Aké máte skúsenosti s camelbackom? Neviete poradiť čo sa oplatí kúpiť? Potrebujem, aby tam vošli aj nejaké veci (bunda,náradie,duše atď.). Ďakujem za radu.
Vystuha sa zaklada do vaku az po zalozeni rezervoaru s vodou (cargo musi byt prazdne). Vystuha sa zasunie zhora medzi rezervoar a chrbtovu cast asi do 1/3, dalej to uz asi nepojde. Potom sa vak obrati hore nohami, aby sa voda preliala do hornej casti rezervoaru, ktora je teraz dole a vystuha sa vtlaci cela dnu, ide to uz bez problemov. Cim presnejsie (tesnejsie) je vystuha spravena, tym lepsie. Naplnenie rezervoaru vodou a nalozenie vaku uz nema vplyv na vydutie vaku na chrbte ("zhurkovatenie"). Zalozenim vystuhy sa zmensi vnutorny priestor, resp. sa uz neda don tolko natlacit. Vyhodne je zhotovit vystuhu do noveho vaku, kym este nie je material na chrbte vytahany.
Ak som pomohol, tak budem rad.
teeeeeeeda peterg Ty si riadny kutil,klobuk(helmu nikdy:) dolu.
Ja rozmyslam pouzit ako vystuhu hrubsi drot vytvarovany-poohynany a este lepsie bude potom ho nasit do vaku...
Ja rozmyslam pouzit ako vystuhu hrubsi drot vytvarovany-poohynany a este lepsie bude potom ho nasit do vaku...
Ak chces dat drotenu vystuhu tvaru U, tak sa obavam sa, ze to nepomoze, lebo rezervoar sa vytlaci pomedzi. Uvazuj len o tvrdej vystuhe. Myslim, ze aj vytvarovany Al plech cca. 1.2 - 1.5mm by pomohol. Otazkou je len to, aby sa zasuvanim neprerezali svy. A mam vyskusane, ze ak je vystuha zasunuta, rezervoar s vodou uz nedas (koniec koncov len vtedy ma vystuha zmysel).
Peter Peter, strasne to riesis: ) Ale to by si nebol ty keby si neriesil, kedy ta vsak uvidim na biku v poriadnom terene? : ) Dufam ze coskoro. Mame jeden novy zaujimavy trail v slanskych ; ) Takze? Hope to c u there:>
Peter Peter, strasne to riesis: ) Ale to by si nebol ty keby si neriesil, kedy ta vsak uvidim na biku v poriadnom terene? : ) Dufam ze coskoro. Mame jeden novy zaujimavy trail v slanskych ; ) Takze? Hope to c u there:>
Vies, vzdy ked nebikujem, riesim bikove veci... Ale tento vikend som bol aj v sobotu (Roznava, pod Volovcom) aj v nedelu, hoci chrbat este boli, ale Teba som nevidel (?).
V So sme boli v Slanskych (aj Muffin a Davhan z KE), a v Ne na fr a dh v kysaku na starej dh trati potrenovat(nejake foto su vo foto z vyjazdov) Ako to vyzera pod volovcom? Pocul som len dobre veci:>
A ako si zo Source spokojny? Ja som medzitym zohnal pre kamaratov este 2 Vectory a nikdo si nestazuje
Je to moj prvy cyklovak, takze porovnat s inymi nemozem. Ale vak na vodu je rieseny velmi dobre....naustok drzi... Tak trochu banujem, ze som nesiel do Vectora (otazka, ci by som ho vobec zohnal), ale cim dalej nad nim uvazujem. Po kolko ich zohanas?
... Tak trochu banujem, ze som nesiel do Vectora (otazka, ci by som ho vobec zohnal), ale cim dalej nad nim uvazujem. Po kolko ich zohanas?
To zavisi od sikovnosti (napr. eBay). Source Vector sa uz nevyraba, nahradil ho Vector Race, stejne cargo, stejny system odvetrania, iny dizajn. Povodny Vector sa moze sem-tam zjavit vo vypredaji. Tie dva boli lacnejsie, ako bol moj . Ako vravim, aky si sikovny...
mám vak od scotu a ten je dokonalé odvetraný. na chrbte je vypoklí a chrbta sa dotýka len sieťkou. takže sa s ním potim len toľko, koľko by som sa potil aj bez neho
ja prave rozmyslam nad niecim tensim,nech to nieje az tak na ukor obsahu popozeram po dielni v praci...
Na ukor carga to nie je preto, ze vystuz ma 2 alebo 5mm, ale preto, ze nedovoli vaku "nafuknut sa" smerom na chrbat, co predstavuje objem mozno aj viac ako 1l. Tensim materialom nic neziskas, len stratis tuhost vyplne, ktora je zakladom uspechu.
a ukor carga to nie je preto, ze vystuz ma 2 alebo 5mm, ale preto, ze nedovoli vaku "nafuknut sa" smerom na chrbat, co predstavuje objem mozno aj viac ako 1l. Tensim materialom nic neziskas, len stratis tuhost vyplne, ktora je zakladom uspechu.
ja viem ako to myslis,vzdy to bude na ukor carga,ale rozmyslam nad cimsi ako by som to...menej robustnejsim.napadlo ma,ze do vakov sa bezne pouzivaju hlinikove pasy na spavnenie chrbtovej casti a je to aj trochu viac flexibilne nez plastova doska
Pouzivaju sa, samozrejme, je to dobre riesenie, len tie pasy musia byt niekde ukotvene. Ak to "nieco" pre ukotvenie vymyslis, tak to bude OK. Volne pasy vela neriesia.
