Aké máte skúsenosti s camelbackom? Neviete poradiť čo sa oplatí kúpiť? Potrebujem, aby tam vošli aj nejaké veci (bunda,náradie,duše atď.). Ďakujem za radu.
No ja nosím Nafúknutú rybu od Camelbaku a musím povedať že absolútna spokojnosť,na hrbe drží ako pribitý odvetranie skvelé.Brácho ho má tiež,predtým mal hydrapak ,hovorí že sa nedá porovnať.Inak samotný vak od camelu 1200 sk,až 13
00 sk 2 alebo 3 litrový.
Ras2: a ako si testoval ten vak? jazdil si snim napr. nejaku dlhsiu trasu, aby si zistil kvalitu odvetrania, zazil si nejaky ten dazd aby si zistil ci premokne? alebo nieco podobne? ako prebiehal ten tvoj test?
Ak niekto tvrdi, za naplneny Camel BlowFish alebo MULE ma skvele odvetranie, tak nikdy asi dobre odvetrany vak neskusil Ledaze je vak prazdny ...
tiez som na to prisiel...teda vlastne mi Marecej rozbil iluzie ked som kupil MULE,dovtedy to bol dokonaly vak.Ale inac v pohode,nestazujem sa,je dost uzky,takze to odvetranie zas tak necitim,nejak mi to neprekaza.
tiez som na to prisiel...teda vlastne mi Marecej rozbil iluzie ked som kupil MULE,dovtedy to bol dokonaly vak.Ale inac v pohode,nestazujem sa,je dost uzky,takze to odvetranie zas tak necitim,nejak mi to neprekaza.
Ako sa hovori, zvyknut sa da aj na smrt. Nechcem polemizovat s tym, ze by sa zvyknut nedalo (3 roky som MULE vozil), len nemozem suhlasit s tym, ze je dobre odvetrany. Ked sa naplni, tak je z neho hurka a na chrbte bol vzdy mokry flak po celej dlzke chrbtice, kde vak dosadal. Ale tiez som vtedy lepsi nemal... Ak chce niekto odvetrany batoh, tak nech skusi pozriet po modeloch od Deuteru, Source Vector uz tu nema ani zmysel spominat, kedze sa u nas neda zohnat.
2 mortromel
Presiel som asi 30km, na viac mi neostal cas. Ci ma dobre odvetranie neviem, ja sa potim aj bez batohu. Vytiahnut do kopca 100kg da zabrat , ale nebolo to hrozne. Mam doma batoh s air vent ci ako sa to vola a ten je natom podstatne horsie.
Nastastie som nezmokol, ale myslim, ze voda natecie dovnutra cez otvor na hadicku. Ten otvor je hore na popruhu.
Skusal som hlavne ci netecie sosak a ten vyzera celkom dobre. A este ako dlho vydrzi ta voda pitna, v hadicke bola dost tepla, ale ked som ju fukol nazad do vaku bolo to lepsie. Vydrzala 2 a 1/2 hod. celkom v dobrej teplote na konci to uz nebola studena voda, ale pit sa to dalo. Bol som asi 20km v horach a tam moc slnka nebolo, tak mozno aj preto.
No ten mokrý fľak to je fakt,ale kedˇje teplo a makáš do riadneho kopca tak ten hrb bude mokrý pod hociakým batohom a dokonca aj bez neho.
Mam to chapat ako argument odvetrania
Ten hrb v pripade MULE/BlowFish bude mokry aj z kopca, aj po rovine, aj pocas celeho dna jazdenia, bude mokry proste stale, ci je teplo alebo zima, ver mi. A v tom je ten rozdiel odvetrania, o ktorom hovorim. Ked budem mat cas, tak mozem hodit foto jedneho odskusaneho vylepsenia MULE/BlowFish, ktory cosi s odvetranim riesi, trochu vsak na ukor carga. Ak je ovsem zaujem...
