asi po 200 km mi zacal pri pedalovani trochu vrzgat bike(retaz a ostatne komponenty boli pritom pravidelne cistene a mazane...), po kontrole som zistil,ze kazeta ma trochu volu, co je asi pri novom biku po zajazdeni normalne.
otazka znie, ci sa mi s tym oplati ist do servisu alebo kupit potrebne naradie (stahovak + bic) resp. kde sa oplati nieco take kupit(v BA)?
diky
na co to ako je a ako to vyzera???
Najblizsie ti na letisko donesiem ukazat stahovak lebo naradie sa predava vo verzii light a hard
A ked otocim bicykel naopak, riaditkami dole, a rozkrutim zadne koleso, a potom prestanem krutit a pozorujem kazetu na naboji, tak vidim ako keby ta kazeta na naboji plavala(opisuje nerovnomernu drahu, ked sa naboj toci a kazeta stoji).
Neviete mi niekto poradit preco to robi? Je to naozaj len uvolnena kazeta?
Mam 9 pastorkovu kazetu, každy pastorok je uvolneny, nie su dobre ani zoradene, volou sa poposuvali, mozno max. o 1 cm. Pomoze mi ked celu kazetu dotiahnem stahovakom? mozno to je dosledkom toho, ze som kupil pred asi 2 tyzdnami novu retaz, a uz mi aj zacina preskakovat miestami na niektorych prevodoch
mozno pre niektorych hlupa otazka, ale ked mam kolesa mavic a kazetu shimano potrebujem stahovak na shimano, nie?
Chcem si nakoniec kupit komplet naradie, len som chcel uistit, aby som nekupil nejaky blbost...
Jasne na sh.
kupoval som nedavno za 90 Sk
Mam 9 pastorkovu kazetu, každy pastorok je uvolneny, nie su dobre ani zoradene, volou sa poposuvali, mozno max. o 1 cm. Pomoze mi ked celu kazetu dotiahnem stahovakom? mozno to je dosledkom toho, ze som kupil pred asi 2 tyzdnami novu retaz, a uz mi aj zacina preskakovat miestami na niektorych prevodoch
nie je mi celkom jasne, , ako mas tie pastorky posunute o 1 cm a ako je myslene, ze nie su dobre zoradene? mozes to nejako popisat blizsie?
K posunutym pastorkom: Ako mozu byt navzajom zle natocene, ked su na orechu nasunute v drazkach? nehovoriac o tom, ze pri beznych kazetach su pastorky napevno na unasaci, ktory sa nastrci na orech, ale mozno som to zle pochopil.
A zle zoradene pastorky? To je ako mozne, sak kazeta je cela v kope, akurat najmensie dva su samostatne. Teda aspon ja to tak mam. Centimetrovy vakel si ani neviem predstavit, ved to by musela byt uplne vysrobovana ta matka co drzi kazetu na orechu. Inak vlastne nic ine tam povolene byt nemoze, lebo keby bol povoleny cely orech od naboja tak ho stale drzi lozisko naboja a urcite by to nelietalo 1cm.
Ved zbehni do servisu nech sa ti na to kukne a ak je len povolena kazeta tak ti to za par sekund dotiahne.
Ano, beriem spat, aj tie najmensie pastorky su nasunute v drazkach na orechu...Nejak som si to neuvedomil...Ale vsetko ostatne hadam plati