Kategórie
Bike-techTrening - ako ste daleko s pripravou na novu sezonu? # tréning # tréningový plán # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # dlhé trasy # vytrvalosť # výkon
ja osobne sa zberam do chorvatska 18 februara...
ako ste natom vy ? uz ma niekto prvych 1000KM ?
savings PowerBar 5 Elektrolytes športový nápoj, 10 tabliet, mix príchutí, 2+1 zdarma
10,79 €
savings
MOC 19,49 €
PowerBar IsoActive - izotonický športový nápoj 1320g červené ovocie
30,99 €
MOC 36,99 €
-8% Namedsport ISONAM ENERGY+ 3 g kreatín izotonický nápoj, 480 g, pomaranč
23 €
-8%
MOC 24,99 €
ako sa prejavuje pretrenovanie? v jednom kopci kde jazdim "vysoke" tempo, tak vcera som tam tiez siel, subjektivne som mal "vysoke" tempo, nohy ma vsak boleli este viac ako inokedy a tep bol mensi o 15 az 20 tepov a nechcel ist hore, islo sa mi velmi zle, cas bol horsi. predtym som tri dni odpocival tak som myslel ze budem odpocinuty a mozem slapat ale zjavne som sa nespametal zo stredy a stvrtku, vtedy som dal dokopy tri kopce s maximalnym usilim. slapal som hranu a zjavne som sa odpalil. za cely vikend som sa z toho nespametal. vcera som to po 50 km ukoncil a siel radsej domov, lebo ked som chcel aj na rovinke zrychlit, tak to neslo, tep vobec nestupal len nohy boleli, fakt divny pocit..
chyba je ta, ze nemam paru ako sa ma trenovat, zavody nejadzim, jazdim rekracne 3-4 krat za tyzden. to neznamena ze sa chcem len tak vozit. chcem seriozne makat, aj tvrde treningy len neviem ako na ne. potom to takto dopadne, ze som odpaleny na tyzden..
nehcem tu spamovat, vedel by mi niekto cez spravu poradit, co znamenaju intervaly na silu, na rovinkach, ako trenovat v kopcoch a tak, potrebujem poradit so skladbou treningov. trening pre hobbyka, co jazdi sam pre seba a chce sa zlepsovat. nehladam trening kde musim jazdit kazdy den 5 hodin, ale taka normalka na bezne vozenie sa. mam najazdene tento rok 2600 km, ale viac menej v pomalom tempe. na ceste prejdem 130 km ale pomale tempo. ci idem 40 km, 80 km alebo 130 km vzdy mam priemerku ako cez kopirak 25-27 km/h. potrebujem rady akym stylom jazdit, aby som sa posunul hore. v knihach nic nie je, mam dve knizky kde sa popisuju pasma,vseliake blbosti ale ziadne realne priklady na trening.
alebo ak ma niekto cas a je z okolia Trencina, mozeme skocit na obed, kde preberieme cyklisiku, rad poberiem rady
hlavne mi neodpiste, ze jazdi podla pocitu. lebo pocit mam taky, ze priemerka bude stale 27km/h
ked planujem jazdit 3-4 krat za tyzden, kolko tazkych treningov mam zaradit za tyzden? iba jeden ci dva? uz som sa docital ze musim striedat lahke a tazke dni. to je myslene ze jeden den pojdem 4 hodiny na vytrvalost a druhy den "tazky" trening. treti den volno, stvrty den pomalsie 3 hodiny, piaty den do kopcov tazky trening, volno, a zas pomalsia jazda po rovine 4 hodiny. takto nejak sa to mysli?
jazdim rekreacne tak kazdy mesiac asi tisicku po ceste. len na MTB nejak nemam s kym a samemu sa mi lepsie slape po ceste.
ide mi len o to, aby som jazdil spravne. moje jazdenie doteraz spociva v tom, ze jazdim stale tou istou intenzitou cely rok (pomaly) a v kopci idem tvrdo.. chcem len usmernit moje jazdenie to vse
po treningu by si nemal byt odpaleny,to je cele zle
a tu je kamen urazu 1 den sa znicis a po dni regeneracie kedy ta stale nohy bolia ides a znova im nalozis.. cele zle!!!
nejazdi stale na hranu
a robia tu z toho vedu
jazdím sem tam lebo mám z toho radosť, pre zvýšenie kondície, lebo sa mi to páči nie?
Ja by som tiez poradil jazdit kopce do pohody, t.j. pri mojom pocitovom jazdeni tak, ze sa nezadycham (cize mi nevyskocia velmi tepy? neviem, ani po 3 rokoch nemeriam). To neznamena, ze to je velmi pomaly.. ale frekvencne. Nie tak, ze som uz v polke a ledva lapam po dychu. A ked sa hore citis sviezo a stale chces kopce, otoc sa, zjazdi dolu a znovu hore, daj si to este raz.
chcem len rady ako jazdit, nejake vseobecne zasaday musia existovat. ked som siel behat s kamaratom, tak sme behali intervali rovinka velmi rychlo, pol obluk vyklus, druha rovinka zasa sprint z maxima a druhu zatacku zasa vyklus (behali sme na skolskej drahe 330m) takto sme si dali trening a celkom supa na kondicku, predtym som behal ako inak vsetko jednym tempom. nepotrebujem presny trening ako ma Sagan, ale musia byt nejake odporucania. jazdim stale to iste tempo cely rok a na rozne vzdialenosti... isto existuje lepsi trening ako jazdim ja. a tento rok som uz zavodil v Kalnici na XC zavode, v lete idem dva MTB maratony, chcem sa zlepsit, nie len tak si *****ť nohamy a spoznavat nove miesta..