tak ja jazdim camelbak ventoux a zatial som s odvetranim spokojny, na chrbtovej casti je do styroch rohov upnuta plastova skrupina, ktora vyduva chrbat vaku dovnutra a dava obrovsky priestor pre vetranie, ani pri plnom nalozeni vaku za neprehne, jedine vnutorne rozlozenie priestoru tym trpi
ked som kupoval vak uvazoval som o BlowFish, ale tam som bol skepticky voci rieseniu chrbtovej casti, ventoux je diametralne odlisny, mozem doporucit
Kto chce dobre odvetrany vak, nech si kupi nieco ine, ako MULE/BlowFish. Kto ho vsak uz ma, moze sa inspirovat:
Vystuha do vaku ma za ciel zabranit vaku vydut sa a dosadnut na chrbat. Vystuha je vyrobena z peneneho PVC hr. 5mm, obchodne oznacenie FOREX. Tento material je lahky (plave na vode), da sa brusit a opracovat aj nozom. Pouzivaju ho vyrobcovia reklam (foliovych vylepov) ako podkladovy material, takze ako odpad by nemusel byt problem ho zohnat. Rozmer a tvar vystuze by mal kopirovat vnutorny priestor, kde sa dava rezervoar, v mojom pripade to je stihly lichobeznik so zakladnami 187/155mm a vyskou 354mm s mierne zaoblenym spodkom (vid. foto). FOREX staci podla pravitka narezat hrotom ostreho noza a zlomit. Hrany su skosene pod pomerne ostrym uhlom a obrusene do hladka, aby vystuha dobre zapadla az ku svom vaku. Pre dokonalost usadenia vaku je potom vystuha vytvarovana (prehnuta) horucim vzduchom, staci pozvolna nahrievat nad plynovym sporakom a ohybat. Prehnutie je v strede asi 27mm, podla prehnutia mojho chrbta na biku .
Ospravedlnujem sa za kvalitu foto, ale zabudol som si zobrat fotak, tak som fotil len mobilom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
00 sk 2 alebo 3 litrový.
Ak niekto tvrdi, za naplneny Camel BlowFish alebo MULE ma skvele odvetranie, tak nikdy asi dobre odvetrany vak neskusil
Ako sa hovori, zvyknut sa da aj na smrt. Nechcem polemizovat s tym, ze by sa zvyknut nedalo (3 roky som MULE vozil), len nemozem suhlasit s tym, ze je dobre odvetrany. Ked sa naplni, tak je z neho hurka a na chrbte bol vzdy mokry flak po celej dlzke chrbtice, kde vak dosadal. Ale tiez som vtedy lepsi nemal... Ak chce niekto odvetrany batoh, tak nech skusi pozriet po modeloch od Deuteru, Source Vector uz tu nema ani zmysel spominat, kedze sa u nas neda zohnat.
Presiel som asi 30km, na viac mi neostal cas. Ci ma dobre odvetranie neviem, ja sa potim aj bez batohu. Vytiahnut do kopca 100kg da zabrat
Nastastie som nezmokol, ale myslim, ze voda natecie dovnutra cez otvor na hadicku. Ten otvor je hore na popruhu.
Skusal som hlavne ci netecie sosak a ten vyzera celkom dobre. A este ako dlho vydrzi ta voda pitna, v hadicke bola dost tepla, ale ked som ju fukol nazad do vaku bolo to lepsie. Vydrzala 2 a 1/2 hod. celkom v dobrej teplote na konci to uz nebola studena voda, ale pit sa to dalo. Bol som asi 20km v horach a tam moc slnka nebolo, tak mozno aj preto.
Mam to chapat ako argument odvetrania
Ten hrb v pripade MULE/BlowFish bude mokry aj z kopca, aj po rovine, aj pocas celeho dna jazdenia, bude mokry proste stale, ci je teplo alebo zima, ver mi. A v tom je ten rozdiel odvetrania, o ktorom hovorim. Ked budem mat cas, tak mozem hodit foto jedneho odskusaneho vylepsenia MULE/BlowFish, ktory cosi s odvetranim riesi, trochu vsak na ukor carga. Ak je ovsem zaujem...
ked som kupoval vak uvazoval som o BlowFish, ale tam som bol skepticky voci rieseniu chrbtovej casti, ventoux je diametralne odlisny, mozem doporucit
to malo byt smiesne alebo prakticke?
Vystuha do vaku ma za ciel zabranit vaku vydut sa a dosadnut na chrbat. Vystuha je vyrobena z peneneho PVC hr. 5mm, obchodne oznacenie FOREX. Tento material je lahky (plave na vode), da sa brusit a opracovat aj nozom. Pouzivaju ho vyrobcovia reklam (foliovych vylepov) ako podkladovy material, takze ako odpad by nemusel byt problem ho zohnat. Rozmer a tvar vystuze by mal kopirovat vnutorny priestor, kde sa dava rezervoar, v mojom pripade to je stihly lichobeznik so zakladnami 187/155mm a vyskou 354mm s mierne zaoblenym spodkom (vid. foto). FOREX staci podla pravitka narezat hrotom ostreho noza a zlomit. Hrany su skosene pod pomerne ostrym uhlom a obrusene do hladka, aby vystuha dobre zapadla az ku svom vaku. Pre dokonalost usadenia vaku je potom vystuha vytvarovana (prehnuta) horucim vzduchom, staci pozvolna nahrievat nad plynovym sporakom a ohybat. Prehnutie je v strede asi 27mm, podla prehnutia mojho chrbta na biku
Ospravedlnujem sa za kvalitu foto, ale zabudol som si zobrat fotak, tak som fotil len mobilom.