posledný komentár: 22. 7. 2025 o 9:21
posledný komentár: 22. 9. 2024 o 21:45
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 26. 8. 2022 o 7:29
posledný komentár: 22. 7. 2025 o 9:21
posledný komentár: 22. 9. 2024 o 21:45
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 26. 8. 2022 o 7:29
wow to musi byt fakt dobry sponzor ked pytate 20€ za prihlasenie v predstihu alebo 25€ na mieste... to uz sa blizi k startovnemu na 24hodinovke kde su tie naklady usporiadatela a sluzby trochu inde. Ako sa mohlo podarit minuly rok Oravakom ponuknut startovne za 5€??? asi mali tiez "dobreho" sponzora ako vy. Radsej prazdnu igelitku + startovne cislo ako 20€ startovne a kopec blbosti k tomu.
Prázdna alebo plná igelitka ti nemusí ovplyvniť štartovné. Keď dostaneš tovar, tak z neho neuhradíš napríklad sanitky.
Diskusia o výške štartovného je v podstate zbytočná. Dnes je ťažká ekonomické situácia a organizovanie každého podujatia niečo stojí. Niečo sa rieši bartrom ale niečo nie. Každý organizátor vie koľko potrebuje aby mohol zorganizovať podujatie pre 200 až 800 účastníkov.
Keď je štartovné pre teba vysoké, tak neprídeš.
Napríklad pri diskusii o Salzke nik neriešil výšku štartovného (a to je podstatne vyššie) a tu sa to rieši takmer pri každom maratóne.
Argument o poskytnutých službách nie je úplne presný.
Napríklad: na Salzke musíš mať poistené zaplatené štartovné aby sa s tebou bavili keď nemôžeš prísť.
U nás na každom maratóne sa dá prehodiť zaplatené štartovné na niekoho druhého bez problémov.
Nejde o to ze by som na to nemal a za kvalitu si velmi rad priplatim ale so Salzkou by som toto podujatie moc neporovnaval.
Ok nebudem to uz dalej rozvadzat urcite sa chystam aspon na prvy pretek kedze to mam z BN na skok, len ma celkom sklamala ta cena a co som zatial porovnal s ostatnymi akciami u nas tak patrite medzi najdrahsich.
na salzke je občas pomaly problém sa dostat na niektoré trate, (aj v čase krízy)
ak človek dlhšie váha, alebo nebodaj špekuluje ako je to u nás zvykom
a u iných pretekov, vonku, ani nehovorím ...
Argument o poskytnutých službách nie je úplne presný.
Napríklad: na Salzke musíš mať poistené zaplatené štartovné aby sa s tebou bavili keď nemôžeš prísť.
U nás na každom maratóne sa dá prehodiť zaplatené štartovné na niekoho druhého.
to vravis ako keby na slovensku vracali startovne ked sa nemozes zucastnit.
skoro v kazdych propoziciach
"Vklady dopredu prihlásených pretekárov, ktorí sa nezúčastnia preteku nebudú vrátené"
a ospravedlnovat to prehodenim na niekoho ineho je jemne demagogicke.
anyway s tou salzkou a vyskou startovneho to z isteho uhla pohladu vyzera uplne inak ako pises. ten maraton je primarne robeny pre rakusanov - a ak si zoberies vysku startovneho na Bcku v porovnani s priemernou rakuskou mzdou a porovnas slovensku priemernu mzdu a startovne v PE tak salzka je lacnejsi maraton s neporovnatelne inou urovnou...
18.5.2013 s Maratónom Marikovskou dolinou MSR XCM
13.7.2013 so Salzkammergut MTB trophy
Osobne ma viac mrzí tá druhá kolízia
Či je štartovné veľa alebo málo, uvidí sa podľa účasti.
Prihlásil som sa a poslal platbu zvýhodnené štartovné na všetky štyri akcie. Uvidím, koľko stihnem reálne
ešte je tam kolízia s 24kou v Belej...
A nakoniec prečo neporovnať.
Otázka je čo od maratónu očakávaš. Keď budem porovnávať 50-ku, tak na maratónoch na Slovensku dostávam z môjho pohľadu podobné služby (vlani som išiel 50-ku na Salzke a 12 maratónov u nás)
stax prehodenie štartovného nie je demagógia ale prax. Použil som to viac krát tohto roku a aj vlani.
S platmi máš pravdu, ale náklady pre usporiedateľa sú na väčšinu vecí podobné.
ibaze mne ide o jazdenie, nie o tombolu (ked pride na platenie dane 20% a odvodov 14% z vyhry, vobec to nemusi byt az taka "vyhra"
organizátor ide svojou cestou, je to prvý ročník, na konci sezóny uvidíme aký to malo úspech a čo bolo super a čo nie...
S platmi máš pravdu, ale náklady pre usporiedateľa sú na väčšinu vecí podobné.
1. v tom prípade maš asi "mierne skreslený pohľad"
(aj trabant a mercedes su si "podobné", ale sam uznáš, že to ASI nie je to isté)
2. a toto (náklady ...), nebolo dobré ani ako žart ...
(platy vyššie náklady rovnaké, hmmm .... som netušil, že v Rakusku su také prijatelné "lacné služby" mne sa skôr asi len zazdal OPAK)
chodíš z autom do servisu, k holičovi, opravovat topánky, obedovat, .... do AT ???
Otázka je čo od maratónu očakávaš. Keď budem porovnávať 50-ku, tak na maratónoch na Slovensku dostávam z môjho pohľadu podobné služby (vlani som išiel 50-ku na Salzke a 12 maratónov u nás)
schvalne - kde na slovensku mas tak vybavene obcerstvovacky ako na salzke?
Btw. sanca vyhrat auto za par € je bonus, ktory sa casto teda nevidi a je to velmi slusna doplnkova motivacia na ucast. Auto nema ani Salzka ked uz sme pri tom. Ale inak plati, ze porovnavat lokalne SK preteky so Salzkou sa neda uz z principu - Salzka ma uplne ine pocty ucastnikov a z toho vyplyvajuce prijmy na startovnom. Sponzori su hned ochotnejsi pustit nejake to € navyse ked si mozu spravit reklamu pred 10 nasobnym poctom ludi nez na nejakych lokalnych pretekoch pre +-500 ludi. To sa potom hned vsetko lahsie organizuje a vybavuje...
...
alebo aj nie
ukočírovať 2500 -3000 (a viac) bajkerov tiež asi ne je celkom jednoduché ...
Napísal som, vlani som absolvoval 50-ku na Salzke a na 13 maratónoch u nás. Z môjho pohľadu a z toho čo od maratónov očakávam a prečo na ne chodím, som za svoje zaplatené štartovné dostal podobné služby.
Bol som spokojný zo Salzkou, ale tak isto aj s našimi maratónmi.
Keď očakávaš niečo iné a máš iný pohľad, tak je to v poriadku ja som ti nič nevnucoval, len som napísal svoj pohľad.
Tovar a potraviny stoja v AT podobne ako u nás. Prípadne niektoré ceny sú v AT nižšie.
išiel si na bajku, mal si číslo, dostal si igelitku,merali ti čas a občas bola aj občerstvovačka
potraviny nie sú služby