Zakladám novú tému - mohli by ste sem napísať vaše cyklotrasy na Liptove? Jazdím po ceste alebo pohodové XC. Na začiatok pridám pár mojích trás
1. trasa na žiarsku chatu
2. dolina v liptovskom jáne - dá sa prejsť cez svidovské sedlo a prídete na hlavnú cestu za kráľovou lehotou
3. Liptovský Hrádok - Hybe - Východná - Važec - Štrba - Štrbské pleso - Podbanské - Pribylina - Vavrišovo - Lipt. Peter - L. Hrádok
4. Štrbské pleso => Popradské pleso
5. Okolo Liptovskej Mary
6. Jasná => Vrbické pleso
7. Vrch neznáma - horná nádrž priehrady Čierny Váh
8. Spodná nádrž Čierneho Váhu - ďalej vedie dolina až neviem kam
9. Tichá dolina
10. Kôprová dolina
11. Račková dolina
12. Čertovica
Viac ma už nenapadá. Pridajte dačo
Predpokladám keď už tam idete , alebo chcete ísť , tak je to asi už odstránené a chata opravená ?
Ď
Na chate som ból naposledy minulú jer , no oproti pôvodnej fantázia a poďakovanie patrí podľa chatára Ivanovi Miklošovi ...
Riadna hrôza , ale aj tak nádhera.
Keby som mal čas , pomôžem tiež.
Západné Tatry sú moja srdcovka, prekutrem tam každý kúsok krajiny , len treba trošku času na realizáciu plánov.
toto foto si myslel
Inak svetlá mám, trasu ale tiež fakt netuším... minule sme išli cez Lipt. Ján na kopec Hrádok a tam sme stretli medveďa
tiež som ho tam stretol
toto foto si myslel
ine som mal na mysli, obyčajný hardtail ale i táto môže byť
Dík.
Ľudia boli z nás trošku mimo , ale nie toľko , ako keď sme išli na V.Vysokú 2428,6 m.n.m.
Ako prvý, relatívne blízsky pespektívny singel mi udrel do očí krátky okruch medzi obcami Závažná Poruba a Liptovský Ján, na priloženej mampke označený čiernou farbou. Takmer celý by bol vedený už vytvorenými len sporadicky využívanými chodníčkami, zvyšný úsek max 300 metrov by bolo treba napojiť. Čiže ako príkladný a funkčný singel na začiatok je to myslím voľba veľmi dobrá. Dokonca by sa v jeho blízskosti (Hotel Bohunice tuším) črtalo hneď niekoľko ďaľších perspektívnych nepoužívaných chodníčkov.
takže slubovaný okruh : dĺžka cca 4 km
Takže nájdu sa tu ľudia ktorý by sa do toho pustili so mnou, skúsili čo to znamená legalizácia, úprava a stavba trailu ?
Z "veľkou trojkou" samozrejme hneď počítam ale i tak dúfam že sa k tomu jednotlivo vyjadrí
ale toto fórum je na to krátke si myslím
ŠK Tatranské orly Liptovský Hrádok, Hradná 343, 033 01, 044 5222566, [email protected]
BMX klub Podbreziny,Liptovský Mikuláš, Lounská 629/3, 031 01 [email protected]
ŠK Leader Fox Bike,Liptovský Mikuláš, Moyzesova 4319/7, 031 01 [email protected]
možno aj niekoho z klubu slovenských turistov: (bod 13 je Liptov)
http://www.kst.sk/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=24&Itemid=37
poprípade
http://www.jameslh.sk/
OK, ďaľša vec, podstatnejšia, ktorá si myslím že pomôže viac: je tu "miestna akčná skupina horný Liptov"
A ako to je s povoleniami a podobnými vecami nemám ani najmenšu šajnu, čiže tam asi moc nepomôžem
No zatiaľ toľko moje postrehy k tomuto
edit:
a ten singel nad Závažnou nepoznám tak neviem, ale na začiatok dobrá voľba, nie veľké, nenáročné
Super odkaz palo, chválim.
Čo sa týka toho singlu, celý ho nemám prejdený ani ja, časť popri asfaltke od prameňa-odpočívadla na konci závažnej poruby po vodáreň pred hotelom som prešiel niekoľko krát a v poslednej dobe to je maximálne neudržiavané. Vysoká tráva a podobne, na tomto kuse to mierne stúpa, pomädzi celkom mladé ihličnany, nejaké teréne nerovnosti by tam boli, no zákrut tam moc nie je. Neviem v akom stave je zvyšok, tadiaľ som myslím vážne ešte nešiel, takže to by si bolo treba samozrejme prejsť, zistiť majiteľov.
Pokiaľ by nás ale združenie zastrešilo, prípadne aspoň pomohlo s vybavovačkami, nejakými brigádnikmi a pod, tak nevidím problém ani s niečím dlhším na druhej strane asfaltky, od opaliska napríklad. Dokonca tam by to pravdepodobne mohlo byť na získanie povolenia jednoduchšie (teda za predpokladu že to má jeden vlastník).
Nuž idem skúsiť čo to napísať tomu združeniu.
edit: -> Tak mail už bol odoslaný, uvidíme ako sa k tomu postavia.