patoo: no dufam, ze si s tym bajkom nejazdil po lese a v terene .. inak treba poznamenat, ze som kdesi v reklamacnom poriadku videl, ze zacali pridavat podmienku, ze bajk nesmie byt jazdeny v pretekoch, ci nieco take /tyka sa amaterskych zavodov, samozrejme/. Podrobnosti uz nepamatam .. sice je to obvykle tazko dokazovat, ale i tak .. viete niekto viac ?
ito ja to mam naznacene v papieroch od biku ako preskrtnutu ikonu pretekania.
vyrobca tym chcel povedat asi ze na tento ucel nie je bike urceny. no ale dokaza to nebude mat lahke to je fakt.
tak ja praveze na zavode bajk vobec nesetrim...a idem co to da...ale je pravda ze je to lahsi teren...zatial co mimo pretekov jazdim ovela opatrnejsie ale ovela narocnejsi teren
Pokial na alu orech das kazetu bez pavuka, tak moc nie
Zdravím,
mám náboj Novatec D042SB a ten má orech light steel.Treba na tento náboj hlinikový unášač na kazete, alebo nie ? kazetu myslím 32 alebo 34 najväčší pastorok.
iron.hide: hmm, tak narocnejsi teren .. ak chces, ukazem ti zopar skratiek .. az sa dostanem zase z tej pliagy, co ma gniavi.
mato289: problem s alu orechom a nepavukovou kazetou je ten, ze pastorky vytlacia do hlinika take drazky /ked zaberas do pedalov/, az to casom moze sposobit, ze pastorok sa bude pretacat. Ocel je vyrazne tvrdsia, tak by to nemal byt problem. Ale ja zastavam nazor, ze kazeta s pavukom je vzdy lepsia. Ci uz pre samotny orech, alebo hlavne kvoli prenosu vykonu. Blbe je akurat, ze byvaju drahsie... ale ako uz napisali kolegovia dupaci , nemalo by to byt nutne.
no tie preteky su myslene asi presne na to vacsie mnozstvo jazdenia ,kto preteka, vacsinou aj viac trenuje-jazdi,keby napisali kupte bike ,ale jazdite co najmenej -aby vydrzal ,to by blbo vyznelo,tak nato idu oklukou...
iron.hide: hmm, tak narocnejsi teren .. ak chces, ukazem ti zopar skratiek .. az sa dostanem zase z tej pliagy, co ma gniavi.
mato289: problem s alu orechom a nepavukovou kazetou je ten, ze pastorky vytlacia do hlinika take drazky /ked zaberas do pedalov/, az to casom moze sposobit, ze pastorok sa bude pretacat. Ocel je vyrazne tvrdsia, tak by to nemal byt problem. Ale ja zastavam nazor, ze kazeta s pavukom je vzdy lepsia. Ci uz pre samotny orech, alebo hlavne kvoli prenosu vykonu. Blbe je akurat, ze byvaju drahsie... ale ako uz napisali kolegovia dupaci , nemalo by to byt nutne.
Ďakujem za vysvetlenie.Zatial som taky problém nemal, len chcem prejsť z 11-30 na 11-34 , nakoľko som dával väčšiu pílu a obával som sa toho.Ináč, čo si všímam, iba tie ľahšie náboje majú alu orech a môj je teda poriadné závažie (494g)
494g je normalna hmotnost. Tie lepsie mavaju okolo 350-400, spicka tych cca 240-250g /extremne vitrinkove neuvazujem/. Ja mam na jednom bajku 600g /alebo aj viac a bez osky/ Novatec .. to uz je kovadlina .. ten asi prezije aj mna
Kazdy kto to s jazdenim mysli poriadne vazne, tak zacne vahu casom riesit. Ci uz koli tomu, ze jazdi nehorazne dialky, alebo potrebuje lahky bajk na triky ci ovladatelnost. Len to netreba zas prehanat lebo potom sa zhorsuje tuhost.
To máš pravdu, na váhe pri kolesách a nábojoch, ktoré sú dosť dôležité, uberať velmi nechcem/maximálne tak na ráfoch/.Radšej uberiem na sedlovke,sedle, napínaku a pod.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vyrobca tym chcel povedat asi ze na tento ucel nie je bike urceny. no ale dokaza to nebude mat lahke to je fakt.
lenze tvoj marin ma nezaujima,riesil sa tu giant ak si si nevsimol a to ze sa nevies bicyklovat je tvoj problem
Zdravím,
mám náboj Novatec D042SB a ten má orech light steel.Treba na tento náboj hlinikový unášač na kazete, alebo nie ? kazetu myslím 32 alebo 34 najväčší pastorok.
EDIT:Palo 1707 ma predbehol
iron.hide: hmm, tak narocnejsi teren .. ak chces, ukazem ti zopar skratiek
mato289: problem s alu orechom a nepavukovou kazetou je ten, ze pastorky vytlacia do hlinika take drazky /ked zaberas do pedalov/, az to casom moze sposobit, ze pastorok sa bude pretacat. Ocel je vyrazne tvrdsia, tak by to nemal byt problem. Ale ja zastavam nazor, ze kazeta s pavukom je vzdy lepsia. Ci uz pre samotny orech, alebo hlavne kvoli prenosu vykonu. Blbe je akurat, ze byvaju drahsie... ale ako uz napisali kolegovia dupaci
iron.hide: hmm, tak narocnejsi teren .. ak chces, ukazem ti zopar skratiek
mato289: problem s alu orechom a nepavukovou kazetou je ten, ze pastorky vytlacia do hlinika take drazky /ked zaberas do pedalov/, az to casom moze sposobit, ze pastorok sa bude pretacat. Ocel je vyrazne tvrdsia, tak by to nemal byt problem. Ale ja zastavam nazor, ze kazeta s pavukom je vzdy lepsia. Ci uz pre samotny orech, alebo hlavne kvoli prenosu vykonu. Blbe je akurat, ze byvaju drahsie... ale ako uz napisali kolegovia dupaci
Ďakujem za vysvetlenie.Zatial som taky problém nemal, len chcem prejsť z 11-30 na 11-34 , nakoľko som dával väčšiu pílu a obával som sa toho.Ináč, čo si všímam, iba tie ľahšie náboje majú alu orech a môj je teda poriadné závažie (494g)