lto-myslim ze nic sa nepritlaca /nesucha skusal som tocit koleso len tak a islo normalne hej sak durolux s 20mm oskou, sak dam ti dakedy vyskusat ked pojdes alebo ta stretnem na vyjazde a uvidis.martin no hej ale zas ked je moc strme stupanie tak je to fajn ..co sa mi paci aj napriek chybajucej low speed kompresii sa pri jazde do kopca na asflate nepohupovala dako extra pri normalnom slapani .a chod ma porovnatelny s manitou minute pruzinou velmi citliva ..este musim porovnat s VANom 36 a lyrikom
No, musim vyskusat .. ale taketo veci sa stavaju len pri zatazeni, normalne ked to skusas rukou, nic nezistis, onehda som tak bojoval s hlavovym, vsetko tip top, jakmile som sadol na bajk a slapal, tak slo tazko tocit
no pozri, podľa mňa z toho bajku robíš mačkopsa... znižovanie zdvihu, dlhý predstavec...
no a k low speed kompresii: tá ti určite nezabráni pohupovaniu. low speed kompresia má práve opačnú funkciu, "zapína" sa pri rýchlejšom pohybe vidlice. pri dostatočne pomalom práve dokážeš vidlicu stlačiť akoby bez odporu. a aby to bolo úplné, high speed kompresný okruh je zase presný opak, ten sa otvára pri rýchlom pohybe (rýchlejšom, ako sa zatvár alow speed okruh)
tak to neviem na manitou mam len ze "kompresiu" a ked dam uplne je lock .nerobim mackopsa heh predstavec tam taky bol a zatim mi sedi ked mi dakto pozicia kratsi mozem skusit takto sami zda stabilny ale pritom lahko ovladatelny(moze to robit aj rozdiel oproti meride kde som mal vyslovene xc posed )
mar_tin: to si poplietol, low speed je low speed a tak to aj funguje ,brani pohupovaniu .. sak som to jazdil na Magure .. btw mackopes ma este aj kosik na flasu
tmax: .. ja na Reigna musim trenovat cely rok aby som sa na jesen mohol povozit
large: a naco preboha, vsade je sucho, dokonca aj ten sialeny blatovy usek pri obchadzke Somara ma len asi 2 male kaluze, a mokrina za 3KK je vyschnuta Sneh co nasiel mafo je prec a Konske sa daju vyslapat aj s Ralphom vzadu
mar_tin: to si poplietol, low speed je low speed a tak to aj funguje ,brani pohupovaniu .. sak som to jazdil na Magure ...
nepoplietol, jazdil som low speed kompresiu na RS... na to, aby bránila pohupovaniu ju treba skoro zamknúť (a aby pritom vidlica fungovala "normálne", musí mať nastavené otvorenie prierazového ventilu na veľmi malú silu). ak low speed kompresiu len trochu pritiahneš, tak zafunguje práve pri výraznej prekážke a vidlica sa bude zanárať pomalšie. čím viac pritiahneš, tým menšia rýchlosť je potrebná na "zapnutie" obmedzenia kompresie...
ono sa tieto kompresné okruhy nazývajú akoby naopak: low speed ti pustí pomalé stláčanie vidlice a high speed pustí rýchle stláčanie...
tak vždy je to nejaké obmedzenie prietoku oleja, možno práve v magure na princípe locku s maličkou silou prierazu (prípadne variabilnou, aby to nebolo len on/off). lebo jedine tak obmedzíš pohupovanie, ktoré je v skutočnosti pomalým stláčaním vidlice.
mali sme to dnes na trase a mladý sa pýtal, že čo to je?
Povedal som mu, že je to pravdepodobne nejaký bod pre orientačných bežcov ale istý si niesom
Poznáte to niekto???
pravdepodobne potrebuješ ešte niečo takéto (ale to záleží aké audio vstupy máš na TV)
Akurat mi to doslo, ked som to sem napisal, lebo VGA je len kabel ku vystupnemu monitoru...
Rozmyslal som, ze napojim zvuk do recievra a vgacko klasicky do telky, malo by to fungovat, vsak?
