :D keďže sme na slovensku.... "rýchlosť vyplácania je závratná"

Neviem ako to bolo v dalsich vyzvach, ale kedysi davno som sa zaujimal o dotaciu na fotovoltaiku a zistil som, ze s dotaciou zaplatim rovnako ako bez nej.
Finta vtedy spocivala v tom, ze ja som si nemohol vybrat akukolvek znacku od akekohokolvek dodavatela, ze boli na to urcene len iste firmy, ktore vo finale navysili cenu vybraneho modelu tak, ze keby idem bez dotacie a nakupujem to od inej firmy tak ma to stoji vo finale tie iste peniaze.
Takze som to vtedy vzdal s tym, ze stat zase raz vy...babral pri dotacii s obcanmi.
Zobraziť komentár 27.11.2025 - 07:24:03
07
pri poslednej vyzve na fve tych firiem bolo omnoho viac. dalo sa vybrat. niektore firmy vyslovene kalkulovali s dotaciou a navysili cenu. na 9kwp som mal cenove (po odpocitani dotacie v mojom pripade 2.5k - trest ze som postavil A dom ked to este zakon nevyzadoval) v rozsahu 5-10k.
Zobraziť komentár 27.11.2025 - 07:45:41
00
Zoznam pro-ruSSkých kolaborantov v EÚ parlamente na základe FAKTOV ako hlasujú
Môžete argumentovať ak niekto bude tvrdiť, že náckovia z republiky nie sú putlerovi sluhovia, tu je to čierne na bielom
Zdroj: https://www.facebook.com/jakub.goda.9/posts/pfbid0sX1qPTFcMabQWKL47ShY9PpM8v19LuGq369x3adJPtb3bk1dsGo17pqdCzxoREusl resp. https://euobserver.com/eu-and-the-world/ard6335aae

Ešte 1 správa, píše bývalý veľvyslanec Slovenska v UK Róbert Ondrejcsák:
Najsmutnejší moment tohto týždňa: keď ti vysokopostavený predstaviteľ zo spojeneckej európskej krajiny povie, že "Robert, slovenská vláda žiaľ nemá žiadny rešpekt v Európe".
Veľmi smutné, tragické, kam nás vláda Roberta Fica dostala.
https://www.facebook.com/robert.ondrejcsak/posts/pfbid0fDsd7GUPwXixF9rodK1WzhSyTXhTHff8cexD9X9RCEbqAuKznk8wqwcgfUdXgQywl

Prílohy:

ruSSki kolaboranti hlasovanie v EU parlamente.jpg
ruSSki kolaboranti hlasovanie v EU parlamente.jpg 202.71 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.11.2025 - 08:39:25
112
Máme to tuším v génoch. Najskôr držíme stranu fašistom zo západu, potom neskôr fašistom z východu.
To nepaušalizujem, ale určitá časť (a nie malá) nášho národa má k tomu sklony.
Zobraziť komentár 27.11.2025 - 09:10:11
04
kludne pausalizuj
Zobraziť komentár 27.11.2025 - 09:30:39
01
Nedávno sme boli na besede s pani Hanou Kubátovou, autorkou knihy Kde líšky dávajú dobrú noc. V rámci toho som si knihu kúpil a momentálne ju čítam. Podobenstvo aktuálnej doby a rokov 1939-45 je až zarážajúce. A nielen zo strany vládnych predstaviteľov. Takže pokojne paušalizuj. Z môjho FB komentára o uvedenej knihe:

“Toľko podobnosti vo výrokoch a jednaní medzi rokmi 1939-45 a 2023-25, ako sú opísané v tejto knihe, sa len tak nevidí. A nie je to len vetami, ktoré sú nápadne podobné niektorým súčasným, ako:

“…Nedostatok cukru a múky bol ženám vykresľovaný ako príležitosť na prejavenie vlastenectva a kreativity…”

“…Centrom konzervatívneho odporu voči liberalizmu sa stalo Slovensko…”

ale aj celkovými náladami obyvateľstva, ako sú tu opísané.

Dá sa takmer povedať, že Kosatíkovo Slovenské století, je prechádzka ružovou záhradou, oproti tejto tichej pravde, o ktorej sa až tak veľmi nehovorí a na ktorú by sa zrejme radšej zabudlo, tak ako to bude o niekoľko desaťročí pri aktuálnej dobe.”