Zdravim, Planujem kupit daky batoh s vodnym vakom a celkom sa mi zapacil tento Kellys. Chcem nieco taketo aby som tam narval ultrazoom fotak v brasni a este daku svacinu a bundu a hlavne nemam prachy na nieco drahe. Zatial planujem k tomu kupit Kellys vodny vak za 260Sk, neskor mozno do toho kupim lepsi od Camelbagu napriklad. Mate skusenosti s tymto batohom alebo vseobecne s Kellys batohmi? Hlavne o sa tyka odvetrania a pohodlia. Pripadne poradte nieco podobne v priblizne rovnakej cenovej hladine. Ale je fakt ze tento sa mi strasne paci. Dik.
@katko: Bol som v Hudy asi pred tyzdnom a ten Source som si tam nevsimol. Ukazoval mi tam nejake 3 ruksaky a to bolo vsetko co mali a boli podstatne lacnejsie ako Source.
Este k tej vyrobe vystuhy: Pytal som sa dnes kamarata co robil s reklamami, pouzivali ten material ale nejako inak to nazval. No napadla ho ina vec. Ze by sa dal pouzit aj polykarbonat. Kto nevie co myslim je to to co sa pouziva napriklad na stresne okna myslim alebo na bocne okna na zateplenie balkovnov. Taka priesvitna 2 vtsvtova tabula s takymi priehradkami. V jednom smere je to celkom pruzne-to by sa prisposobilo zahnutiu chrbatu a v druhom smere to drzi pevne-to by zabranilo vydutiu vaku. Zatial je to len taka teoria ale mohlo by to fungovat. A zevraj je to este o dost lahsie oproti tomu Forexu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak som pomohol, tak budem rad.
Ja rozmyslam pouzit ako vystuhu hrubsi drot vytvarovany-poohynany
mam Source 2+2. skoda, pustil by som sa do toho.
A ako si zo Source spokojny? Ja som medzitym zohnal pre kamaratov este 2 Vectory a nikdo si nestazuje
Vies, vzdy ked nebikujem, riesim bikove veci... Ale tento vikend som bol aj v sobotu (Roznava, pod Volovcom) aj v nedelu, hoci chrbat este boli, ale Teba som nevidel (?).
Je to moj prvy cyklovak, takze porovnat s inymi nemozem. Ale vak na vodu je rieseny velmi dobre....naustok drzi... Tak trochu banujem, ze som nesiel do Vectora (otazka, ci by som ho vobec zohnal), ale cim dalej nad nim uvazujem. Po kolko ich zohanas?
To zavisi od sikovnosti (napr. eBay). Source Vector sa uz nevyraba, nahradil ho Vector Race, stejne cargo, stejny system odvetrania, iny dizajn. Povodny Vector sa moze sem-tam zjavit vo vypredaji. Tie dva boli lacnejsie, ako bol moj
Na ukor carga to nie je preto, ze vystuz ma 2 alebo 5mm, ale preto, ze nedovoli vaku "nafuknut sa" smerom na chrbat, co predstavuje objem mozno aj viac ako 1l. Tensim materialom nic neziskas, len stratis tuhost vyplne, ktora je zakladom uspechu.
ja viem ako to myslis,vzdy to bude na ukor carga,ale rozmyslam nad cimsi ako by som to...menej robustnejsim.napadlo ma,ze do vakov sa bezne pouzivaju hlinikove pasy na spavnenie chrbtovej casti a je to aj trochu viac flexibilne nez plastova doska
@katko: Bol som v Hudy asi pred tyzdnom a ten Source som si tam nevsimol. Ukazoval mi tam nejake 3 ruksaky a to bolo vsetko co mali a boli podstatne lacnejsie ako Source.
Este k tej vyrobe vystuhy: Pytal som sa dnes kamarata co robil s reklamami, pouzivali ten material ale nejako inak to nazval. No napadla ho ina vec. Ze by sa dal pouzit aj polykarbonat. Kto nevie co myslim je to to co sa pouziva napriklad na stresne okna myslim alebo na bocne okna na zateplenie balkovnov. Taka priesvitna 2 vtsvtova tabula s takymi priehradkami. V jednom smere je to celkom pruzne-to by sa prisposobilo zahnutiu chrbatu a v druhom smere to drzi pevne-to by zabranilo vydutiu vaku. Zatial je to len taka teoria ale mohlo by to fungovat. A zevraj je to este o dost lahsie oproti tomu Forexu.
http://obchod.yannicksport.sk/57/246/do ... rapak.html [ten shop je "vraj" (neporovnaval som) dost lacny..]