zdravím, hľadal som v príspevkoch a nenašiel som toho veľa o intervaloch, len nie aké stručné komentáre. prosím Vás, mohli by ste mi poradiť, ako na intervaly, ako časovo si to mám rozvrhnúť. Ďakujem
Pozri sa sem: http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/index.php, je tam vela užitočných info o treningu, intervaloch atd. Tu na fóru je rozšírený mýtus, že intervaly sa musí jazdiť vždy na MAX, inak je to o ničom. Ja napr. jazdím intervaly skoro každý švih cca. 4-5 týždne (v predzáv. a závodnom období). Teraz na konci sezony už intervaly nejazdím (alespoň nie vedome) a skor výletujem.
Studies by Tabata,[7] Tremblay[14] and others have explored the effectiveness of this method compared to traditional endurance training methods. A 2008 study by Gibala et al.[15] demonstrated 2.5 hours of sprint interval training produced similar biochemical muscle changes to 10.5 hours of endurance training and similar endurance performance benefits.
Vojtechovsky tam tvrdi prave opak v tom linku,co som poslal.inak porovnavaju hrusky a jablka.10,5 hod vytrvalostneho treningu sa da zregenerovat za tyzden,kdezto 2,5 sprintovych intervalov(tabata max.sprintov) sa neda ani za mesiac.podla mna intervaly nedokazu zastupit vytrvalostny trening,ale len nan nadviazat,vid pyramidu Vojtechovskeho.
Ak hladas niečo konkrétne..kde nebudeš mimo z teórií, nehovorím, že nie je potrebná, pozri napríklad link nižšie. Je tam pekne rozpísané ako, kedy, koľko. Išiel som cca podľa toho(fakt som sa snažil a bol aj čas, keďže dietky boli na prázdninách z domu preč) 4 posledné tÝždne pred "Race day", môj cieľ bol ,byť pripravený na maratón a išlo sa mi na preteku fakt super.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Precitaj si ale najprv toto,aby si vedel,ze intervaly su len spickou ladovca.pomozu ti vystverat sa na svoj aktualny vrchol,ale nevedia ho posunut vyssie.
tiez stokrat omielana citacia - intervalmi trenujes aj zakladnu vytrvalost samotnu.
Studies by Tabata,[7] Tremblay[14] and others have explored the effectiveness of this method compared to traditional endurance training methods. A 2008 study by Gibala et al.[15] demonstrated 2.5 hours of sprint interval training produced similar biochemical muscle changes to 10.5 hours of endurance training and similar endurance performance benefits.
http://en.wikipedia.org/wiki/High-intensity_interval_training
http://m.bicycling.com/training-nutrition/training-fitness/your-training-plans
Miestami to bolo kruté.. ale cítil som sa potom fajn, ked som to dal
RUSKO random link z googlu k intervalom ako na to...
http://www.bicycling.com/training-nutrition/training-fitness/quick-cycling-workouts-power-and-endurance
ak chces robit intervaly na urovni potrebujes poznat svoje prahy - ak si uz bol u sportoveho lekara super, ak nie tak urcite si tu navstevu absolvuj.