Mám to chápať tak, že podľa teba, je pre skoro 100 kg jazdca ideálne 203/185? Lebo ak nie, tak si mi vôbec neodpovedal na moju otázku.
A ešte by ma celkom zaujímalo, čo jazdí na také obyčajné zjazdy?!

Ďakujem!
Nedá se obecně říct. Pokud jezdíš náročnější sjezdy v horách, tak určitě. Tam se 200/180 kotouče hodí i pro lehčí jezdce (i když nejsou nutné).
V Jeseníkách jsem odjezdil po sobě jeden týden se 180/160 a jeden s 200/180. Problém jsem s těmi menšími neměl (při mojich 70kg), ale rozhodně to s těmi většími bylo lepší a bydlet v Beskydech nebo Jeseníkách nebo jiných srovnatelných horách, tak na Stereu 200/180 už dávno trvale mám.
Pokud se ale jezdí mimo hory, kde takové sjezdy nejsou, tak není problém vystačit i s menšími kotouči. Kolem Plzně, kde jezdím normálně (i když co je to normálně, když v horách najedu celkem dost, protože každý rok jezdím na 4-5 týdnů na bikové dovolené vždy do hor), tak tady takové sjezdy nejsou a v podstatě tady se nebrzdí, ale jen přibržďuje (a to se rozhodně nedá říct, že to tu je rovina, je to tu dost zvlněné a pořád nahoru dolu není problé jezdit a roviny tu v podstětě téměř nejsou, ale ty sjezdy jsou jednak výrazně kratší než v horách a hlavně nejsou žádné tak technicky náročné a většina se tedy dá více či méně pouštět a tedy nic náročného na brzdy).
Klidně bych to tu ubrzdil i na na 160/140 kotoučích, i když by to rozhodně už nebylo tak komfortní a tedy bych sim tam tak malé nikdy nedal.
Je tedy třeba přihlédnout nejen k váze jezdce, ale hlavně k tomu co jezdíš.
Větší kotouč na předním kole, pokud nemáš pevnou osu přinese i nevýhody v podobně většího cinkání a škrtání.