CraObs ano - nebudem vymyslat a komplikovat to s tou vyrobou po vzore K-Edge, jednoducho potrebujem kus plechu, ktorym mozem obalit/obtocit zadnu vidlicu v mieste, kde namotava teraz. Jednoduchsie riesenie neexistuje a ked ten plech bude obtoceny okolo celeho obvodu vidlice, tak by mal celkom dobre drzat aj bez lepenia a inych somarin. Tie lepene nerezove platy su totalna sprostost, lebo odpadavaju.
no len toto riešenie vyrieši ochranu rámu proti poškodeniu, poškrabaniu.. ale nezabráni chainsucku ako takému, takže reťaz by ti mohlo aj tak namotať a zaseknúť mezdi prevodník a plech (miesto prevodník a rám)
inak ja som moj aktuálny chainsuck vyriešil novým malým prevodníkom.. na starom mi namotávalo aj minulý týždeňkeď som bol, tak som sa nasral a hodil prichystaný nový (middleburn) a odvtedy ani ťuk..
starý prevodník ale nejak dezolátne nevypadal, a celé kluky majú najazdené asi 5k km, kolko z toho pripadá na malú placku netuším ale moc tá XTRka teda nevydržala (aspoň že stojí len necelých 500kč)
No vsak ale mne ide hlavne o ochranu ramu, na retaz v principe kaslem. Ak sa mi nepodari vhodne vytvarovat ten plech, tak urcite objednam ten ACS od K-Edge.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no a k low speed kompresii: tá ti určite nezabráni pohupovaniu. low speed kompresia má práve opačnú funkciu, "zapína" sa pri rýchlejšom pohybe vidlice. pri dostatočne pomalom práve dokážeš vidlicu stlačiť akoby bez odporu. a aby to bolo úplné, high speed kompresný okruh je zase presný opak, ten sa otvára pri rýchlom pohybe (rýchlejšom, ako sa zatvár alow speed okruh)
large: a naco preboha, vsade je sucho, dokonca aj ten sialeny blatovy usek pri obchadzke Somara ma len asi 2 male kaluze, a mokrina za 3KK je vyschnuta
nepoplietol, jazdil som low speed kompresiu na RS... na to, aby bránila pohupovaniu ju treba skoro zamknúť (a aby pritom vidlica fungovala "normálne", musí mať nastavené otvorenie prierazového ventilu na veľmi malú silu). ak low speed kompresiu len trochu pritiahneš, tak zafunguje práve pri výraznej prekážke a vidlica sa bude zanárať pomalšie. čím viac pritiahneš, tým menšia rýchlosť je potrebná na "zapnutie" obmedzenia kompresie...
ono sa tieto kompresné okruhy nazývajú akoby naopak: low speed ti pustí pomalé stláčanie vidlice a high speed pustí rýchle stláčanie...
mali sme to dnes na trase a mladý sa pýtal, že čo to je?
Povedal som mu, že je to pravdepodobne nejaký bod pre orientačných bežcov ale istý si niesom
Poznáte to niekto???
pravdepodobne potrebuješ ešte niečo takéto (ale to záleží aké audio vstupy máš na TV)
Akurat mi to doslo, ked som to sem napisal, lebo VGA je len kabel ku vystupnemu monitoru...
Rozmyslal som, ze napojim zvuk do recievra a vgacko klasicky do telky, malo by to fungovat, vsak?
no len toto riešenie vyrieši ochranu rámu proti poškodeniu, poškrabaniu.. ale nezabráni chainsucku ako takému, takže reťaz by ti mohlo aj tak namotať a zaseknúť mezdi prevodník a plech (miesto prevodník a rám)
inak ja som moj aktuálny chainsuck vyriešil novým malým prevodníkom.. na starom mi namotávalo aj minulý týždeňkeď som bol, tak som sa nasral a hodil prichystaný nový (middleburn) a odvtedy ani ťuk..
starý prevodník ale nejak dezolátne nevypadal, a celé kluky majú najazdené asi 5k km, kolko z toho pripadá na malú placku netuším ale moc tá XTRka teda nevydržala (aspoň že stojí len necelých 500kč)