Zdravím,mám Bike Specialized hardrock disc 2011 a chcel by som nové brzdy...hydraulické,kedže teraz su na nom mechanické...vedeli by ste mi poradiť? najlepšie do 100e .. Dík
shimana si nekupuj už aj hayes stroker trail je lepši ako shimano ale najlepšie sú asi avid elixír aj keď to už je iná cenová kategória ale z bazaru sa dajú zohnať nepoužité za dobrú cenu
a nezabudni že dôležité sú aj kotúče najlepšie sú 203 ak tam dáš 160 tak sú ťi zbytočné každé hydrauliky lebo sa ťi to bude iba prehrievať a slabo brzdiť
jazdim shimana M446 hydraulika a mam jedny 180 shimanka kotuce a som s nimi uplne spokojny. A nie su ani drahe. Ale ked chces nieco lepsie tak si kup kotuce Ashima 160 mam a vobec nic sa neprehrieva. A pritom si davam dakedy aj lepsie zjazdy.
Odkaz pre Ja143: ak je Shimano Shit tak sa potom mozem smelo vyjadrit ze Avid je este vacsi No povedz mi ze za +- 90 euro, kde mas Shimano M596 mu dokaze konkurovat Avid z brzdami ktore by boli tak spolahlive, silne a jednoduche na udrzbu. Ak beriem do uvahy Avid elixir ci uz 1, 3, 5 alebo R a CR, tak ak beriem konkurenciu, t.j. pre 1 a 3 bud Deore M445 alebo M596, pre 5 a az 7 by som povedal ze SLX M666 a 675, pre 9, R-ka a CR-ka Deore XT M785 tak JEDNOZNACNE by som povedal ze Avid oproti Shimanu momentalne nema sancu v nicom (okrem designu a znacke). Moj nazor je taky, ze ked uz elixir, tak pocitat s tym ze za rovnaku cenu som mohol mat brzdy spolahlivejsie, jednoduchsie v nastavovani a udrzbe. Vravte si co chcete ale Shimano ma momentalne poriadne navrch.
Ja to teda posúdiť neviem, Shimano brzdy som nikdy nemal (teda mal, kantíky, ale to je iná klasa). Teraz mám na jednom biku Avid Elixir CR a brzdia slušne (skoro tak dobre ako Avid véčka na druhom ), neprehrievajú sa, kotúče necinkajú, a navyše pekne trúbia, takže netreba voziť zvonček. Dám vedieť, keď sa doserú. Ale nepotešilo by ma to, lebo tvar páky aj chod je fajnový.
Prave to trubenie je sposobene tym skvelym systemom podloziek ktore avid pouziva. Po kazdom zhodeni a nahodeni kolesa brzdy suchali, piskanie, trubenie atd. Ta jednoduchost shimana, ten pocit z tej brzdy, lahucky servis, ziadne problemy ako s brzdovou kvapalinou atp. Jednoducho po mojej skusenosti s elixirmi jednoznacne shimano
ok, nekúpi niekto zánovné Avid Elixir CR? Alebo vymením za Shimano.
Ale nie, to trúbenie je spôsobené nečistotami na brzdných plochách (prípadne aj materiálom doštičiek), keby to bolo tak ako píšeš, asi by trúbili vždy. A to sa nedeje. Najprv ma to dosť iritovalo, teraz mi je to v podstate jedno, aspoň ľudia vedia, že idem.
Ako lacnu alternativu by som dal do vyberu aj tieto Shimana
Sam mam 596,ale este ich len zabieham takze objektivne hodnotiti nemozem,akurat viem isto,ze su ucinnejsie ako Tectro Draco.
no a este by som pripomenul ze shimana byvaju bez kotucov a avidy s nimi- sherwood a zas sme cenovo kdesi inde ,ale uznavam avidy su viac na "bavenie" sa s nimi ,ako shimana,oboje si vsak najdu a nasli svojich spokojnych majitelov...
M785 Shimana su super ( + Ice Tech kotuce k nim). Uz aj tu na fore vsak bolo spominane, ze ich keramicke piestiky radi prasknut hlavne pri neopatrnej manipulaci pri servisovani. Ja mam na trekkingu bez "chladicov". Ono to asi zalezi od toho kde zazdis, pre dlhsie zjazdy by som isiel do chladicov (tie "chladice" su sucastou dosticiek, takze nie je problem vymenit neskor).
Elixiry, hlavne starsie boli dost katastrofa co sa spolahlivosti tyka, od 1 az po 9. Strasne vela negativnych ohlasov, hlavne koli piskaniu a vibraciam. U novych sa to udajne zlepsilo, ale este som nemal moznost vyskusat (mam nove 7cky na canyone, ale este som sa nedostal ho poriadne prevetrat).
Nad dalsimi Formulami neuvazujes? RX tune su fajn, aj ked teda nie pre kazdeho lebo su dost ostre.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a nezabudni že dôležité sú aj kotúče najlepšie sú 203 ak tam dáš 160 tak sú ťi zbytočné každé hydrauliky lebo sa ťi to bude iba prehrievať a slabo brzdiť
ja143 urcite kazdy kto si chce kupit hydraulicke brzdy automaticky jazdi downhill a potrebuje hned polmetrove kotuce
Ale nie, to trúbenie je spôsobené nečistotami na brzdných plochách (prípadne aj materiálom doštičiek), keby to bolo tak ako píšeš, asi by trúbili vždy. A to sa nedeje. Najprv ma to dosť iritovalo, teraz mi je to v podstate jedno, aspoň ľudia vedia, že idem.
Sam mam 596,ale este ich len zabieham takze objektivne hodnotiti nemozem,akurat viem isto,ze su ucinnejsie ako Tectro Draco.
ktore:
http://www.kupkolo.cz/set-brzd-avid-elixir-9-carbon-2012-predni-zadni_z91803/
shimano xt s chladicmi alebo bez?
http://www.cyklovb.cz/brzdy-na-kolo/shimano-brzdy-na-kolo/br-m-785-shimano-xt-brzda-set-zadni
http://www.cyklovb.cz/brzdy-na-kolo/shimano-brzdy-na-kolo/br-m-785-shimano-xt-brzda-set-predni
http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_35&products_id=103469
inak aj nové deore sú viac ako dobré.pomer cena výkon je výborný.
Elixiry, hlavne starsie boli dost katastrofa co sa spolahlivosti tyka, od 1 az po 9. Strasne vela negativnych ohlasov, hlavne koli piskaniu a vibraciam. U novych sa to udajne zlepsilo, ale este som nemal moznost vyskusat (mam nove 7cky na canyone, ale este som sa nedostal ho poriadne prevetrat).
Nad dalsimi Formulami neuvazujes? RX tune su fajn, aj ked teda nie pre kazdeho lebo su dost ostre.
Tiez sa roky jazdilo na bicykloch s V-brake brzdami a pred tym roky s cantilevrami
No a nic vzlom ale vzhlad je ten posledny parameter co by som riesil u prasata kotucovych brzd...