Prílohy:

IMG_5310.jpeg
IMG_5310.jpeg 391.46 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.11.2025 - 09:53:12
47
opäť skvelý Kumičák:
https://blog.sme.sk/jurajkumicak/spolocnost/skodna-v-politike

Tip na knihu s podobnou tematikou, ktorú spomína lukjur :y: , som dal do príslušnej témy
https://www.mtbiker.sk/forum/post2146327.html#p2146327
Zobraziť komentár 27.11.2025 - 10:23:35
06
Marián Letko tiež vie dobre písať:

https://blog.sme.sk/marianletko/politika/kratka-studia-o-blahovi-a-jeho-lajkovacoch
Zobraziť komentár 27.11.2025 - 12:04:54
02
No neviem,či si Smeráci neodhryzli príliš veľké sústo-už aj Rada prokurátorov vyjadrila zásadný nesúhlas s rušením Úradu na ochranu oznamovateľov 8)
Som velice moc zvedavý,či to budú tlačiť nasilu aj tak-a ak sa im to podarí,pevne verím,že percentá im pôjdu zasa o jedno,dve percentá dole :^)

(kopírujem celý text z denníka N)

Rada prokurátorov vyjadrila zásadný nesúhlas s rušením Úradu na ochranu oznamovateľov. „Upozorňujeme na vážne právne deficity, ktoré ohrozujú princípy právneho štátu, záväzky Slovenskej republiky voči EÚ a bezpečnosť osôb, ktoré v dobrej viere oznámili protispoločenskú činnosť.“

Rada prokurátorov spochybnila skrátené legislatívne konanie, na ktoré neboli splnené podmienky. V stanovisku pripomína, že toto konanie je inštitút vyhradený pre mimoriadne okolnosti, keď hrozí porušenie základných ľudských práv, bezpečnosti štátu alebo značné hospodárske škody.

Predkladateľ podľa rady nepreukázal žiadnu z týchto okolností. „Naopak, paradoxne dochádza k využitiu inštitútu určeného na ochranu práv s cieľom prijatia legislatívy, ktorá úroveň ochrany práv znižuje.“

Rada upozornila, že obídenie riadneho legislatívneho procesu znemožnilo odbornú diskusiu. Okrem toho navrhovaná úprava môže byť podľa rady prokurátorov v priamom rozpore s európskou smernicou, a to v súvislosti so znižovanou úrovňou ochrany oznamovateľov. Smernica vyžaduje aj to, aby úrad bol funkčne nezávislý. Návrh vládneho zákona ho podriaďuje výkonnej moci.
Rada prokurátorov kritizuje, že návrh zákona smeruje k tomu, aby ochrana, ktorá bola oznamovateľom právoplatne priznaná podľa doterajších predpisov, zanikla alebo bola prehodnotená podľa nových, prísnejších kritérií. „Takýto postup je v právnom štáte neakceptovateľný,“ konštatuje. Upozornila, že zmena „pravidiel počas hry“ podkopáva dôveru občanov v inštitúcie a stabilitu právneho poriadku.

Zúžením definície oznamovateľa a oslabením ochranného mechanizmu budú títo ľudia vystavení priamemu riziku straty zamestnania, šikany a iných foriem postihu zamestnávateľov, často naviazaných na verejnú moc.

„Neistota ohľadom trvania a rozsahu ochrany bude mať silný odstrašujúci účinok na potenciálnych budúcich oznamovateľov. To povedie k zníženiu odhaľovania trestnej činnosti, čo je v príkrom rozpore s verejným záujmom na potieraní kriminality a s úlohou prokuratúry ako orgánu ochrany práva,“ uzatvára stanovisko.

https://dennikn.sk/minuta/4995794/?ref=mwat
Zobraziť komentár 27.11.2025 - 17:59:45
110
ten Blaha sa moze aj urazit, ze nie je navrchu toho rebricka, ved robi co moze
Zobraziť komentár 27.11.2025 - 18:08:37
01
Toto sa oplatí pozrieť-video 32 min.

https://www.sme.sk/video/c/lipsic-ta-pomsta-a-nenavist-nakoniec-narazi-na-nejake-hranice
Zobraziť komentár 27.11.2025 - 18:10:02
11
Veľmi krátke video, fico vs Žilinka v parlamente
Pred pár týždňami fico tvrdil, že nevie kto je Bombic a teraz prirovnáva ľudí na protestoch a tribúnach k Bombicovi. Bombic je vo väzbe preto, lebo nedodržal podmienky domácej väzby a je tam 26 iných prípadov pre ktoré bude súdený. Pre istotu prikladám aj za čo je obvinený, aby ste nemuseli dohľadávať pri argumentácii (ak natrafíte na niekoho, kto ho bude brániť)
Premiérska téma ako remeň. Pánečku, z fica je absolútna troska na úrovni toho vo väzbe
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Prílohy:

Bombic vo vazbe dovody.jpg
Bombic vo vazbe dovody.jpg 138.21 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.11.2025 - 18:14:41
06

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up